keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Poistuvat Muumimukit 2014

Olettehan kaikki Muumifanit muistaneet käydä ostamassa jo nämä vuoden 2014 lopussa poistuneet Muumimukit ja lautaset? Aika hyvin näitä on vielä kaupoissa saatavilla, mutta uusia ei enää tule, joten kannattaa siis hakea pika pikaa, jos nämä vielä puuttuvat kokoelmista. Itse kävin kanssa hakemassa omani, ettei ainakaan jää sitten ilman. 

 Postauksen lopussa myös kuva uudesta tulokkaasta. On muuten aikaste kiva ja värikäs.

31.12.2014 poistuivat nämä tuotteet valikoimasta:

Pikku Myy muki ja kulho

Nuuskamuikkunen muki ja kulho

Näitä Toven Juhla mukeja Muumifanit metsästivät vuonna 2014 oikein urakalla ja välillä aina sateli vinkkejä, että missä noita rillillisiä versioita voisi olla. Joka kuudennessa mukissa oli rillikuvio ja ne olivatkin sitten erittäin haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa. Itsekin metsästin äitini avustuksella kahdessa eri kaupungissa tuota rilliversiota oikein monen päivän urakalla. Onneksi onnistuin sitten saamaankin omani, mutta oli se kyllä aika turhauttavaa, mutta kun sain päähäni, että on sellaiset saatava, niin ei auttanut luovuttaa. Useaan kauppaan kun tuli erä myyntiin, niin monesti olivat myyjät poimineet itselleen nuo rillimukit parempaan talteen tai sitten olisi pitänyt päivystää hyllyn reunalla, kun niitä laitettiin esille. Nämä Tove 100 vuotisjuhlamukit ja purkit poistuvat nyt uuden vuoden myötä,  mutta aika hyvin niitä on kaupoissa vielä ollut. Tosin ei tuota rilliversiota.

Talven 2014 kausimukina ja kulhona on ollut tämä Hiihdot Herran Virkkusen kanssa, jotka itse sain joulupukilta. Halusin hamstrata noita ihan kolmet kappaleet eli jokaiselle lapselle omansa ja erityisesti tälle meidän vaaville hänen syntymävuotensa muistoksi. Samoin sitä kesämukia ja kulhoa 2014 Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa tuli hankittua kolmet kappaleet. Todennäköisesti kun nuo meidän lapset ovat isoja, niin ei näitä Muumimukeja kukaan enää arvosta ja ei varsinkaan nuo meidän lapset, joille niitä keräilen. Tältä näyttää sitten Muumit 70 vuotta Muumitalo Juhlamuki, joka tulee myyntiin tämän vuoden maaliskuussa. Tämä tulee jatkuvaan tuotantoon, joten onneksi ei tarvitse nyt metsätää mitään rillimukeja ja voi ostaa tuon ihan rauhassa ajan kanssa. Huoh!  Pakkaukseen kuuluu myös punainen katto, joten talosta voi rakentaa oman muumitalon. 


Kyllä sitä on jo aika monta kertaa tullut mietittyä, että onkos tässä Muumihysteriassa enää mitään järkeä. Itse aloitin keräämisen vasta muutama vuosi sitten ja nyt kokoelma on jo aikamoinen, vaikka ei niitä vanhimpia mukeja olekaan. Rupeaa jo tila loppumaan noiden osalta kesken ja kun koko ajan pukkaa uutta mukia markkinoille. Pakko se raja on jossain vaiheessa vetää tai sitten joudutaan ostamaan isompi talo, että saan kaikki muumimukini jonnekin säilöön ;) 

Kuvat lainattu netistä, kun kamerani johto unohtui mummolaan, joten täytyy mennä nyt lainakuvilla.

12 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu toinen muumiastiafani!! ☺ Sain kans tuon uuden muumimukin joululahjaksi. Lisäksi pukki toi muumimamma mehukannun, pari muumilusikkaa ja yhden muumi emalikupin. Tuo emalimuki oli ensimmäinen laatuaan, ja nyt haluaisin nekin kaikki itselleni.... ☺ Lähteeköhän homma vähän lapasesta!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kuulostaa niin tutulta, että homma lähtee vähän lapasesta. Meilläkin on noita emalimukeja jo aikamoinen liuta. Ovat hyviä lasten mukeina. Ostin tuota emalistakin tuon Tove 100 v juhlamukin, josta tuli heti meidän pikkuneidin suosikkimuki.

   Poista
 2. Täällä toinen muumimukifani, joka alkaa myös pian ahdistua tästä keräilyharrastuksestaan! :D Mukeja tulee koko ajan valtavasti lisää ja astiakaappiin ei mahdu enää ainuttakaan mukia. Argh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis, että pienintä ahdistusta rupeaa jo olemaan, kun uusia mukeja tulee aivan liian paljon ja jatkuvasti pitäisi ostaa uusia ja mihinkään eivät enää mahdu :(

   Poista
 3. Voi vitsit miten hyödyllinen postaus! Pitääpäs äkkiä käydä hamstraamassa nuo loput poistuvat kokoelmaan :-)

  ♥~ Millamour

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että tuli vinkkaus tarpeeseen. Toivottavasti löydät vielä omasi :)

   Poista
 4. Tuo maaliskuussa ilmestyvä muki on kyllä aivan ihana! Pakkohan tuo on hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uusi muki on kyllä todella kiva. Välillä kun nuo Muumimukit ovat olleet vähän ruman puoleisiakin ;)

   Poista
 5. Oi, oi kaapit pursuaa muumimukeista, mutta eihän niitä voi olla ostamatta, kun tulee uusi myyntiin :)))
  Juhlavuoden muki vielä ostamatta, rillimukia ei enää saa mistään...mutta muuten mukeja kyllä vielä näkyy kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista rillimukeista oli muuten ennen vuodenvaihdetta sellainen tarjous, että jos tilasi 6 mukia, niin niistä oli yksi rilliversio. Tosin en nyt yhtään muista, että missä se tarjous oli. Oliskohan ollut ihan Iittalan verkkokauppa.

   Poista