sunnuntai 24. tammikuuta 2016

DIY klaffipiirongin uusi ilme


Jokunen lukija ehkä muistaakin tämän klaffipiirongin, josta kyselin teidän mielipidettä viime keväänä. Emmin silloin, että hankinko sitä yleensäkään ollenkaan pikkuneidin kirjoituspöydäksi ja mielipidettä, että miltä se näyttäisi valkoisena. No kuten kuvista saattaa huomata, että ostinhan minä sen sitten ja kaikista vastuksuksista huolimatta vetäisin valkoisen maalin pintaan. Kyllähän se pahalta tuntui pilata tuo kaunis puupinta, mutta kun ei tuo väri vaan sopinut pikkuneidin huoneeseen yhtään ja kun kaapin sisälle oli liimattu pullojen etikettejä ja niitä ei sitten saanut sieltä millään kunnolla irti, joten otin valkoisen maalipensselin käteeni ja rupesin sutimaan. Piironki on muuten ehkä ollut joskus alunperin maalattu, koska joistain kohdista huomasi, että puun syihin oli jäänyt vähän vaaleaa maalia. Tämä vähän lohdutti maalipensselillä sutisessani, että ehkä piironki saakin nyt alkuperäisen maalin takaisin pintaansa. Hih ja eihän sitä tiedä, vaikka muutaman vuoden päästä jynssäilen tuosta taas hikihatusta noita maaleja pois muutaman ärräpään kera, että pitikö tätä maaliakin joka paikkaan sutia ;)


Nyt onkin sitten vähän jännitysmomenttia ilmassa, että mitenkä tämä piironki  mahtaa kuivua talven aikana sisätiloissa ja mistä rupeaa näkymään rakoja. Piironki oli nimittäin koko kesän mökin ulkovarastossa kosteassa ja kun lähes koko kesä satoi, niin arvatenkin se on imenyt kosteutta aika paljon itseensä.


Samaan syssyyn kun tuolla valkoisella pensselillä tuolla mökillä heiluin, niin kaivoin mökin varastosta äitini lapsuusajan kodin puutuolin, jonka sutaisin sitten kanssa valkoiseksi. Tosin se ehti saamaan jo kolhun itseensä sitä kotiin kuskatessani ja pitäisi kaivaa taas valkoinen maalipurkki esiin ja korjata tuo pieni jälki. Tuoli sai sitten vielä nuo enkelin siivet koristeeksi.


'
Tältä tämä klaffipiironki sitten alunperin näytti. Toisaalta ihan hauskat nuo vanhat pullojen etiketit tuolla kaapin sisällä, mutta ei ehkä ihan sopivat kuitenkaan lastenhuoneen sisustukseen. Lueskelin noita etikettejä vähän tarkemmin ja yksi viinipullon etiketti oli muistaakseni vuodelta 1930, joten eivät olleet mitän uutukaisia. Harmi, vaan ettei niitä saanut ehjänä tuolta pois.


Minkäs tuomion meikäläinen nyt saa, kun menin "pilaamaan" näin kauniin puupinnan?

16 kommenttia:

 1. Kaunis tuli klaffipiirongista, raikastu tosi paljon!
  Ihania pikku laatikoita paljon, noihin on kiva kätkeä aarteita☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo pikkulaatikot ovat kyllä käteviä tuollaiselle pikkuneidille. Jos nyt pysyisi tavarat vähän paremmin järjestyksessä ;)

   Poista
 2. Sattumalta löysin blogiisi ja voi mikä upea klaffipiironki teiltä löytyy! Itse tykkään kyllä enemmän valkoisena <3 Todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Jenna, että löysit tänne saakka. Toivottavasti tule kylään toistekin :)

   Poista
 3. Tykkään myös tästä maalatusta versiosta. Tykkäisin löytää itsellenikin vastaavan tyylisen lipaston. Muuten, pakko kysyä: hioitko ja maalipesitkö ensin ja sitten maalasit vai miten teit? Kalustemaalilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en hirveästi tuota hionut, ihan kevyesti vain, kun pinnassa ei ollut mitään vahaa tai muuta käsittelyä. Periaatteessa kai parempi tosiaan olisi, että tekisi kunnon hionnan ja maalipesun, mutta olin vähän laiska :)Sitten maalasin ihan normaalilla kalustemaalilla. Maalikerroksia oli ainakin kolme tai oliskohan ollut jopa neljä, kun puu vaan paistoi vähän läpi parin kerroksen jälkeen. Maali oli Teknoksen kalustemaali, jota voi käyttää sisä- että ulkohuonekaluihin.

   Poista
 4. Tosi kaunis valkoisena!
  Tuo aiempi puunsävy jotenkin "tunkkainen", mutta kyllä maalauksen jälkeen todella raikas :)

  T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen kyllä tuohon tyytyväinen ja sopii niin paljon paremmin pikkuneidin huoneeseen :)

   Poista
 5. Tulipas siitä kiva ja nätti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire! Tosiaan näytti vähän erilaiselta silloin kun näytin siitä kuvaa :)

   Poista
 6. Tuli todella upea, kannatti maalata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Itsekin olen tyytyväinen tuohon lopputulokseen :)

   Poista
 7. Ei tule tuomiota, piironki on valkoisena todella kaunis. Minäkin olisin maalannut....

  VastaaPoista
 8. Ei se mitenkään pilalle mennyt. Se on nyt sellainen kuin sille on sulla käyttöä. Mitä sitä sopimattoman värisenä vaivoinaan pitämään. Tavara on tavara, sillä sipuli. Ei tuo kuitenkaan mikään hyperarvokas antiikkiesine ollut. Saathan sen takaisin puupinnalle jos vuosien saatossa mieli muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että kyllä se puu tuolla alla on ja pysyy. Vähän vaan hommaa vaan, jos haluaa taas puun esille :)

   Poista