maanantai 5. lokakuuta 2015

Ruokavalokuvauskurssilla


Piipahdin viikonloppuna päivän mittaisella työväenopiston ruokavalokuvauskurssilla hakemassa vähän lisäevästystä omiin kuvauksiini, vaikka ei tämä blogi todellakaan mikään ruokablogi ole. Välillä jokunen resepti täällä vilahtelee ja oli kiva saada vähän vinkkiä siihen, että miten esim. ihan tavallisista raaka-aineista saa houkuttelevan näköisiä ja miten valaista otos paremmin. Päteehän nuo lainalaisuudet myös ihan muihinkin kuvattaviin.

Tällaisia otoksia minulle sitten tuli. Stailattiin ryhmittäin eri raaka-aineita, joita sitten kiertelimme kuvaamassa. Valitettavasti oma jalusta jäi minulta kotiin, joten piti sitten ottaa kuvat ihan käsivaralta.Tämä viimeinen kuva kertoo mm. mitä kaikkea kuvauksiin voi joutua rakentamaan. Täytyy kyllä todeta, että itse olen sen verran laiska mitään tuollaisia kuvaustelttoja rakentelemaan tai heijastelemaan lisävaloja erilaisilla lisävälineillä, joten taidan vaan jatkaa samalla tutulla vanhalla tyylillä eli hakea vaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja räpsiä vaan menemään. Lisäksi täytyy todeta, että jos ihan vimpan päälle meinaisi noita ruokakuvauksia tehdä, niin eihän ne annokset enää kovin syötäviä enää olisi kuvausten jälkeen, kun kaiken maailman virityksiä niihin tehdään. Esimerkkinä hampurilaiset kootaan paremman näköisiksi hammastikkujen ja neulojen avulla, keittoihin lisätään pieniä marmorikuulia, jotta saadaan pintaan enemmän struktuuria, kermana toimii partavaahto, joka näyttää paremmalta kuin oikea kerma jne. No mutta onneksi tämä meikäläisen blogi onkin enemmän sisustupainotteinen, niin ei tarvitse tuollaisia virityksiä ruveta tekemään. Olishan se ihan kamalaa ajanhaaskausta, jos valmistaisi ensin gourmee illallisen, jonka haluaisi sitten kuvata vimpan päälle ja joka kuvausten lopussa ei sitten enää olisi enää syötävääkään. Ainakin kylmää se jo olisi. Eli summa summarum meikäläisen ruokakuvat tullaan näkemään täällä blogissa samoina vanhoina ehtoina lässähtäneinä tekeleinä, vaikka kurssi olikin erittäin antoisa ja mielenkiintoinen. Ei yksistään vaan resurssit riitä tuollaisiin vimpan päälle kuviin, vaikka kuinka hauskaa se olisikin. Tosin en kyllä tiedä, että mahtaiskohan meikäläisen taidotkaan edes riittää noihin vimpan päälle kuviin :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Varmasti kiva päiväkurssi. Uusia ideoita on mukava saada, mutta onneksi blogi on lupa pitää sopivasti kotikutoisena :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli tosiaan kiva käydä hakemassa vähän lisäoppia, mutta tosiaan onneksi blogin saa pitää sopivan kotikutoisena kuitenkin eikä tarvitse olla mitään ammattitason kuvia :)

      Poista