keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Terveisiä möksältä!

Terkut täältä möksältä! Suunnattiin lasten kanssa tänne nauttimaan kesän auringosta iskän ahertaessa töissä.  Tänään piti olla hellepäivä, mutta eipä täällä sitä ole ainakaan vielä näkynyt L Mittari näyttänyt koko päivän vain + 15 ja pari tippaa vettäkin tuli. Valitettavasti meri kylmentää aika paljonkin vielä, vaikka muutoin onkin niin ihana. Merta voisi tuijotella ikuisuuksiin. Toimii rauhoittavana elementtinä samalla tavoin kuin takkatulen katselu.


Vanha keinuhevonen kaivettiin mökin varastosta ja se oli heti hitti.
Omenapuut kukkivat jo ihanasti. Toivottavasti tulee oikein iso ja makoisa sato.  Meidän suosikki on ehdottomasti omena karviaishillo omista antimista. Sopii niin hyvin aamuisen kaurapuuron kanssa. Ei ole liian makea, vaan antaa sopivasti pientä kirpeyttä. Syökös teistä enää muuten ketään kaurapuuroa aamupalaksi? Itse olen ottanut sen tavan käyttöön jo monta vuotta sitten.  Aamu ei jotenkin vaan käynnisty ilman kaurapuuroa. Tosin aika monelle se aamun käynnistysruiske taitaa tulla kahvista. Itse en juo ollenkaan kahvia enkä oikeastaan teetäkään, joten minun käynnistysstartti on kunnon kaurapuuro hillon kera. Vielä kun lapsetkin saisi sitä kanssa syömään, mutta se taitaa olla aika toivoton savotta :)
Tämä isoisäni jakkara on seuraava entisöinti projektini täällä mökillä. Maalin rapsutus kuumailmapuhaltimella ja siklillä ja valkoista maalia pintaan.  Maalinpoistoaineet eivät ole oikein minun suosikkeja. Olen tottunut käyttämään tuota kuumailmapuhallinta, vaikka aika työläs tapa se onkin. Tarkoitus olisi tehdä jakkarasta edelleen vanhan näköinen ja jos inspiraatiota vielä riittää voisin tehdä siihen vielä vuosiluvun kanteen.

Mökin keittiö remppakin on loppusuoralla ja siitä sitten myöhemmin kuvia. Mukavaa helatorstaita kaikille! Taitaa olla monilla tiedossa pitkä viikonloppu. Jee!

4 kommenttia:

 1. No voi teidän viileyttä! Täällä Espoossa on ollut helle! Puistossa oli aamupäivällä jopa liian kuumaa ja paahteista! (Ei näin saa kirjoittaa...) =)

  Ihana tuo jakkara! Mielenkiinnolla odotan sen uutta asua!

  Mukavia möksähetkiä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä täällä meilläpäin on ollut kuumaa, oikein hiostava päivä. Sitten tulikin iltapäivä ja ukkonen. Monta tuntia kuului jyrinä vähän väliä, mutta oikein päälle se ei tullut...
  Mukavia möksähetkiä teille! :)

  VastaaPoista
 3. Hei :)
  No ei ihan joka aamu tule puuroa tehtyä mutta mun suosikki puuron kanssa on se pilttisose "mango" sitä laittelen puuron päälle ja on hyvää..tai pilttisoseen luumua..
  Oletko koskaan ajatellu et sitä pilttisosetta ja etenkin mangoa voi laittaa myös kakun väliin..ja on oikeesti hyvää ja siitä kakusta ei tule sit ihan kauhian makeaa mutta sopivalla tavalla makeaa..
  ja muihin kakun väleihin voi laittaa toista hilloa tai hedelmiä ja kermavaahtoa..höh tulipas tästäkin sekava kommentti..se on kun aivot ei oo viel oikein heränny ja saanu tarpeeksi kahvia :)
  Mukavaa helatorstaita :)

  VastaaPoista
 4. Nonna: juu ei ole hellettä täällä näkynyt :( Mittari ei ole yli 15 asteen noussut. Tuoli on kohta riisuttu maalista ja maalausurakka voi alkaa.

  Senni: voisitteko lähettää sitä hellettä myös tänne meille mökille :)

  Anja: juu noi pilttisoseet on kyllä käteviä. Olen tässä miettinyt, että josko tekisi tuosta mangososeesta mangojuustokakun, mutta vasta harkinnan asteella :)

  VastaaPoista