tiistai 5. heinäkuuta 2016

Krikettiä Hardys viinien kera

*Kaupallinen yhteistyö 40+ blogit/Hardys*


Parisen viikkoa sitten kuusi 40+ blogien onnekasta bloggaajaa matkasi Helsingistä kohti Keravan krikettiarenaa Hardys viinitalon kutsumana. Meikäläinen oli yksi onnekkaista mukaan päässeistä, vaikka aluksi vähän mietitytti, että uskaltaakos sitä ollenkaan mukaan, kun tuo kriketti kuulosti aika haastavalta lajilta ja on aika kaukana kaimastaan kroketista, joka olisi ehkä enemmänkin ollut minun lajini. 

Vettä tuli Helsingistä lähtiessä aivan kaatamalla, mutta onneksi Keravalle päästessämme sade laantui ja saatiin Suomen krikettiliitolta sydämellinen vastaanotto pelaajia unohtamatta ja kukin halukas pääsi kokeilemaan kriketin saloja. Jopa minä uskaltauduin kokeilemaan kyseistä pallopeliä, vaikka koululiikuntatunnista jääneet kauhuhetken nostivatkin päätänsä mielen syövereistä. Pesäpallo ei todellakaan ollut koskaan lajini ja palloon osuminen on tuottanut aina vaikeuksia ja olen suurinpiirtein aina juossut palloa karkuun, joten nyt piti koota itsensä ja rohkeasti vaan kokeilla lajia. Onneksi muutaman kerran jopa osuinkin palloon, kun vähän tajusi, että miten tuohon osuu. Tosin meillä ei ollut onneksi kovat kritettipallot käytössä, ettei tarvinnut taas juosta kauhulla palloa karkuun.


Kriketin saloihin päästiin syventymään ensin suojavarusteiden esittelyllä. Aika hyvät varusteet lajissa tarvitaankin, koska krikettipallo on tosi kova ja voi tulla jopa 150 km tuntivauhdilla kohti.


Aikamoinen ero tällä uudella ja käytetyllä krikettipallolla. Tähän totisesti pätee sanonta, että reissussa vähän rähjääntyy.
Minä ja Kulinaari -blogin Kimmo testaamassa lajia. Ainakin meillä oli hauskaa, kuten ilmeistä voi päätellä, vaikka ei oltu tässä vaiheessa edes vielä yhtään maisteltu Hardysin viinejä.

Kriketin kokeilun jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan. Krikettiliiton toiminnassa mukana oleva Claire oli loihtinut meille aidon englantilaisen menun, joka sisälsi  mm. kolmioleipiä erilaisilla täytteillä, salaattia ja coleslawta ja jälkkäriksi oli skonsseja sekä suklaa- ja sitruunakakkua. Oi vitsit, että nuo olivat hyviä! Kaiken kukkuraksi menun kera saatiin maistella australialaisia Hardys viinitalon viinejä. Hardys viinitalo on Australian vanhimpia viinitaloja ja ensimmäinen viinitalo, joka teki viinejä myös vientiin. Monelle suomalaisille Hardys viinit ovatkin tuttuja. Viinit ovat kohtuuhintaisia ja helposti juotavia.
 

Minä keskityin erityisesti tämän Hardysin vuoden 2013 Varietal Range punaviinin maisteluun, vaikka kyllähän tuo valkoviinikin maistuu erityisesti kesällä. Cabernet Sauvignon rypäleet on kerätty eri puolilta eteläistä Australiaa. Viini on kypsytetty suurimmaksi osaksi terässäiliöissä, mutta pieni osa viinistä on ollut tammen kanssa kosketuksessa, joka tuo viinin aromeihin vähän monipuolisuutta. Tässä viinissä on kyllä hinta-laatusuhde kohdillaan (7,98 €) ja erittäin monikäyttöinen keskitäyteläinen yleisviini. Tätä täytyy kyllä ostaa kotiin myöhemminkin. Kotiinviemiseksi tilaisuudesta saatiin Hardysin Varietal Range valkoviiniä 3 litran hanapakkauksessa. Tämä viini säilyy jopa nelisen viikkoa avattuna, jos sitä siis sattuu joskus jäämään. Näin kesäaikana tosin tuo taitaa huveta aika hyvin muutenkin. Kotiinviemiskassissa oli myös Hardysin the Riddle -merkistä valko- ja punaviiniä. Nämä pullot ovat erityisen käteviä näin kesäaikana, koska viinit ovat muovipulloissa ja ovat näin ollen erittäin käteviä esim. piknikille ja veneilijöille, koska ei ole vaarana, että lasipullo rikkoutuisi luontoon. Nämä ovat litran pulloja, joten samalla vaivalla tulee myös kannettua hieman enemmän juomaa mukana. Näitä viinejä en ole vielä ehtinytkään maistamaan, kun unohtuivat kaupunkikotiin ja nyt tosiaan ollaan mökillä muutamat seuraavat viikot.Kiitos Hardys sekä Suomen krikettiliitto sekä muille kanssa reissussa mukana olleille! Oli tosi mukava ilta eikä vesisadekaan haitannut. Kriketti ja viini sopivat kyllä hyvin yhteen!

Mukana olivat myös seuraavat ihanat 40+ blogien blokkaajat:(Alkoholilainsäädännöstä johtuen kaikki kommentit koskien alkoholia joudutaan poistamaan, muutoin jutun kommentointi on toivottavaa)

12 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen päivä teillä on ollut ja nuo tarjottavat näyttävät kyllä upeilta.
  Ihanaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä todella kiva ilta ja vesisadekaan ei pystynyt pilaamaan sitä. Tarjoilut oli kyllä aivan ykkösluokkaa maittavuuden osalta!

   Poista
 2. Claire on kyllä aikas velho tekemään herkkuja :)
  Ja oli meillä kyllä hauskaa pelatessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit tosiaan noita Clairen herkkuja! Niin maittavia ja vielä tuo Hardys viinit päälle <3 Kivaa oli!

   Poista
 3. Mielettömän hauska tapahtuma ihan parhaassa seurassa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos aina aurinkoisesta seurastasi. Ihan mahtava juttu oli, tällaisia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3 Meillä oli niin mukavaa ja aivan mahtaaa seuraa ruoasta ja juomasta puhumattakaan! :)

   Poista
 5. Oli kyllä tosi kivaa! Ja ne herkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ilta! :) Tätä voikin nyt kaiholla muistella ja siemailla Hardys viinejä :)

   Poista
 6. Meillä oli kiva ilta :) ja nuo herkut.... omnomnom!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit tosiaan noita herkkuja! Nam! Taidanpa mennä ottamaan lasillisen Hardys viiniä, kun kerran lomakin on ja kohta telkkaristakin alkaa Good wife, joka on ihan lemppariohjelmani :)

   Poista