maanantai 26. lokakuuta 2015

DIY; Jack O´Lantern kurpitsalyhty


Ihana touhuviikonloppu takana. Lauantaina tuli siivottua ulkovarasto, haravoitua piha, haettua metsästä sammaleet, puolukanvarvut ja havut, leivottua omenapiirakkaa, kaiverrettua tämä Jack O´Lantern kurpitsalyhty sekä tehtyä muita rästiin jääneitä hommia. Sunnuntai menikin sitten vaan oleillessa ja yllättyessä, että ai niitä kellojakin taas siirrettiin. Jotenkin se oli mennyt ihan ohi ja aamulla vasta kännykästä huomasin, että oho, yhtäkkiä onkin tullut lisätunti aamuun. Onneksi ei ollut mitään sovittua menoa tai olisi ollut aikataulut aivan sekaisin.

Monena Halloweenina on ollut tarkoitus kaivaa oma Halloween kurpitsa, mutta aina se on vaan jäänyt, kunnes nyt otin tämä lasten kanssa puuhatuokioksi. Vähän jänskätti, että mitenköhän tuo onnistuu ja hain valmiiksi erilaisia työkaluja, mutta parhaiten toimi ihan normaali pitkä veitsi ja kauha. Tällainen meidän ihka ensimmäisestä Jack O´Lantern kurpitsasta sitten tuli.


Lasten kanssa jänskätettiin, että minkäslainen yllätys tuolta kurpitsan sisältä tulee. Ensin piti vähän uurastaa, että sai tuon lakin irti, mutta sen jälkeen olikin aika helppoa loppujen lopuksi. Suurin osahan tuolta sisältä näytti olevan tyhjää. Vähän siemeniä ja rihmastoa, jotka sitten kaivettiin pois. Hahmoteltiin varmuuden vuoksi kynällä ensin kasvot kurpitsalle ja sitten vaan veitsi käyttöön ja toivomaan parasta, ettei osu pahasti sormeen. Onneksi oli sormetkin tallella vielä tämän uurastuksen jälkeen.




Täytynee varmaan viedä tämä kurpitsalyhty ulkosalle, niin säilyy vähän pidempään ellei joku ulkoötökkä satu sitä syömään. Meillä kun omenatkin joku örkki käy nakertamassa, vaikka ovat pussissa. Saas nähdä kelpaako sille tämä kurpitsa.


Laitetaankos teillä mitään Halloween koristeita?

4 kommenttia:

  1. Ihana kurpitsalyhty! En ole koskaan itse tehnyt sellaista.
    Meillä vietetään halloweenia nyt tulevana viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli myös yllättävän helppo tekoinen, joten ehdottomasti tuon kaivertaminen täytyy otta jatkossakin aina ohjelmaan. Mukavaa Halloweenia!

      Poista
  2. Ihana kuva ja tietty myös kurpitsa :). Mistä olet löytänyt noi pienet tähdet ja ihanat hurricanet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) pienet tähdet ovat itse asiassa viime Jenkkireissulta Hobby Lobbystä ja oli sieltä ns. cowboy osastolta. Hih, taisivat olla jotain sheriffin tähtiä :) Hurricanet ovat Perfect Homen mallistosta muutama vuosi sitten. Ihan vastaavia ei taida enää olla mallistoss tai en ainakaan äkkiseltään nähnyt.

      Poista