keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen meni ja kukat tuli

 

Mitenkäs teidän pääsiäisen vietto meni? Minulla oli lasten kanssa rauhallinen mummolapääsiäinen Varsinais-Suomen suunnalla. Käytiin katselemassa Cindrella elokuva, juhlittiin kummilasteni synttäreitä ja syötiin tietysti paljon mämmiä ja suklaamunia. Siinä ne pyhät sitten mukavasti menivätkin.


Heti kotiin tullessani laitoin hihat heilumaan ja siivosin pääsiäisen pois. Mitenkäs tuo koristeiden laittaminen pois on aina niin tympeää touhua verrattuna niiden esille laittoon? Onneksi tuo pääsiäisen pois siivoaminen oli vähän nopeampaa, kuin joulutavaroiden pois laitto. Niissähän saa yleensä jo huhkia jonkun tovin.

 Pääsiäisen lähdettyä tilalle tuli helmililjoja ja muurinkello. Vitsit, että olen nyt ihastunut tuohon muurinkelloon. Tuo niin kivasti mieleen kissankellot, joita tulee kesällä kerättyä maljakkoon päiväkakkaroiden kanssa. Jos tuo vaan sattuu elämään siihen asti, että pakkaset menevät, niin ajattelin istuttaa sen puutarhaan, jos vaikka saisi sen siellä vielä kasvamaan seuraavana vuonna, kun se on kuitenkin periaatteessa monivuotinen kukka. Tosin ns. käyttöohjeessa sanottiin, että ei talvehdi, jos pakkanen menee yli -20 asteen, mutta eipä sitä ongelmaa nykyään ole täällä Etelä-Suomessa ollut. Hyvä, jos ollaan päästy edes muutaman asteen pakkasiin viime vuosina.Sehän olisi sitten kohta viikonloppukin, kun ollaan jo keskiviikossa :)

5 kommenttia:

 1. ihanan kesäinen tuo muurinkello :)
  Minulla on helmililjat samanlaisessa purkissa tällä hetkellä, kiva :)
  Mukavaa tuulista keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauskaa, että löytyy samanlainen purkki. Monen vuoden vanha tuokin taitaa olla ja kaivelin sen taas tuolta varastosta esille. Hyvin on palvellut. Tänään on tosiaan tuuli puhallellut oikein urakalla, tosin olen itse ollut vatsataudin kourissa, joten eipä ole paljon tullut ulkoiltua.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Miten noi "jonkun naapurin vanhat" talolyhdyt näyttääkin taas kivoilta ;-) Äsken meni väärään kohtaan kommentti... Nyt jos osuisi oikeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niinpä! ;) Raahasin tuon ison lyhdyn nyt tuolta meidän eteisen nurkasta olkkariin ja tykkään nyt siitä siinä. Oli hyvä ostos silloin :)

   Poista