lauantai 26. maaliskuuta 2011

Nukkekoti projektia osa 2

 
Huoh! Ei voi muuta sanoa! Oli sitten vähän työläämpi tuo nukkekodin laittaminen mitä kuvittelin. Tai siis ongelmana varmaankin oli se, että päivän aikana ei ehdi paljonkaan tekemään kun pitää lastenkin kanssa touhuta ja maalikerroksia tarvitaan vähintään kaksi jokaiselle puolelle ja näin ollen nukkekodin paloja oli ympäri kämppää kuivumassa maalausten jäljiltä. Saunan lauteille asettelin myös näitä kuivumaan, mutta ongelmana oli vain se, että meillä saunotaan joka toinen päivä, joten se oli noiden palojen kantelua edes takas. Lisäksi iso ruokapöytämme on ollut jo monen viikon ajan tuon projektin valtaama.


Tämän kuvan jälkeen innostuin vielä laittamaan sabluunalla kuvioita seiniin. Sabluunakuviot suojasin vielä lakalla, koska tein kuviot askartelumaalilla.
Alunperin ajattelin, että maalaan nukkekodin ulkoseinät vain vaaleanpunaiseksi, mutta jotenkin nälkä kasvoi syödessä ja keksin aina lisää laitettavaa. Pitihän sisäseinätkin sitten vielä laittaa ja pähkäilin, että mitä niille tekisi. Tuli sitten juostua aika monta tapettiliikettä läpi, josta löytyisi mallipaloja tarpeeksi pienikuvioisesta tapetista. Lisäksi metsästin kivoja scrappäyspapereita. ja vihdoin ja viimein löysin myös mieleiseni. Ensin oli mielessä, että jokaisessa huoneessa olisi ollut oma värityksensä, mutta kokonaisuutta ajatellen siitä olisi ehkä tullut mielestäni liian sekava, joten vaaleanpunainen linja jatkuu myös sisätiloissa. 

Päädyin nyt siihen lopputulokseen, että laitoin tapettia osaan huoneista, osan huoneista maalasin ja laitoin sabluunalla kuvion ja yhteen huoneeseen laitoin scrappäyspaperia. Viimeksi mainittuun en ole kyllä ihan tyytyväinen, koska mielestäni siinä näkyvät ikävästi saumojen rajat. Scrappäyspaperi kun on vain n 30 x 30 cm kokoista arkkia, joten pakostakin joutui tekemään saumoja. Ehkä ne eivät sitten käytössä enää niin näy, mutta nyt ottavat silmään.

Näitä Tilda kankaita mietin myös tapettivaihtoehdoiksi.
Päätin maalata huoneiden ns. katot eli alapinnat myös valkoisiksi, jotka ovat yleensä käsittelemättömiä. Näin saa nukkekodin huoneisiin enemmän valoisuutta. Yllätävän paljon tuota maalia sitten kuluikin koko projektiin.


Nyt sitten vaan kasaamaan! Keittiön lattiaan laitoin oikeassa laidassa näkyvää ruudullista nukkekodin lattiaksi tarkoitettua paperia. Muut lattiat ovat vielä käsittelemättä ja ehkä jäävätkin siten.
Nyt olisi sitten kasaus projekti vielä edessä ja sen jännittäminen, että osuvatkohan tapetit oikeille kohdille. Oli nimittäin hieman haasteellista löytää oikea kohta kullekin huonejaolle pelkkien ruuvinreikien perusteella, jotka sitten eivät välttämättä ole edes huoneen reunan kohdalla. No saas nähdä menivätkö edes sinne päin vain revitäänkö tapetteja vielä pois.

Onneksi ukki on tulossa meille kyläilemään niin saan vähän apua projektin kasaukseen :) Jännityksellä odottelen lopputulosta!

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta :) mie haluisin kans jotain tuommoista pikkunäpertelyä tehdä mutta ei nuo meijän tytöt taida antaa heijän nukkekotiaan mun käsittelyyn.

    VastaaPoista