torstai 4. syyskuuta 2014

Mökin keittiön uudet hankinnat


Kesällä tuli napsittua ihan hirmuinen määrä kuvia ja kaikki melkeinpä jäivät sitten laittamatta tänne blogiin saakka. Eipä sitä kesähelteillä paljon viitsinyt koneen äärellä olla. Nyt onkin sitten syksyn tullen kiva ruveta purkamaan sitä kuvasatoa ja muistelemaan mennyttä kesää. Vielä on ollut ihanan lämmintä ja saatu nauttia jopa 20 asteesta, vaikka syyskuun puolella jo ollaan. Ehkä ensi viikolla tuo syksy sitten iskee ja ilmat kylmenevät. Niitä tuo Pekka Pouta kovasti tuntuu ennustavan, että tässä tuo kesä sitten oli.

Ensimmäinen kuvapläjäys tulee meidän mökin keittiöstä ja sen uusista hankinnoista. Tosin en tiedä voiko tuota nyt edes keittiöksi kutsua, vaan enemmänkin keittokomero tai soppi se on, kun hyvä että juuri yksi ihminen mahtuu sinne sisälle, kahden kanssa tekee jo vähän tiukkaa. Isäni avustuksella remppasin tuon muutama vuosi sitten, joten onneksi on joku nurkka jo sentään mökistä laitettuna, kun tuota ikääkin mökillä rupeaa  olemaan. Parasta tuossa remontissa oli, että saatiin mökille astianpesukone, jonka johdosta mökkielämä helpottui huomattavasti. Lisäksi tuo vaaleampi sävy toi valoisuutta. Viimeistään sitten ensi keväänä olisi tarkoitus maalata koko mökin lattia, kun rupeaa näkymään nuo 40 vuoden kulumat siinä, joten taitaisi olla aika tehdä asialle jotain. Onko kenelläkään muuten kokemusta, että kuinka paljon tuota lakattua mäntulattiaa tarvitsee hioa, jos vetää peittävän maalin päälle? Ensin vähän mietittiin laminaatin laittamista tuon päälle, kun ikävät puun kuivumisesta tulleet isot raot lattiassa, mutta ei tuota voi kyllä oikein mennä peittämään. Puu on sentään ehtaa tavaraa. Ehkä sitten ensi keväänä rupean isäni kanssa tuohon hommaan, jollei nyt enää syksynä innostuta.


Mökin lattiat saivat kesän aikana uudet matot, kun iskin silmäni näihin Annon tähtimattoihin Anttilassa, joten ei auttanut kuin ostaa ne. Keittiö sai oman pitkän mattonsa ja olkkariin sekä ruokapöydän alle ostin sellaiset 160 x 230 kokoiset matot. Näin sain mökin ilmeestä vähän yhtenäisemmän, kun on samanlaiset matot monessa tilassa. Vielä kun saisi tuon lattian maalattua vaaleammaksi.


Yksi loppukesällä tehdyistä hankinnoista on tämä Clas Ohlsonilta hankittu hanallinen lasipurkki. Muuten ihan hyvä, mutta sattuu vaan vuotamaan. Vielä kun ehtisi viemään sen takaisin ja reklamoimaan asiasta. Ne olivat pitkään loppuunmyytyjä, joten asia on jäänyt vähän hoitamatta. Saas sitten nähdä löytyykö sellaista vuotamatonta versiota. Meillä kun mökin hanasta ei tule juotavaa vettä, niin on vähän pakko tuoda vettä mukanaan ja tuohon saa aika kivasti esille ison määrän vettä. On tuo ainakin nätimpi kuin sellainen muovinen tönikkä.

Muutama vuosi sitten kun tosiaan remontoitiin tämä keittokomero, niin valitsin keittotasoiksi vain tämän kahden lieden tason. Eipä sitä mökillä ole koskaan enempää tasoja tarvinnut ja saatiin sitten tuonne tason taakse vähän laskutilaa. Kuvan oikeassa laidassa mummin joululahjaksi saama leikkuulauta lastenlapsiensa kuvalla varustettuna.


Meidän pikkuneiti on oikein murofani, joten hankin sitä varten ihan oman lasisen säilytyspyrkin. Mökillä kun on sen verran kanssa kosteutta, että parempi laittaa ne johokin purkkiin ja ovat paremmin myös turvassa ötököiltä, joita kuitenkin mökillä aina on. Uusi leipälaatikkokin meille ilmaantui vanhan vierelle. Nekään eivät vaan oikein tahdo riittää, mutta kolmatta en enää osta tai ei sitä kyllä mahtuisikaan. Täytynee ehkä rajoittaa enemmänkin niiden sisältöä sitten.


Vähän kyllä himottaisi iskeä tuon lattian kimppuun jo tämän syksyn aikana, niin olisi sitten jo ensi kesänä valmista. Pitänee ottaa vaan ensin selvää, että miten se kannatta laitttaa ja mitä väriä siihen sitten vetäisi. Olisikohan maali vai joku värillinen lakka parempi? Siinäpä miettimistä. Ainakin se on selvää, että tuollaista männyn väristä lattiaa en enää halua, vaan jotain vaaleampaa sävyä.

Tänään olisi melkeinpä vielä mökkeilykelit, kun luvattu tosiaan vielä sitä 20 astetta, mutta joudutaan nauttimaan nyt se täällä kaupungissa. Eskari on jo alkanut pikkumiehellä ja muutkin harrastukset, joten eipä tuonne mökille enää tahdo oikein ehtiä. Aurinkoa kunkin päivään!

7 kommenttia:

 1. Hei - ostin samaisen vesikanisterin mökille loppukesästä ja meillä myös alkoi vettä tihkumaan hanan vierestä... Näppärä mieheni kiristi hiukan purkin sisällä olevaa hana vastakappaletta (siis käänsi sitä hiukan) ja taas vesikanisteri pelittää! Auttaisikohan teillä sama temppu?
  Ihania syyspäivä mökillä toivotellen, Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse huomasin kanssa tuon kiristysmahdollisuuden silloin ja yritinkin sitä, mutta eipä auttanut sekään. Purkki vuosi edelleen hanan vierestä. Ei auta kuin mennä vaihtamaan tuo uuteen, mutta hyvä kuulla, että sellaisia vuotamattomiakin versioita siis löytyy tuon kiristämisen jälkeen :)

   Poista
 2. Moi! Kaunis keittiö ja kivoja hankintoja!!
  Voihan lattian tietenkin koneellisesti hioa,mutta siinä on se vaara,että siitä tulee niin nätti ettet halua sitä maalatakkaan... :))
  Mutta, jos haluat,että ajantuomat kolhut näkyy voit maalata sen eka ns. tartuntamaalilla jolloin ei tarvi hioa vanhaa lakkaa pois ollenkaan,vain puhdas lattia ja sitten tartuntamaali ja lopuksi lopullinen väri! Itse maalasin puunvärisen lakatun paneelikaton tartuntamaalilla (valkosella) kolmeen kertaan,kun katto oli aika tummunut ja se jäi myös lopulliseksi väriksi. Muistaakseni nimi oli Futura tartuntapohjamaali ?!
  Terv. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuota tartuntapohjamaalia kanssa mietin, että se voisi säästää tuon hiomisen, kun aika aikaa vievää ja pölyävää touhua sekin. Ehkä olisi helpointa vetää se maali vaan pintaan eikä mitään uutta lakkaa.

   Poista
 3. Hei! Säilytä vain puulattia se on ihanan lämpimän tuntuista jalalle,toisin kun laminaatti, joka on aika kylmää !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näinhän se on, että laminaatin on sanottu olevan kylmä jalalle ja eihän se puulattialle vedä vertoja, joten kyllä meillä taitaa tuo puulattia edelleen säilyä :)

   Poista
 4. Meillä maalattiin juuri vastaavan näköinen mökin lattia valkoiseksi. Mitään hiomosia ei tehty. Jos nyt oikein muistan niin maalin nimi oli betolux akva ja upea tuli!

  VastaaPoista