sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Päivän terveyspommi


Ihanaa kun sai nauttia aamupalan ihan rauhassa viikonloppuna. Ei ollut kiire töihin tai kuskaamaan jotakuta lapsista harrastukseen, vaan sai istahtaa ihan rauhassa aamiaspöytään ja lukea jopa Hesarin alusta loppuun. Nyt kun aamupalan ehti taas nauttimaan rauhassa, niin puristin meille appelsiinimehua tuoreista appelsiineista ja tein sen seuraksi tuorepuuroa. Pohjana oli proteiinirahkaa ja johon lisäsin mustikoita, mansikoita, mustia viinimarjoja sekä omasta pihapuusta kerättyjä kirsikoita. Viime kesänä meidän pihapuu olikin aivan julmetun täynnä kirsikoita ja keräsin kaikki viimeistä myöden talteen pakkaseen. Olihan siinä vähän hommaa kun piti yksitellen kaivella niistä nuo kivet pois, mutta nyt näin talvella on kiva kun saa kaivella niitä pakkasesta smoothien joukkoon. Tuovat juuri sopivasti kivaa kirpsakkuutta. Pyöräytin nuo kaikki tykötarpeet sitten blenderin kautta ja lisäsin kaurahiutaleet joukkoon ja annoin turvota hetken ennen syöntiä. Itse en lisää mitään makeutusaineita tuohon, kun tykkään vähän kirpeämmästä mausta, mutta voihan tuohon lisätä vaikka vähän hunajaa tuomaan makeutta, jos tuntuu liian happamalta. 


Claes Ohlsoniin oli tullut taas myyntiin näitä kivoja kahvallisia juomatölkkejä pilleillä. Taisivat olla pitkään loppu joka puolelta, mutta nyt sattuimoisin tuli vastaan pitkän odotuksen jälkeen, kun piipahdin Clasulla ja vihdoin ja viimein sain omani. Arvatenkin lapsillekin maistui tuo tuorepuristettu appelsiinimehu aivan taivaalliselta tällaisesta mukista. Näihin saisikin varmaan ujutettua vaikka mitä terveyspommimehuja, joita muuten ei saisi menemään.
Tämän terveellisemmäksi ei taida aamupala enää mennä. Tästä olikin hyvä aloittaa viikonlopun vietto kunnon vitamiinipommin kera ja silmäkin lepäsi tässä aurinkoisessa värissä. Aamupalan kruunasi vielä Muumikulhosta nautittu tuorepuuro. Eihän tämän jälkeen voi olla kuin yhtä aurinkoa! 

2 kommenttia:

  1. Minun on jo pitkään pitänyt hankkia vastaavia mukeja. Noista maistuisi mikä tahansa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritin noita viime kesänä hankkia, mutta aina myytiin ei oota ja nyt sitten vihdoin ja viimein oli taas tullut varastoon noita. Taitavat olla enemmänkin kesäsesonkituotteita, kun nyt taas vasta tulivat myyntiin.

      Poista