keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Talokierros; keittiö


Seuraavana esittelyvuorossa eteisen jälkeen on meidän keittiö. Tämä näkymä avautuu heti tuolta eteisestä katsottaessa. Jos jotain meidän talosta muuttaisin, niin se olisi ehdottomasti tämä näkymä tuolta eteisestä. Arvatkaas näyttääkö kämppä aivan sotkuiselta heti ensi näkemältä kun ovelta näkee suoraan keittiöön, jonka tasot yleensä täynnä tavaraa. Ei ole mitään ovea mitä vetäisi kiinni, koska koko meidän alakertamme on yhtenäistä tilaa eteisen, keittiön, olohuoneen ja ruokatilan osalta. Ainoat väliseinät mitä alakerrassa on ovat kodinhoitohuoneen ja wc:n seinät.


Vähän lähikuvaa keittiön tasoilta löytuvistä tavaroista. Itse olen tykästynyt Alessin tuotteisiin ja niitä löytyykin mm. kulhon, vedenkeittimen (taitaa näkyä jossain kuvissa kaukaa katsottuna) sekä Alessin Family Follows Fiction-sarjan korkkiruuvin ja  Anna G -sarjan viinipullon korkin sekä munakellon muodossa.


Meillä on tiskiaine naamioitu tuonne keraamiseen tiskiainepulloon. Viereisessä kuvassa Alessin Philippe Starckin suunnittelema sitruspuserrin. Sitä ei ole kyllä oikeasti käytetty koskaan, mutta ihan tyylikästä designia.


Kuvaushetkellä tuolloin helmikuussa oli esikkoaika, joten kämppä olikin sitä väriloistoa täynnä. Uusvanhat vaaka ja munakello löytyvät myös keittiön tasolta.


Tämä yläkuva on lehtikuvaajan ottama. Tämä kuva ei sitten koskaan päätynyt Meidän Talo -lehteen, mutta julkaisenpa sitten täällä.Oikeanpuoleinen saareke on kätevä lisätaso keittiössämme. Siinä yleensä myös työaamuisin syödään aamupala...siis jos on vain yksi syöjä. Keittiö on Keittiömaailman A la Carte -mallistoa.


Nyt on sitten katseltu meidän keittiötä kaikilta eri suunnilta. Silloin kun kesällä 2008 ostimme tämän rakennusvaiheessa olevan talomme, niin emme voineet enää paljonkaa vaikuttaa materiaaleihin. Keittiön osalta vaihtoehtona oli kolme eri kaappimallistoa ja muutama eri välitilan laattavaihtoehto. Mietin tämän ruskean ja valkoisen keittiön välillä pitkään ja vähän on jälkeen päin ruvennut kaduttamaan, että oliskos se valkoinen keittiö sittenkin pitänyt valita. Tosin jos olisin valinnut sen valkoisen, niin nyt varmaan miettisin, että olisi pitänyt se ruskea kuitenkin valita.


Tästä talokierros jatkuu ruokatilaan, joka tämän saarekkeen oikealla puolella. Tosin väliin voi tulla postauksia tulevan viikonlopun synttärirumbasta. Pikkumies täyttää nimittäin huimat 4 -vuotta. Niin ne pikkuiset vaan kasvaa.

Olettehan muuten huomanneet Snö of Sweden koruarvontani. Osallistumaan pääsee mm. tuosta oikealta puolelta ylälaidasta klikkaamalla.

9 kommenttia:

 1. Tosi kaunis keittiö ja kiva tuo väri! Mitä puuta se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kysyitpäs nyt hankalan kysymyksen tuosta puusta. Nyt täytyy tunnustaa, että ei mitään hajua mitä ne on. Eihän ne taida mitään täyttä puuta olla kuten noi nykyajan kaapinovet yleensäkin, vaan pinnassa on joku systeemi päällä...olipas hienosti selitetty :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Eihän tuo keittiä mikään ihmeellinen ole, mutta kun talokierroksen lupasin, niin eihän sitä oikein voi poiskaan jättää :)

   Poista
 3. Vaikka olen valkoisen kannattaja, on tuo ruskea kiva, varsinkin kun sitä valkoista löytyy välitilasta ja tasosta. Koitin vastata aiemmin siskoni kodista, jonne sama toimittaja on menossa, eli hänellä ei ole blogia, mutta näet kuvat 'Talon rakennus' tunnisteella minun blogistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva kun ilmoitit mistä siskosi talon kuvia löytyy. Täytyykin tulla kurkkaamaan joku päivä. Nyt niin väsy, että täytyy mennä nukkumaan. Kyllä tuo valkoinen keittiö olis varmaan ollut kanssa kiva :)

   Poista
 4. Kyllä sulla on kaunis koti, onnittelut siitä(kin) :)
  ☼ ڿஇtஇڿ‎

  VastaaPoista
 5. Upea keittiö! Saareke on kivasti sijoitettu portaikon viereen :)

  VastaaPoista