torstai 14. elokuuta 2014

Porvoossa


Perinteinen Porvoon reissukin tuli tehtyä tämän kesän osalta. Aurinko helli vielä meitä silloin, joten mikäs tuolla ihanassa Porvoossa kävellessä. Hyvä ystäväni lupautui myös mukaani, joten toteutettiin päiväreissumme pikkuneidin ja vaavin kanssa, kun mies lähti golfkentälle ja pikkumies oli mökillä mummin ja ukin hoivassa. Näin saatiin viettää aikaa rauhassa kaupoissa kierrellen eikä ollut kukaan mies mököttämässä kauppojen ulkopuolella, kun ei tuo vaavi vielä osaa sitä mökötyshommaa, vaan on tyytyväinen kunhan ruokaa tulee ja välillä saa ottaa tirsat :)

Päivä aloitettiin tietysti Brunbergin tehtaanmyymälästä ja maisteltiin kaikkia esillä olleita makuja ihan pahaan oloon asti. Pakkohan sitä on kaikkia laatuja maistaa, kun kerran niitä on esille laitettu :) Makeanähkyn jälkeen suunnattiin sitten vanhan kaupungin kujille ihastelmaan liikkeiden tarjontaa ja ihmisvilinää.  


Uutena yllätyksenä oli Laura Ashleyn ja By Pia´sin myymälät.  Enpä ole niitä ainakaan ennen huomannut.Vanhan kaupungin kaupat osaavat kyllä koristella liikkeensä edustansa houkuttelevasti.Riimikossa on Porvoossa käydessä aina käytävä. Aivan ihana lelukauppa. Nytkin sieltä löytyi pikkumiehelle tuliaisiksi hauska puinen jousipyssy.Päivän kiertely päätettiin sitten Johans -nimiseen ravintolaan. Olipas muuten mukava pihapiiri sen ympärillä ja ruokakin oli ihan hyvää pienten kommervenkkien jälkeen. Oli nimittäin aikamoinen "mittarimato" pääruoaksi tilaamassani vuohenjuustosalaatissa. Vähän tuo vei ruokahaluja, mutta onneksi tilalle tullut lohi oli sen verran hyvää, että Johans sai pisteet kotiin.Täytyisi mennä joskus talvellakin piipahtamaan Porvoossa, varsinkin joulukuussa siellä on varmaan ihana jouluinen tunnelma. Jotenkin sitä on aina vaan lähtenyt sinne kesäaikaan, mutta jos nyt ennnen joulua pistäytyisi vaikkapa joululahjaostoksilla. Niin ja kohtahan se joulu taas on.

6 kommenttia:

 1. Hurmaavia kuvia hurmaavasta kaupungista!

  VastaaPoista
 2. Kuinka ihana kaupunki! =)
  Muutaman kerran käynyt, Kuusamosta on niin pitkä matka, että ihan harmittaa kun ei pääse niin vaan poikkeamaan.
  Mutta mukava kun tulee näitä postauksia Porvoosta, mukava tunnelmoida kuvien välityksellä :)

  -V-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi juu sieltä on vähän turhan pitkä matka tuonne Porvooseen saakka. Meillä on onneksi vain tunnin matka sinne ja siltikin tulee aika harvakseltaan siellä käytyä. Yleensä on kerran kesässä tullut käytyä.

   Poista
 3. Ihania kuvia, tuonne kun pääsis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä tunnelmallinen kapeine kujineen ja ihanine kauppoineen. Kannattaa poiketa joskus :)

   Poista