perjantai 6. tammikuuta 2017

Käsämä - puhdistava savinaamio Suomen luonnostaSain I love me -messuilta testaukseen Käsämä - puhdistavan savinaamion, joka on käsintehty Pohjois-Karjalassa paikallisista luonnon aineista. Minun piti kirjoittaa tästä naamiosta jo ajat sitten, mutta aina tuli jotain muuta ohjelmaa ja sitten tuo joulukin väliin, kunnes nyt pääsin tänne koneelle saakka. Mielellään tällaisista täysin suomalaisista luonnontuotteista täällä kuitenkin kirjoittaa ja testailee. 

Käsämän savinaamio sisältää saven lisäksi tyrni- ja karpalouutteita. Naamio lupaakin puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ja antaa iholle elinvoimaa ja vitamiineja. Itse tuote on jauheena, joka itse sekoitetaan veteen. Pakkauksessa on 80 g jauhetta, joka riittää n. 20-25 käyttökertaan.

Käsämä Cosmetic sivuilta voi lukea mielenkiintoisen tarinan tähän käytettävän saven synnystä tuhansia vuosia sitten Suomen Kareliassa. Saven syntyhistoriasta näet enemmän täältä.

Yhtä käyttökertaa varten jauhetta sekoitetaan n. 1-2 teelusikallinen pieneen määrään veteen. Itselläni oli aluksi vähän haasteita saada jauhe sekoittumaan veteen, mutta kun tarpeeksi jaksaa sekoittaa, niin sain aikaiseksi savimaisen aineen. Vettä kannattaa lisätä tipottain ettei tule vahingossa liian juoksevaa. Iholle levittämisessä oli myös vähän haasteita, koska tein massasta ehkä hieman liian jähmeää ja varisi myös vähän kasvoista, joten levitys kannattaa tehdä lavuaarin päällä ettei sotke paikkoja. Naamio annetaan vaikuttaa iholla n. 5-10 minuuttia kunnes se kuivahtaa ja sen jälkeen pestään pois. Naamion kuivuttua se myös vähän luonnollisesti varisee, kuten savi tekee kuivuttuaan. Jotenkin tuli lapsuusaika mieleen ja mökiltä kesällä merestä esiin kaivettu savi, jota tuli sotkettua vähän joka paikkaan ja äidin kauhistuneet hetket, kun sitä savea oli sitten vähän jokapaikassa.

Iho oli naamion jälkeen kuulas, mutta ehkä näin talviaikaan itselleni vähän liian kuivattava, koska kärsin pintakuivasta ihosta. Toki naamion jälkeen laitettava kosteusvoide auttoi. Aionkin ottaa tuotteen kevään aikan uudelleen testaukseen pidemmäksi ajaksi, jos toimisi silloin iholleni paremmin. Tuote on onneksi jauhemuodossa ja säilyy kuitenkin pitkään. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa parhaan tuloksen saamiseksi.

Tuote on täysin vegaaninen ja sitä ei ole testattu eläinkokeilla. Tuote on täysin luonnontuote ilman mitään säilöntä- ja lisäaineita.


Käsämä Cosmeticsin sivuille pääset tästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti