keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Nukkekoti projektia

 
Heh....virallisestihan tämä nukkekoti ostettiin meidän pikku prinsessalle, mutta enemmänkin tämä taitaa olla minun harrastukseni tällä hetkellä. On niin ihanaa miettiä sen sisustamista ja kaikkea siihen liittyvää. Lisäksi nukkekodin kalusteet ovat jopa kukkarolle ystävällisempiä. Sisustusta voi  myös muutella huomattavasti helpommin kuin omassa kodissa.


Tästä tämä projekti alkoi. Nukkekoti oli alunperin vaaleankeltainen, mutta pitihän se tietysti maalata vaaleanpunaiseksi prinsessaunelmaksi.
Ihastuin tähän kartano nimiseen nukkekotiin kaverini luona käydessä. Siinä on nimittäin pieni siipirakennus terasseineen myös sivussa ja hinta tuon kokoiseksi ihan ok (89 €). Valitettavasti nukkekoti oli hankittu juuri palaneesta Vantaan Hong Kong -tavaratalosta ja sitä ei enää tuntunut olevan missään. Soittorumpa tavarataloihin tuotti onneksi tuloksen. Sellainen löytyi kuin löytyikin vielä Paraisten Honkkarista. No hätä ei ole tämän näköinen sillä pikku neidin kummitäti asuu sopivasti Paraisilla, joten eikun soitto Paraisille ja nukkekodille uusi koti. Kiitos muuten vielä C nukkekodin ostamisesta :)
Meidän saunassa saunoo tällä hetkellä nukkekoti. Oli nimittäin ainoa paikka jonne maalatut palat sai rauhassa kuivumaan.
Hioin maalattavat pinnat ensin kevyesti hiekkapaperilla ja maalina käytin vesiohenteista Futura Aqua 40 -maalia. Maalaaminen on vaan venynyt vähän turhan pitkäksi prosessiksi kun kerralla ei ehdi tehdä paljoakaan kun lapset heräilevät jo päiväunilta, mutta hiljaa hyvää tulee.


Ruokailut ovat nykyään aika haasteellisia kun pitää kilpailla paikasta nukkekodin kanssa.
Tämän projektin myötä voin vaan todeta, että onneksi en ole rakentamassa taloa, kun tuntuu jo tarpeeksi haasteelliselta miettiä, että mikä huone tulee minnekin, millä värillä sen maalaa vaiko laittaisiko tapettia seinään, niin ja ne lattiatkin vielä :) Helpointahan tapetit ja lattiapinta on laittaa ennen talon kasaamista, joten pitää päässä suunnitella kaikki valmiiksi. Lisäksi pitää ruveta miettimään, että minkä väriset kalusteet kuhunkin huoneeseen tulevat kun suurin osa kalusteistani on puuvalmiita eli niihinkin pitäisi vetäistä joku käsittely pintaan.


Pohjaan piti tietysti vähän mallailla huonejärjestystä, että osaa valita oikeanlaiset tapetit :)
Ehkä tuo pikku neiti joskus ymmärtää tämän päälle tai sitten äippä saa leikkiä sillä enemmänkin. Itse olen ihan hurahtanut tähän nukkekotitouhuiluun. Ehkä juuri sen takia, että saa käsillä taas näpertää jotain kivaa ja sehän on hermoja lepuuttavaa.
Tämän näköinen nukkekodista pitäisi tulla, mutta vaaleanpunaisena.
Tästä projektista myöhemmin sitten lisää. Tein juuri monen sadan euron tilauksen Mimimaailmaan ja tapetteja pitäisi lähteä kanssa metsästämään :) Tämä harrastus vie mennessään...

3 kommenttia:

 1. Hei, minäkin löysin tieni tänne ekaa kertaa!

  Kiva seurata tuota nukkekotiprojektia. Joko sulla on sinne asukkaita olemassa?

  Ihanat muuten nuo myyrä-mukit alempana!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Nonna: kiva kun eksyit :) Nukkekotia on taas kovin maalatttu viikonloppuna. Huoh...valmistuukohan se ikinä!? Asukkaat ovat periaatteessa paketissa vielä odottamassa. Sellaisia kivoja Sylvanian Families juttuja. Pupuperhe taisi olla ainakin yksi. Niin ja äipälle sellainen söpö lettipää tyttö ja poika ;)

  VastaaPoista
 3. Hieman matti myöhäisenä kommentoin,mutta tuo harrastus vie mennessään... Mutta ihanaa touhua.

  VastaaPoista