torstai 28. marraskuuta 2013

Lastenhuoneen joulupuu


Meidän pikkuneidin huone sai nyt oman valkoisen joulukuusensa. Oli pakko jo laittaa joulua esille, joten päätin aloittaa urakan tästä kuusesta. Tämä ei ollut kyllä suoraan sanottuna ensimmäisenä hankintalistalla, mutta kun se tuli viime joulun jälkeen alennusmyynneissä vastaan ja kun hintakaan ei ollut paha, niin päätin antaa sille meiltä kodin. Tosin lähes vuoden verran se joutui olemaan vaatehuoneen perällä laatikkoon survottuna ennen kuin pääsi sieltä pois. Tosin raukka joutuu kohta sinne taas takaisin.

 
Siis anteeksi nyt kaikki valkoisen ja tekokuusien ystävät, mutta en minä tällaista kuusta kyllä oikeasti muutoin huolisi, mutta tuonne lastenhuoneeseen se on ihan passeli. Muutoin kuusen pitää olla vihreä ja ehdottomasti aito ja varistella neulasiaan, vaikka onhan nuo ikikuuset toisaalta käteviä. Ei tarvitse paljon stressata niiden kastelusta tai neulasten tiputtelusta, mutta ei ole kyllä aidon kuusen voittanutta.
 

Valkoinen kuusi koristeltiin sitten vaaleanpunaisin koristein. Tämän kuvan ottohetkellä olivat vielä nämä viime jouluna Disney Worldistä ostetut prinsessa-aiheiset kuusenkoristeet teillä tietämättömillä, mutta onneksi sitten löytyivät PARIN päivän etsimisen jälkeen. Oli vähän liian hyvä jemma niillä. Jouluvaloiksi kieputin tuollaista koristevalonauhaa, kun normaalit kuusenkynttilät olivt vähän turhan massiiviset tuolle kuuselle.
 
Mitenkäs teille? Tuleekos jouluksi aito kuusi?

14 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tulee aito kuusi! Mikään ei tuo joulun tunnelmaa niin kuin kuusentuoksu. Tosin mikään muu nyt ei olisi järkevääkään näin maalla ja metsää omistavana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo totta! Olisi se teille varmaan vähän outoa, jos raahaisitte tekokuusen sisälle, kun oma metsä täynnä kuusia :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kyllä tulee aito kuusi, meidän perhe ei muuta halua :). Mutta kyllä on söötti kuusi lastenhuoneessa, jus oikein pikkutyttöjen unelma. Ihana jouluinen banneri sinulla! Siis minusta valkoinen kuusi on kyllä kaunis ja voisin laittaa sellaisenkin jos muu porukka huolis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se monessa perheessä taitaa olla se aito kuusi se ainoa ja oikea. Kyllä se vaan tuo sen joulun tunnelman ja tuoksunkin mukanaan, vaikka niitä hitsin neulasia sitten onkin ympäri kämppää hetken päästä. Valkoista kuusta on tosiaan vilahdellut monen blogissa ja joidenkin kotiin se kyllä sopiikin. Itse en vaan osaisi kuvitella, että meille tulisi sellainen pääkuuseksi. Tuolla lastenhuoneessa se on kyllä ihan kiva eikä tarvitse stressata sen kastelusta.

   Poista
 3. mä olen aina ollut aidon kuusen kannalla mutta tänä vuonna houkuttais valkoinen tekokuusi, pääsis jotenkin helpommalla, voi että noita disney koristeita, meidän neiti pyörtyis onnesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän kalliita muuten nuo tekokuusetkin, jos ei ihan halvinta mahdollista halua napata. Nuo parempilaatuiset menevät kyllä melkein jopa aidosta, mutta niistä saakin sitten helposti pulittaa pitkälti yli 100 euroa, mutta sehän on sitten periaatteessa ikuinen. Meidän pikkuneiti oli aluksi ihan pettynyt kun en mistään löytänyt noita Disney koristeita, mutta onneksi vielä tajusin katsoa vielä yhteen jemmapaikkaan, jossa ne sitten olivatkin. Saatiin nekin nyt sitten viimein tuohon puuhun.

   Poista
 4. Hieno kuusi. Aito kuusi tulee. Minä kyllä huolisin valkoisenkin, mutta mieheni ei halua. Tekokuusi olisi vain helpompi, kun ollaan reissussakin muutama päivä, ihan varmasti pärjäisi ilman kastelua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekokuusella on kyllä puolensa juuri helppouden takia, vaikka onhan aito kuusi tuoksuineen niin ihana. Tosin jossain vaiheessa senkin kanssa yleensä menee hermot kun neulasia rupeaa tipahtelemaan :) Aika paljon tosiaan nykyään myydään noita valkoisia kuusia. Ihme, ettei vielä ole ollut myynnissä aitoja kuusia, jotka olisi vähän spreijattu valkoisella värillä ikäänkuin lumeksi. Kaipa sen homman jokainen saisi sitten tehdä kotonaan tekolumella, jos sellaisen haluaa. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kaunis kuusi. Meille tulee olkkariin aito kuusi. Olen tykästynyt viime aikoina vähän pienempään kuuseen. Ennen latva hipoi kattoa, mutta nyt on ollut vähän sirompi linja. Tekokuustakin on tosin mietitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kanssa tykkään vähän sellaisesta pienemmästä tuuheasta kuusesta eli melkeinpä suosin sellaisia kasvatettuja kuusia. Niissä on sen verran tuuheampi kasvusto, vaikka kyllä maalaistalossa pitäisi olla omasta metsästä haettu kuusi. Juuri sellainen vähän harvempioksainen, joka laitetaan keskelle ns. tupaa :) No en tiedä mistä tuo maalaistalo nyt tähän tupsahti, kun ei meillä tosiaan mitään maalaistaloa ole :) Ajatukset vähän juoksee!

   Poista
 6. Kaunis joulupuu ja mitä koristeita. Jokaisen pikkuneidin unelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nuo Disney-koristeet ovat vaan vähän herkkiä ja viime jouluna saatiin monelta neitokaiselta jo jalat katki, kun lapset vähän innostuivat niiden kanssa. Niitä kun piti tanssittaa pöydällä. Onneksi noilla on pitkä mekko, joten ei niin haittaa, kun jalat jäävät piiloon, mutta kyllähän se vähän harmitti, kun yhtiäkkiä oli pöydällä monta irtonaista varvasparia. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 7. Ihana joulukuusi ja sen koristeet! <3 Meillä suositaan myös aitoa kuusta. Jo se ihana kuusen tuoksu, sitähän ei muovikuusi korvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tuo muovikuusi kyllä aitoa kuusta peittoa, vaikka miten laadukas oliskaan. Ei sitä tuoksua ja tunnelmaa saa sillä siten aikaiseksi ja itse kuitenkin tietää koko ajan, että eihän se ole aito, vaikka muille voisi mennä täydestä.

   Poista