sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Tyylikäs hotelli Alma Seinäjoella


Meinasi ihan unohtua tehdä tämä postaus meidän ihanasta hotellista Seinäjoella, jossa yövyttiin kun käväistiin Seinäjoen asuntomessuilla. Tämä hotelli ansaitsee kyllä ehdottomasti ihan oman postauksensa. 

Ravintola-hotelli Alma sijaitsee Seinäjoen juna-aseman vieressä, joten siihen on erittäin helppo tulla ja yllättävän vähän vieressä kulkeva junarata häiritsi. Päärakennuksen edessä on myös ilmainen parkkeerausmahdollisuus. Itse päärakennus on vuonna 1909 valmistunut jugendtyylinen rautatieläisten talo, joka on restauroitu vuonna 2006. Sama vuonna sen yhteyteen on rakennettu uudisosa hotellia varten, joita on vielä laajennettu vuosina 2012 ja 2013. Kaikki hotellin huoneet ovat yksilöllisiä ja sisustettu osittain antiikkesineillä. Ravintola-hotelli on perheyrityksen pyörittämä ja saatiinkiin kuulla, että alunperin itse päärakennus on ollut ennen restaurointia todella huonossa kunnossa ja suurinpiirtein pulujen asuttama. Ei voi muuta kuin nostaa hattua tälle projektille. Niin hienosti oli kaikki laitettu kuntoon vanhaa henkeä kunnioittaen.


Me saatiin saunallinen huone vuonna 2015 avatusta Alman tornista. Torni on toiminut alunperin VR:n höyryveturien vesitornina ja se on rakennettu vuonna 1920. Tornissa on yhteensä kuusi saunallista kahden hengen huonetta ja ylimpänä sviitti, josta löytyy myös poreamme sekä sauna.Harvoin sitä onkaan näin tyylikkäässä huoneessa saanut yöpyä Suomen kamaralla. Niin kauniisti restauroitu ja tuo tiiliseinä on kyllä piste iin päällä. Huoneessa voi kyllä niin aistia alkuperäisen tunnelman.
Kuva on lainattu hotelli Alman nettisivuilta


Meidän huoneen tyylikäs kylppäri oman saunan kera. Harmi, että oltiin hotellilla niin myöhään, että ei jaksettu enää testata saunaa, kun pyörähdettiin iltasella vielä pikaisesti Seinäjoen tangomarkkinoilla (enpä olisi koskaan uskonut sinne päätyväni ja en edes tiennyt saavuttuani Seinäjoelle, että sellaiset edes olivat juuri silloin) ja aamulla olikin herätys jo klo 7 ja lähtö Seinäjoen asuntomessuille.

Alman ravintolasalina palvelee rautatieläisten talon upea jugendtyylinen juhlasali, jossa myös  runsas aamiainen tarjoillaan. Katolla on korkeutta lähes kuusi metriä ja sieltä löytyy myös kaksi kattoon asti ulottuvaa kaakeliuunia.

 Olipas kiva hotelli ja masut täynnä lähdimmekin sitten kohti asuntomessuja. Ei voi kuin suositella tätä hotellia! Aivan mahtavaa, että Suomesta löytyy vielä tällainen yksilöllinen perheyrityksen ylläpitämä hotelli. Tuntuu, että kaikki hotellitkin ovat nykyään jonkun ketjun alla, joten tällaiset hotellit ovat kyllä erittäin harvinaista herkkua.

Ravintola-Hotellin Alma sijaitsee osoitteessa Ruukitie 4 Seinäjoen ytimessä. Heidän nettisivuille pääset tästä.


*Blogiyhteistyö*
8 kommenttia:

 1. Viime viikolla yövyimme tuossa samaisessa tornirakennuksessa ZZ-Topin keikkareissulla. On kyllä todella persoonallinen upeasti sisustettuine huoneineen. Ja saunakin hyväksi todistettu :) Mielummin itse suosin pieniä, ketjuttomia hotelleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva sattuma, että olitte juuri tässä samaisessa hotellissa. Harmi, että meillä ei aika riittänyt tosiaan saunan testaukseen, mutta olisi ollut varmaan hyvät löylyt :)

   Poista
 2. Kaunis ja persoonallinen hotelli. Ja nuo huoneet, todella ihastuttavat. Ja kyllä tuosta aamiaispöydästä söisi tämäkin tyttö.
  Pidän näistä ravintola- ja hotelliesittelyistä. Useampaankin ravintolaan on tie vienyt hyvän esittelyn myötä. Jossakin vaiheessa varmaan hotelliinkin.
  Heleää heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan tosi kaunis ja persoonallinen hotelli. Oltiin ihan haltioissaan kun nähtiin meidän kaunis saunallinen huone. Niin ihanan tunnelmallinen!

   Poista
 3. Onpa todella kaunis hotellihuone. Upea tuo tiiliseinä <3
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tiiliseinä oli tosiaan upea ja vielä kun tietää, että minkälaisen historian sekin on nähnyt 20-luvulta lähtien. Upea kertakaikkiaan!

   Poista
 4. Ketjuttomat hotellit on parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tosiaan taitaa olla! Varmaankin niillä on myös erilainen panostus asikkaiden viihtymiseen ja tasoon.

   Poista