torstai 16. huhtikuuta 2015

DIY; itsetehdyt huopajäätelötötterötKuten jo jotkut lukijat muistavatkin, että meikäläisellä oli oikea huopa-askartelu inspiraatio päällä viime kesänä. Ideoin ja tein lasten leikkeihin näitä erilaisia huoparuokia. Jätskitötteröiksi kehittelin tällaisen version, joista tarkemmat teko-ohjeet alempana. Muiden huoparuokien ohjeet löydätkin tuosta blogini sivupalkista.


Sitten ohjeen pariin. Tarvikkeiksi tarvitset kahta eri paksuista huopaa, tekstiililiimaa, helmiä sekä neulaa ja lankaa. Jäätelötötterön tötterö on helpompi tehdä paksummasta huovasta ja rypytysnauha, päällinen sekä kuorrute puolestaan taas ohuesta huovasta.

Leikkaa ohuesta huovasta ympyrä ja harsi siihen rypytysnauha. Vedä narusta jätskipallo palleroksi ja laita täytettä sisään ja päättele.


Leikkaa ruskeasta paksummasta huovasta kuvan mallinen muoto ja ompele käsin tötterö kiinni.


Laita tötterön sisälle myös täytettä ja ompele jätskipallo kiinni.


Jos haluat laittaa jätskin päälle kuorrutetta, niin leikkaa se ohuesta huovasta ja liimaa tekstiililiimalla kiinni.


Jätskitötterön saa viimeistellyn näköiseksi, jos koristelee sen vielä tällaisella ns. kermakuorrutuksella. Kermakuorrutuksen tein seuraavasti. Leikkaa haluamasi levyistä pitkää ohutta huopaa. Huopaa tarvitaan n. kaksi-kolminkertainen määrä ympärysmittaan verrattuna. Ompele käsin tai koneella kuvan mukaisesti harvoja pistoja. Älä päättele, jos ompelet tuon koneella, jotta saat rypytettyä nauhan. Vedä aina vain toiselta puolelta langasta. Tällä saa kivasti peittoon tötterön ja jätskipalleron kiinnityskohdan. 


Lopuksi voit neuloa jästkin päälle eri värisiä helmiä.


Sitten vaan nauttimaan herkuista! Ovat taatusti kalorittomia ja eivät sula kovassakaan helteessä :)


Tässä vielä muutama kuva meidän viime kesän piknikiltä, joka pidettiin lasten kanssa mökillä näiden itsetehtyjen huopaherkkujen kera. Oi ihanaa! Kohta saadaan nauttia taas kesästä!
1 kommentti:

  1. Onpas ihanat ja herkullisen näköiset! Näitä täytyy ehdottomadti tehdä itsekin :)

    VastaaPoista