tiistai 12. heinäkuuta 2016

Jokipiin Pellava

Seinäjoen asuntomessuilla vierailun yhteydessä piipahdettiin samalla Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä Jokipiissä, joka sijaitsee n. 1/2 h ajomatkan päässä Seinäjoelta. Jokipiin Pellavan tuotteita on myös asuntomessuilla esillä, joten sielläkin niitä voi bongata. Heidän tuotteitaan löytyy kohteista 4, 19, 27, 39, 40 ja 41.

Jokipiin pellava on vuonna 1920 perustettu perheyritys, joten kunnioitettavat 95 vuotta on tullut jo täyteen. Aivan mahtavaa, että tällaisia suomalaisia vanhoja yrityksiä on vielä edelleen toiminnassa ja tuotteet tehdään Suomessa. Niin monet yritykset ovat joutuneet lopettamaan toimintansa tai ainakin siirtämään tuotantonsa ulkomaille.

Yritys huomio erinomaisti ekologisuuden niin raaka-aineissa, tuotannossa kuin pakkauksissa. Kaikki yrityksen tuotteet ovat ympäristöystävällisiä. Suomesta ei ole valitettavasti saatavissa tarvittavaa määrää pellavalankaa, joten se tulee Länsi-Euroopan tiloilta, joka mahdollistaa raaka-aineen alkuperän jäljittämisen ja valmistumisprosessin luonnonmukaisuuden. Kaikki Jokipiin Pellavan pellava- ja puuvillalangat ovat Ökötex-hyväksyttyjä, mikä takaa sen, että langoissa ei ole ihmiselle haitallisia kemikaaleja. Pakkauksissa käytetään vain kierrätettäviä materiaaleja. Tuotantoprosessissa syntyvä lämpö hyödynnetään tuotantotilojen lämmittämisessä. Valmistuksessa ei käytetä myöskään mitään kemikaaljea. Pellavakankaan viimeistelyssä käytetään ainoastaan kuumaa vesihöyryä kankaan sileyden aikaansaamiseksi.

Mikäli piipahdus itse tehtaassa kiinnostaa, niin myös sellainen onnistuu etukäteen varaamalla ryhmille. Olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä tuokin puoli, mutta me emme valitettavasti ehtineet nyt kierrokselle ja voipi olla, että aika moni työntekijä on juuri nyt lomallakin, joten tehtaalla on varmasti vähän hiljaisempaakin. Ehkä sitten ensi vierailulla.


Tältä sitten tuolla Jokipiissä näyttää. Kauniita pellavaisia tuotteita koko tehtaanmyymälä täynnä.Tämä ilmakuva pellavatehtaasta löytyy heidän myyntitiskiltään. Onpas kaunis ympäristö.Meille kotiutui Jokipiin Pellavasta tämä pitkä pellavapuuvillainen liituraita laudeliina sekä nämä ihanat liituraita pellavafroteiset pyyhkeet. Näissä on 70 % pellavaa ja 30 % puuvillaa. Nämä vaan paranevat pesusta toiseen ja kulkevat meidän mukana vielä pitkään. Pellavahan tunnetusti vain paranee pesusta toiseen. Otin nämä nyt meillä mökillä hetimiten käyttöön pesun jälkeen. Ihana kääriytyä nyt näihin saunan jälkeen.

Jokipiin Pellavalla on myös oma verkkokauppansa, jonne pääset tästä. 

Onkos teillä Jokipiin Pellavan tuotteet tuttuja?


*blogiyhteistyö*

7 kommenttia:

 1. Eivät ole tuttuja. Itse tykästyin tuohon seisemäskerros malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole ennen ollut Jokipiin Pellavan tuotteita ja olikin siksi kiva vierailla tuolla. Tuo seitsemäskerros malli onkin muuten aika hauska :)

   Poista
 2. Saunan lautella on tälläkin hetkellä Jokipiin laudeliina.
  Ihania tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka kiva :) Ovat kyllä todella laadukkaita ja aivan mahtavaa, että tällaisia Suomessa tehtyjä tuotteita saa vielä kaupasta eikä kaikki ole made in China.

   Poista
 3. Juuri eilen hankin Pellavan keltaisen rullapyyhkeen!

  VastaaPoista