sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Muutosten aikaa


Meillä eletään nyt oikein muutosten aikaa. Itse aloitin kuuden viikon Fitfarmin laihdutuskuurin ja meidän vaavin rintaruokinta loppui ja kovasti yritetään lähteä kävelemään. Nyyh, mutta toisaalta helpotus yöunien kannalta. Meillä kun syötiin tähän 10 kk asti vielä n. viisi kertaa yössä, joten yöunet olivat erittäin katkonaiset ja itse oli aivan tillin tallin päivällä, kun ei ollut yhtään yli 2 h pidempää pätkää nukkunut kymmeneen kuukauteen. Nyt kun tuo tissittely on jäänyt pois, niin vaavikin on ruvennut nukkumaan vähän paremmin. Vielä kun hänet saisi takaisin omaan pinnasänkyynsä. Noiden yösyöntien takia hän nimittäin nukkuu meidän välissä ja me roikutaan sängyn reunoilla kun vaavi valtaa sängyn pyörinnällään. Vaaville on nyt tullut myös reilun kuukauden sisällä neljä hammasta ja eilen otettiin ensimmäiset omat kävelyaskeleet ilman tukea ja seistään vähän väliä itsenäisesti. Vitsit, meillä on kohta taapero ja vauva-aika vain kultainen muisto vaan. Nuo vauvat kasvavat aivan liian nopeasti.

Tosiaan itse yritän nyt tiputtaa painoa muutamisen kilon, jotka ovat jääneet kaikista kolmesta raskaudesta. Fitfarmia nyt puolisentoista viikkoa takana ja paino nousi aluksi 700 g ja nyt sitten tipahtanut 1,6 kg lähtöpainosta. Saas nähdä jaksanko tuota kuutta viikkoa, kun on tullut aikamoinen pyörrytys dieetin aikana ja vatsa pömpöttää vielä enemmän kuin aikaisemmin. En meinaa millään saada kaikkea ruokamäärää syötyä mitä dieetiin alussa nyt syödään (esimerkkinä mm. 7 perunaa päivässä, jos haluaa nuo dieetin hiilarit ottaa perunasta) ja raejuustot/rahkat rupeavat jo tympimään. Ehkä pitäisi siirtyä vaan normaaliin ruokavalioon ja vältellä sokeria sekä rasvaa ja lisätä sitä liikunann määrää. Kaipa tämä kroppakin kertoo jotain, että nyt ei tunnu hyvältä ja pitäisi sitäkin kuunnella. 


Lähikaupassa oli nämä ruusut supertarjouksessa ja piti napata kotiin ihan kaksi nippua. Nuo vaaleanpunaiset ovat niin meikäläisen väriä glitterhileineen. Vielä on tämän vuoden ensimmäiset tulppaanit ostamatta, mutta onneksi niitä vielä riittää.

Sunnuntain jatkoja!

9 kommenttia:

 1. Täällä kans ollaan tiukalla dieetillä :) tosin mä aloitin Cambridge-ohjelman mukaisen dieetin ja tavoitteena pudottaa kesään mennessä -15 kg. Nyt on 6 viikossa lähtenyt -5 kg (pelkän dieetin avulla). Tsemppiä koitokseen, kyllä se siitä lähtee etenemään :) mullakin alussa putosi tosi hiljalleen paino ja seilas edestakaisin, mutta nyt on lähtenyt selkeesti putoomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun hienosti on lähtenyt tuo pudotus käyntiin. Mikäs se tuo Cambridge ohjelma muuten on? Täytyykin varmaan vähän googlata, että mitä se pitää sisällään. Tsemppiä sinne kanssa. Onhan tuo laihduttaminen vähän tylsää hommaa :)

   Poista
  2. Cambridge-ohjelma on Briteissä kehitetty ohjelma laihdutukseen ja painonhallintaan. Se perustuu vähäenergisiin ateriankorvikkeisiin, oivalluksien kautta oppimiseen ja uusien elintapojen harjoitteluun valmennuksessa. Niin ja siihen kalorimäärien tarkkailuun ja laskemiseen :) oon tuolla mun omassa Sweet Home with Kids -blogissa kertonut Cambridge-ohjelmasta enemmän ja omista kokemuksista :)

   Poista
 2. Minä tein elämäntaparemontin lokakuun alussa ja nyt -17,ihan ruokavaliolla liikunnalla ja positiivisella mielellä. Peruna, pasta, riisi ja ositttain leipä pois. Onpa kevyt ja positiivinen olo. Vielä on viisi kiloa edessä.
  Tsemppiä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, Vau! Oletpas saanut paljon pudotettua ihan tuolla tavalla. Mietin kanssa noiden hiilareiden karsimista ruokavaliosta, mutta onhan se aika vaikea leivän puputtajan luopua siitä leivästä. Itsellä lähti nyt vasta kolmas viikko tätä dieettiä käyntiin ja jotenkin ihan puuduttavaa hommaa, mutta ei auta valittaa :)

   Poista
 3. Hurmaavat kuvat!
  Tsemppiä sinne arjen keskelle!
  Lähetän hitusen mantelin kukkien tuoksua täältä etelästä piristämään päivääsi!!

  VastaaPoista
 4. Noi fitfarmin dieetit on vaan niin rahastusta!!! Lisäät vaan joka ruokailulle protskuu(raejuusto,kananmunan valk. jne.) ja syöt kanaa,kalkkunaa,vihanneksia paljon! Pottuhan on täysin paskahiilarii,yäk! Ja ruokailuvälit ei saa venyä yli 3h! Riuisleipääki voi syödä mut ei joka ruualla. Ja kerran viikos voi pitää mättöpäivän,vedät herkkuja niin paljon kun vatsa vetää. saa aineenvaihdunta vauhtia! Tsemppiä ja onnistumisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että tuolla periaattella pitäisi mennä, niin kyllä sen painon pitäisi tippua. Onneksi noita mättöpäiviä saa ja tulisi pitää, ettei tipahda ihan säästöliekille. Kolmas viikko nyt on meneillään ja vielä olisi kolme edessä. Tosin tulokset eivät ole kovinkaan kauaskantoisia, jos sitten heti dieetin loputtua palailee vanhaan malliin. Pitäisi tuota itsekuria herkkujen osalta olla ainakin meikäläisellä vähän enemmän ;)

   Poista