sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Launtaibrunssi ravintola Lönkassa


Harvoin sitä nykyään tulee lähdettyä Helsingin keskustaan saakka koko lapsikatraan kanssa, mutta nyt viime viikon lauantaina oli hyvä syy pakata lapsukaiset autoon ja suunnata kohti Lönnrotinkatua ja ravintola Lönkkaa. Mentiin nimittäin kokeilemaan uudenkarhean ravintolan Lönkan lauantaibrunssi, joka on ollut tarjolla vasta parisen viikkoa.

Tämä olikin vähän erilainen brunssi, koska ruoan terveellisyyteen oli panostettu normaalia enemmän. Täältä on turha etsiä käriseviä pekoneita tai munakokkelia. Pääpaino oli erilaisissa maukkaissa salaateissa. Valikoimassa oli mm. coleslawta, punajuuri-vuohenjuusto salaattia, caesar salaattia, kukkakaali-perunasalaattia mintulla, quinoasalaattia sekä grillattua kanaa harissamajoneesilla. Lisäksi lämpimänä ruokana oli kasvimunakasta ja paahdettua kirjolohta. Lisäksi oli aamulla itse leivottua focacciaa, saaristolaisleipää sekä croisantteja.

Aloitimme brunssin vegaanisella marjajogurtilla ja tyrnijogurtilla, jonka kruunsivat rapea luomumysli ja pähkinät. Tyrnijogurtti olikin oikein ihanan pehmeän täyteläistä.

Brunssin kruunasi jälkiruokapöytä, jossa oli hedelmiä, juustokakkua, superfood rocky roadia ja juustoja hillojen kera sekä kahvia ja teetä.

Maut olivat erinomaisen maukkaita ja halutessaan brunssista voi rakentaa todella terveellisen versionkin, koska vihreää on niin paljon ja jättää jälkkärin välistä ja muut kaloripitoiset herkut pois. Henkilökunta oli myös erittäin ystävällistä ja palveluhenkistä ja miljöö oli miellyttävän kodikas ja siisti.

Asiakkaat olivat myös kiitettävin hyvin löytäneet lauantain brunssin ja tupa olikin täynnä. Jopa meidän krantut lapsukaiset tykkäsivät ruoasta, joka on jo aikamoinen meriitti. Yleensä vähänkään erilainen ei uppoa yhtään.

Brunssi tarjoillaan aina lauantaisin klo 12-14.30 ja hintaa sillä on 25 euroa. Kannattaa varata pöytä etukäteen, jotta ei jää ainakaan oven ulkopuolelle. 

Lönkän launtain brunssin sisältö vaihtelee viikottain, joten kannattaa kurkata kulloinenkin menu nettisivuilta. Ravintolan sivuille pääset tästä. Ravintola Lönkka sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 11, Helsinki eli lähellä Ruttopuistoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti