keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Kummallisuuksia matkalaukussa


Nyt kun joulu on saatu siivottua kotoa pois, voikin katseen kääntää kevättä kohti ja odotella kesään tuloa. Eihän tässä ole kuin talviset tammi- ja helmikuu ja maaliskussa voi sanoa olevan jo voiton puolella huhtikuusta puhumattakaan. Talvea onneksi lyhentää vähän yli kahden viikon Floridan reissu ja sitten varasin kahden isomman lapsen kanssa vielä viikon Rooman reissun huhtikuun lopulle. Eiköhän noilla jakseta sitten kesään tuloon saakka ja aikakin menee nopeammin kun on jotain mitä odottaa.

Toin syksyn Budapestin reissultani tämän ison kukkavaasin matkalaukussani. Onneksi matkalla oli mukana oli sellainen "haitarilaukku", joka kasvaa isommaksi ja isommaksi ja lopuksi jättikokoiseksi, koska tavalliseen matkalaukkuun tuo ei olisikaan mahtunut. Mennessä laukku oli tyhjänä kaverin matkalaukun sisällä ja lähinnä koko laukku oli varoiksi mukana, kun meikäläisen shoppailuista ei koskaan tiedä ja yleensä ne ovat aika isokokoisia jos jotain löytyy. Laukussa ei sitten mitään muuta ollutkaan kuin tämä iso vaasi ja 15 pakettia Mark & Spencerin luomu vihreää jasmiiniteetä pehmukkeena ympärillä, jota pitää aina raahata ulkomailta. Kaikkea sitä onkin tullut raahattua reissuista ulkomailta ja kaikki onneksi ovat tulleet ehjinä (pitänee koputtaa puuta). On Dubaista raahattu kattolamppu, Köpiksestä lasten laiskanlinna tuoli, jonka ympärille kääräistiin lentokentälle parit rikotut kenkälaatikot, kun muuta pehmuketta ei ollut, Thaimaasta yli 10 kg pronssipatsas, Panamasta iso keittiön kello ja Brasiliasta iso käsin tehty puupurjevene mastoineen ja oikeasti kaikki ruumassa, joten tämän kukkavaasin tuominen olikin yksi helpommista tuotavista. Nyt tämän ison vaasin kaveriksi löysin kirppikseltä samantyylisen pikkuvaasin. Nyt tuo iso vaasi ei ole niin yksinäisen näköinen. Vähän jätin vielä vihreää havua tuohon talviseksi kaveriksi. Ehkä sekin joutaa kohta kaapinperukoille odottamaan ensi talvea.Onkos teillä jotain kummallisuuksia, joita olette ulkomailta asti raahanneet? Meikäläinen taitaa olla kyllä aika pahimmasta päästä.

9 kommenttia:

 1. Hieno vaasi!

  Matkoilta on tullut mm. kattolamppu, puinen antiikkinen houkutuslintu ja 8 kg vanha painosylinteri. Käsimatkatavarassa (yleensä miehen), välillä on saanut selitellä, etenkin painosylinteriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo painosylinteri kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta :) Onneksi muitakin "hulluja" löytyy :)

   Poista
 2. Mun roudaamiset on kaikki varmaan Marokosta. Lamppuja x 2, painekattila, savinen tazin pata, astioita ja pieniä mattoja :)
  Aika paha siis täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olet säkin kyllä sitten kaikenlaista ehtinyt tuomaan tänne saakka :) en sitten ole ihan yksin näitä hullutuksia raahannut :)

   Poista
 3. Onhan noita, marmoria Italiasta, iso käsilaukku Briteistä jne.. Meilläkin kohta suuntana Florida! Reilu kaksi viikkoa ollaan myös! Jos sinulta löytyy hyviä vinkkejä sinne, niin kuulisin mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho marmoriakin :) Se taisi jo painaakin aika paljon. Oi Florida on niin kiva paikka. Meillä taitaa olla jo 12 krt Jenkeissä 2000-luvulla ja tuolla Floridassa suurin osa niistä. Missä päin yövytte? Orlandossa pitä ehdottomasti käydä, jossa mm. Universal Studiot ja Disney puistot. Everglades on kokemisen arvoinen ja tietysti kaikki outletit shoppailuun. Key West on ollut myös monen mieleen, mutta itse vähän petyin siihen. Ihanaa reissua teille! Nauttikaahan :)

   Poista
  2. Juu, marmorilamppukäsimatkatavarana on se vähän erilainen ratkaisu 😂. Fort Lauderdalessa, Orlandossa, Naplesissa ja Miami Beachillä yövymme. Ihan innoissaan ollaan 😀

   Poista
 4. Kreikasta kerran toin suuren ruukun käsimatkatavaroissa.Sai varjella,että savinen ruukku pysyi ehjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuon kanssa täytyykin olla varovainen. Yksikin väärä kolahdus ja ruukku on entinen. Onneksi kaikki meni ilmeisesti kuitenkin hyvin.

   Poista