tiistai 12. elokuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä!


Vielä on kesää jäljellä! Näin olen ainakin itselleni uskotellut. Eihän se kesä voinut tässä nyt olla. Ei taida huomenna enää olla hellettä, vaan palataan normaaleihin elokuun lukemiin. Kyllähän tuo 38 perättäistä hellepäivää ihan kiitettävästi olikin. 

Lieenköhän nämä perhosetkin olleet ihan pyörryksissä helteestä, kun näin lähelle pääsin niitä kuvailemaan tavallisella järkkärillä? Ei tarvinnut mitään makro-objektiivejä, vaan pääsi seisoskelemaan ihan viereen ja kamera vaan laulamaan.
Tätä "örkkiä" sitten kanssa ihmeteltiin lasten kanssa mökin kalliolla. Yleensä olen tottunut vihreisiin heinäsirkkoihin ja paljon pienempiin, mutta ehkäpä tämä oli joku harmaantunut vanhusherra, kun ei se loikkaaminekaan enää ollut kovinkaan aktiivista :) Niin se luontokin taitaa kohta valmistautua syksyn tuloon! Ei, en luovuta kuitenkaan! Vielä on kesää jäljellä, vaikka ne helteet sitten loppuivatkin! Nyt äkkiä vielä kävelylenkille nauttimaan viimeisen hellepäivän illasta!

2 kommenttia:

  1. hienoja kuvia perhosista ja onpa iso heinäsirkka! Täälläkin on yritetty nauttia helteestä viimeiseen asti, vaikka toisaalta on kiva että syksy tekee tuloaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuossa syksyssäkin puolensa, mutta tuosta talvesta en enää niin välittäisi, mutta onneksi sitten on taas kevät kuitenkin edessä :)

      Poista