lauantai 30. marraskuuta 2013

Mailegin joulukalenterinisset


Se olisi sitten joulukuu huomenna! Jee! Mailegin nissejoulukalenterit on  kaivettu esille ja koristavat meidän eteisen seinää. Joka aamu tai siis periaattessa yöllä tontut tuovat lapsille yllärin. Vielä kun nuo tontut vaan muistaisivat tuon aina joka yö ;) Täytynee varmaan laittaa tätä äititonttua varten kännykkään aina iltasella muistutus kalenterin täyttämisestä. Olishan se kaamea pettymys lapsilla aamulla, jos kalenteri olisikin tyhjä. Pitänee varmaan sitäkin päivää varten keksiä jo valmiiksi joku varasuunnitelma, että miksi sen päivän tasku onkin aamulla tyhjä. Tontut olivatkin epähuomiossaan jättäneet kyseisen päivän lahjan jonnekin muualle :) Sitten kun vielä itsekin muistasi, että mihin noita aina jemmailee.


Meillä on pikkumiehelle ja -tytölle omat kalenterinsa, joten eipä tule sitten riitaa siitä, että kumpi saa tonkia ensin taskuja. Kaappiin onkin haalittu tonttuja varten paljon erilaista pikkusälää, joita sitten löytyy eri päivinä tuolta. 

Minkäslaisia joulukalentereita teiltä löytyy? Perinteisiä suklaakalentereita vaiko tällaisia itse täytettäviä? Mitäs kaikkea olette niihin keksineet? Karkkiakaan ei viitsi joka päivä laittaa ja tuota pikkusälää kun rupeaa olemaan joka paikat muutenkin täynnä, joten pitäisi varmaan joillekin päiville keksiä jotain muuta.

Nyt vaan lunta odottelemaan! :)

6 kommenttia:

 1. Huomenta :-) Täällä tänä vuonna Nissessä viestit, joissa on päivälle tehtävä tai idea. Esim. leivotaan pipareita, askarrellaan hamahelmikoristeita, käydään mäkkärissä tai hoplopissa jne. Ne on sit kaikille yhteiset. Lisäks pikkusilla Lego-kalenterit ja isoilla jotkut mars ja dumle-kalenterit.. Toi taskukalenterin täyttö on kyl aina oma urakkansa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan on kiva idea, että joka päivälle jotain tekemistä. F on ollut jo ihan pettynyt saamisiinsa tuolta ja tänäänkin se tokaisi ensimmäisenä, kun näki yllärinsä, että en mä tuollaista olis halunnut. Sä voit viedä sen kirpparille. Ihan sydäntä lämmittää tällaiset kommentit :) Onneksi sentään R on ollut ihan innoissaan, ainakin vielä.

   Poista
 2. Nuo mailegin kalenterit on niin upeat. Me käytiin neidin kanssa eilen kalenteri ostoksilla, mutta pitkän harkinnan jälkeen hän päätyi perinteiseen suklaakalenteriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että neiti sai mieleisensä kalenterin. Minäkin vähän luulen, että jos lapset itse saisivat päättää, että voisi olla tuo suklaakalenteri se valinta, kun se on ainakin varma ja turvallinen valinta. Eipä tarvitse itsekään sitten stressata tuon täyttämisestä.

   Poista
 3. Meillä on tytöille itsetehty pussikalenteri. Vuoropäin on molemmilla omat päivät ja yhteinen päivä. Koskaan ei ole tullut tuon vuoksi riitaa, ja eilenkin kysyivät että kumman vuoro on ensin. Pusseista löytyy karkkia, rusinoita, jotain pikkusälää mitä keräävät, hiuspampuloita- ja pinnejä sekä erilaisia tehtäviä (esim. piparien leipomista, kauneimmat joululaulut kirkossa tms.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin täytyy varmaan kehittää joillekin päiville jotain tekemistä. Rupeaa loppumaan muuten kohta ideat kesken noiden pikkusälän kanssa ja kun niitä on muutenkin jo paikat täynnä. Karkki on myös siinä mielessä vähän huono, kun ns. luukut avataan aina aamuisin ja eihän lapset sitten malttaisi säästää saamaansa karkkia tarhapäivän jälkeen, mutta eihän oikein aamua voi karkillakaan aloittaa, joten menee melkeinpä kinasteluksi sen osalta.

   Poista