maanantai 25. marraskuuta 2013

Vanhat legot

 Oi mikä aarrekaivos löytyikään vanhempieni luota. Kaivoin nimittäin omat lapsuuden aikaiset legoni esille. Suurin osa näistä taitaa olla 70-80 -luvun taitteesta. Väsäsin nämä lapsille pieneksi kyläksi vanhempieni pöydälle ja eihän siinä mennyt kuin muutama minuutti, niin ne olivatkin aika sotkussa ja totesin, että taidan laittaa ne vielä kaappiin takaisin odottamaan vähän noiden lasten kasvamista. Ei kuitenkaan viitsi laittaa noita enää osiin, kun ei ole mitään ohjeita jäljellä, joten noiden kanssa pitää leikkiä vähän varovaisemmin.

 
Muistan vielä niin elävästi kun tällä sairaalla leikittiin ja kärrättiin tuota potilasta rullatuolissa.
 
 
Sen verran muisti oli kuitenkin tehnyt tepposiaan matkan varralla, että en yhtään muistanut sitten taas tätä ritarilinnaketta enkä tuota vieressä olevaa taloa, toisin kun taas tuo sairaala oli jäänyt pysyvästi mieleen.
 

Tämä kirjakauppa on jotenkin hauska, vaikka mitään mielikuvaa tosiaan siitä ei kyllä ole.
 

Näistä voisi joskus tehdä oikein kunnon kylän ja yhdistellä noita uusimpia legojuttuja näihin. Pitäisi olla vaan tarpeeksi iso huone ja alusta, jotta sellaisen pystyisi rakentamaan. Pikkumieshän sai viime jouluna lego poliisitalon, joten kylässä löytyisi sitten ainakin jo sairaala, poliisiasema, jätskikiska, grilikioski, kirjakauppa ja huoltoasema. Aika kiva kokonaisuus olisikin sitten kasassa. Tosin se poliisiasema on jotenkin niin hirveän moderni rakennus jo näiden muiden rinnalla, että erottuisi vähän joukosta. Nyt taas pukinkontissa jo odottamassa aika monta legojuttua, kun pikkumiehen lahjalista koostui suurimmaksi osaksi vain legoista.
 

"Mitäs herralle laitettaisiin tiskin takaa? Kuppi kaffia kenties?"
 


Hih, vähän ovat muutuneet nuo nykyäajan lego poliisiautot tästä mallista. Ei tartte enää poliisisedän istua pää ulkona autosta ;)
 

Tästä huoltsikan ovesta saa kyllä aikamoisesti kyyristellä, että mahtuu sisään ;)
 

Tässä kylässä kulkevat hevosvaunut sulassa sovussa  autojen kera.
 
Ihan tässä rupesi haikeus iskemään, kun näitä kuvia katseli. Nostalgista!
 
Kristallin hohtoa blogi siirtyi myös nyt jo jouluaikaan ja väsäsin eilen iltasella uuden joulubannerin. Vähän pitää sitä vielä muokata, kun jotenkin liian matala, mutta en tiedä onnistunko siinä hommassa, kun aika peukalo keskellä kämmentä aina noissa touhuissa. Hyvä, että sentään sai vaihdettua tuon tuonne ja väsättyä edes jonkun :)
 
Hyvää uutta viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tosiaan kiva tehdä tuollainen löytyö vanhempieni luota :)

   Poista
 2. Hienoa, että noita vanhoja legoja on säästössä. Näitä kuvia katsellessa tulee mieleen, että ennen kaikki oli paljon yksinkertaisempaa, siis hyvässä mielessä. Nykyään noissa legoista on ihan liikaa kaikenlaista "härpäkettä". Noi vanhat Legot näyttää just siltä, että niillä on lasten helppo leikkiä ja itse rakentaa. Meillä on tytöllä sitä Lego friends sarjaa ja varsinaista rakettitiedettä ollut varsinkin niiden isojen talojen kasaaminen ;). Kiitos tätä nostalgiakatsauksesta. Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Meilläkin koottiin hiljattain sellaisen iso Ninjago lohikäärme ja se on oikeasti niin monimutkainen ja liian monta liikkuvaa osaa, että siihen ei voi edes koskea ilman, että joku osa tipahtaa heti. Ei siis mitenkään kestä leikkimistä. Oikein harmittaa sen osto, kun maksoi kuitenkin lähemmäs sata euroa ja ihan turha kapistus. Ennen oli tosiaan kaikki niin paljon yksinkertaisempaa :)

   Poista
 3. Ihana löytö!
  Minä löysin myös vähän aikaa sitten äitini vintiltä osan meidän vanhoista legoista ja joitain muita vanhoja leikkikaluja.
  Tosiaan tuo muistoja mieleen..
  Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä vaan itselle palautuu mieleen nuo vanhat leikkikalut kun ne näkee. Ihana muistella kun niillä joskus leikki ja kauhistella toisaalta, että miten tämä aika onkin mennyt näin nopeasti. Vanhempien vintit voivat olla kyllä oikeita aarrekaivoksia :)

   Poista
 4. Ihania! Tuli ihan sellanen tunne että haluaa itsekin päästä kasailemaan! :D

  VastaaPoista
 5. Komia legokaupunki! Hyvinpä osasit sen vielä kasata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo talot olivat vielä tosiaan ehjinä vanhempieni kaapissa, koska muutoin olisi kyllä mennyt sormi suuhun, että mitäs noista edes pitäisi tulla. Oli kyllä tosiaan kiva kasata tuo ja muistella kuinka noilla silloin joskus leikki.

   Poista
 6. Aivan ihania aarteita löysit. Mulla oli myös tarkoitus tehdä postaus vanhoista leluaarteista viimeksi kun kävin vanhemmillani mutta se sitten jäi. Olisi kyllä pitänyt :) Sulla on kyllä kasaamistaito hyvin hyppysissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan vanhemmilta löytyy noita leluaarteita vielä ja ovat jaksaneet säilyttää ne. Monesti ne heitetään vaan pois. Meidän mökin vintiltä löytyi kanssa kaikkea kivaa ja kummasti sitä vaan muisti nekin lelut kaikkien näiden vuosien jälkeen. Annoin nuo mökiltä löytyneet vanhat aarteeni lasten leikkeihin ja ei mennyt kauaakaan kun osa niistä oli jo entisiä. Hevosilta jalat katki jne :(

   Poista
 7. Tervetuloa Facebookin Retro Lego Keräilijöihin! :D

  VastaaPoista
 8. Lugnet.com sivustolta ja sen linkeistä peeron.com sivustolle löytyy kaikkien noidrn vanhojen settien kokoamisohjeet.

  VastaaPoista