perjantai 1. marraskuuta 2013

DIY sammalkranssi


Sain vihdoin ja viimein viimeisteltyä loppukesästä aloittamani sammalkranssin, joka on vain odottanut tuota inspiraatiotani tekemisen suhteen. Yhtenä iltana se sitten iski ja kaivelin askartelukaapistani vähän tykötarpeita ja tällainen siitä sitten tuli.


Sammalkranssin sisällä on askartelukaupasta ostettu styroksinen sydän, jonka ympärille laitoin vain sammalta ja kieputin langalla kiinni. Tässä on kyllä hyvä olla myös toinenkin käsipari ja mielellään karhulankaa tai ohutta rautalankaa, niin työ sujuu joutuisammin. Mökillä ei ollut kuin tavallista rullalankaa ja sitä ei kovin uskalla vetäistä tai lanka on katki. Kaapista löytyi myös sopivasti tätä pellavanauhaa ja pari koristelintua käpyjen seuraksi.


Sammalkranssi pääsi nyt koristamaan meidän ulko-oven viereen. Saas vaan nähdä miten hyvin se pysyy kasassa, kun tuo syystuuli ja talvi alkaa tuivertamaan.

12 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis!! Samoja ajatuksia itselläkin koristelujen suhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo ei ole onneksi vaikea tehdä ja nyt täytyy vaan toivoa, että se pysyy kasassa tuolla ulkosalla. Meillä kun tuuli tuivertaa juuri sopivast tuosta kohtaa.

   Poista
 2. Voi kun ihanan kranssin olet tehnyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti hakea viikonloppuna vielä vähän täydennystä sammalvarastoon, niin riittä ainakin talven varalle :)

   Poista
 3. Kaunis kranssi, ja niin ihanat koristelut ja rusetti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon rusetin teko-ohje on muuten joskus vilahtanut ajat sitten täällä blogissa jos haluat käydä kurkkaamassa. Ei ole sekään vaikea tehdä kun tietää vaan miten tehdään.

   Poista
 4. Niin nätti kranssi. Tällaista voisin itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa ruveta hommiin :) Ei ole ollenkaan vaikea ja saa kuitenkin kivoja omia tekeleitä. Mikäs sen mukavampaa kuin oma kättenjälki.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän nuo linnut jo lähtivät vinksalleen tuulessa, mutta suht hyvin on kuitenkin pysynyt kasassa.

   Poista