sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Airamin Elbe led-valot


Hip hei! En taaskaan malttanut mieltäni, vaan oli laitettava jo näin lokakuussa nämä koristevalot pihalle. Syksynä on muutenkin niin synkkää ja pimeää, joten jotain piritystä sitä kaipaa. Mikäs parempaa kuin ulkona oleva ihana valaistus. On tässä lokakuussa virittelyssä myös se hyvä puoli, että ei tarvitse missään lumihangessa rämpiä kädet jäässä noita laittamassa. Taidan olla jo tunnettu täällä meidän "kylillä" siitä, että virittelen nämä tunnelmavalot "kylän" ensimmäisenä ja meillä ne eivät todellakaan ole mitään jouluvaloja, vaan nimenomaan tunnelman luojia ja palavat todellakin monta kuukautta eli lähinnä koko synkän pimeän ajan. 


Nämä Airamin Elbe led-valot ovat siitä kivoja, että ne on kytketty 10 ledin sarjaan, niin ei pimene koko johto, jos joku lamppu sattuu palaamaan. Kukin valosarja on pakattu käteviin muovilaatikoihin, joihin valot on helppo sitten säilöä talven jälkeen. Ei enää sitä johtojen sotkuviidakkoa, joka ainakin meidän varastossa on ollut, kun ei ole ollut mitään erillisiä laatikoita, mihin nuo olisi voinut aiemmin säilöä yksitellen. 

Ledit ovat tunnetusti pitkäikäisiä ja näillekin luvatataan n. 10.000 h paloaika, joten aika monta vuotta niita saa poltella ennen kuin tulevat tiensä päähän. Valot sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Valittavana on 180, 360 sekä 760 lampun sarjoja. Kuvissa uloimmissa tuijissa 360 lampun sarjat ja keskellä huimat 760 lamppua. Erityisen kivan näistä Elbe led-valoista tekee se, että lamput ovat todella tiuhaan.

Oi tätä juhlahetkeä kun kytkettiin virta näihin Airamin uusiin Elbe led-valoihin ja ihastelteltiin yhteen ääneen, että onpas ne nätit ja mikä lämmin tunnelma. Jopa meidän 1,7 kk taapero huomasi nämä herättyään päiväunilta ja osoitteli näitä vähän väliä ikkunasta syödessään pöydän äärellä. Nämä kun näkyvät kivasti ruokatilamme ikkunoista.

Virittelin etuovelle myös kanervien ympärille jo koristevalot tai no eipä niissä paljon virittämistä ollut, kun kytkin pistorasian seinään, kun ovat olleet tuossa ulkopurkkien ympärillä viime vuodesta lähtien. En viitsinyt lähteä niitä repimään pois, kun oli saanut ne kivasti kieputettua koristehavun ympärille. Helppoa sitten taas laittaa ne nyt päälle, kun ovat valmiina ja eivätkä ne kesällä mitenkään edes näkyneet, kun kukat peittivät ne. Pitäähän sitä jossain aina vähän oikoa. Vähän kyllä jännityksellä odottelin, että mahtavatkohan nuo enää toimia edes, mutta kyllähän niihin valo syttyi.


Nyt sitä voikin odotella joulun tuloa! Siis ajatelkaa, enää alle kaksi kuukautta ja on jouluaatto. Ou jee!

*blogiyhteistyö*

2 kommenttia:

  1. Wau, näyttääpä tosi ihanalta. ♥ Joulu ja jouluvalot. ♥ Itsekin suunnitellut, että tänä vuonna värkättäisi noita vähän enemmän. Kaksi joulunaikaa käytössä olleet led-valot lensi jo roskiin, kun jo ekan talven jälkeen oli monenmonta lamppua palanut. :( Meillä vaan haastetta tuo se, että sähköjohto täytyy sisältä asti jostain vetää tonne alas ykköskerrokseen (asutaan siis kakkoskerroksessa, vaikka onkin oma piha). Sitä hitsin johtoa sitten menee joka paikassa. :D

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihanan näköistä! Mä protestoin myös sanaa jouluvalo, koristevalot ne ovat. Suomi on niin pimeä, että valoa tarvitaan paljon enemmän kuin joulun. Onpas hyvännäköinen säilytysboksi myös. Saa pinottua, eikä tarvi sohlata niiden pehmeiden kartonkien kanssa. :) Valoisaa viikkoa teille talviajassa!

    VastaaPoista