tiistai 9. huhtikuuta 2013

Uusia teelaatujaRuohonjuureesta päätyi meille Shoti maan erilaisia yrttiteelaatuja jo jokunen tovi sitten, mutta olen ihan unohtanut laittaa teille postauksen niistä. Kuvatkin otin jo silloin valmiiksi, mutta muisti tekee aina välillä tepposiaan.

 Shoti maan teepakkaukset sisältävät eri yrttiteelaatuja pakattuna teepusseihin. Pakkaukset ovat silmää miellyttäviä ja voisi sanoa jopa kauniiksi. Tekisi ihan mieli laittaa ne kauniisti esille keittiöön, jos vaan olisi joku hylly mihin ne voisi jotain laittaa. Ihanan värikkäitä. Pieni pettymys tosin oli paketin sisällä olevien teepussien pakkaus. Olin jotenkin henkisesti valmistautunut siihen, että sielläkin on joku nätti kuosi, mutta eipä sitten enää ollutkaan, vaan perustekstiä vaan pussin pakkauksessa. Kaikki nämä teet ovat luomulaatuisia, joita pyrin suosimaan teetä valkatessa ihan juuri siitä syystä, että suurinosa teestä tulee Kiinasta ja ottaen huomioon juuri kiinalaisen hällä väliä mentaliteetin mm. sen osalta, että mitä myrkkyjä viljelyksellä käytetään. Luomulaatuisessa sentään vähän paremmin pystyy luottamaan sisältöön.


Keltaisessa paketissa oleva Purity Flame todellakin lämmittää kehon sisältämän chilin takia. Muina aineosina ovat mm. lakritsanjuurta, kaakon kuorta ja piparminttua.  Ihan tämä tee ei ehkä näistä ollut minun makuuni, koska se oli aika voimakas, mutta jos sattuu olemaan vilu, niin siihen tuo on kyllä oiva sisäinen lämmityskeino. 

Turkoosin värisessä paketissa ole Life on Wings tee puolestaan nimensä mukaisesti keventää eloa. Teessä on mm. fenkolia, inkivääriä, kanelia ja kaardemummaa.  


Emotian Detox on puolestaan puhdistava tee nimensä mukaisesti ja se sisältää mm. hibiskusta, lakristisa sekä piparminttua. 

Punaisessa paketissa on Joyful Silence nimistä teetä. Hih, mitenköhän tämä Joyful Silence pitäisi kääntää suomeksi? Nautittavaa hiljaisuutta :) Kyseinen tee sisältää mm. omenaa, sitruunaruohoa, honeybushia, hibiscusta, sitruunan mehua, kurkumaa, kanelia, mustapippuria, kookoksen kuorta, sitruuna esanssia, basilikaa, inkivääriä, kaardemummaa ja neilikkaa eli aikamoinen kaarti eri ainesosia.  

Nämä teet ovat vähän erimakuisia, mitä normaalisti olet ehkä tottunut juomaan eli eivät siis mitään markettien perusmausteteehässäköitä, joita en enää suostu juomaan ollenkaan. Ihan jänniä yhdistelmiä ja uusia makuelämyksiä sen perusteen rinnalle. Meillähän ei kukaan perheessä juo kahvia eikä kahvinkeitintä ole edes esillä. Se kaivetaan sitten vieraita varten aina jostain kaapin perukoilta tarvittaessa esille. Itse juon päivittäin vihreää tai valkoista teetä ja erityinen suosikkini on vihreä jasmiinitee. Oi se on niin hyvää ja tuoksu kuin apilapellolla :) Vihreällä ja valkoisella teellähän on myö erityisiä terveysvaikutuksia, mutta eipä niistä sen enempää. Voin näpytellä niistä ihan oman postauksensa joskus, jos jotakuta kiinnostaa aihe syvällisemmin.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia, täytyypä kokeilla! Vihreän ja valkoisen teen erot kiinnostaisivat kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin ihan näpytellä joskus postaus tuon vihreän ja valkoisen teen terveysvaikutuksista. Nuo Shoti maan teet ovat kyllä ihan jänniä makuelämyksiä. Ei mitään tylsiä markettiteejuttuja :)

      Poista