torstai 11. joulukuuta 2014

Jouluapua vähävaraisille

Meidän "kylän" kuuden daamin epävirallinen marttakerho kokoontui muutamia viikkoja sitten hyväntekeväisyysteemalla. Meillä on ollut tapana kokoontua aina jonkun luona kerran kuukaudessa ja näperrellä kaikenlaista. Nyt sitten oli vuorossa hyväntekeväisyysteema. Olimme etukäteen valinneet facebookista apua tarvitsevan perheen ja sitten aloitimme keräysurakan. Kukin kaivoi ensin kaappinsa läpi, että mitä uutta tavaraa perheelle olisi jo valmiina ja lopusta tehtiin sitten hankintalista, josta kukin sai valita haluamansa.

Valitsimme hyväntekeväisyyskohteeksi perheen, jossa on neljä lasta sekä juuri syntymässä oleva viides lapsi. Isä on työttömänä ja äiti äitiyslomalla, joten perhe on erittäin tiukilla eikä heillä ole itse varaa ostaa lapsille joululahjoja. He olivat laittaneet omia toiveitaan facebook-ryhmään ja listalla oli mm. ihan hygieniatuotteita, joita sitten hankimme ison läjän. 


Tässä vähän koostetta mitä me sitten perheelle hankimme/veimme. Aloitimme pakkailut ruokatavaroista ja mukana oli mm. muroja, myslejä, puuroja, teetä, kahvia, suklaata ja kaikenlaista peruselintarviketta. Mukaan pakkasimme myös kullekin perheen lapselle joulukalenterit. Onhan sitä kiva olla kalenterit näin jouluna ja veimme nämä tavarat kuitenkin jo marraskuussa, joten ehtivät hyvin ennen joulukuun alkua.


Kasasimme kullekin perheenjäsenelle omat kasat ja sitten aloitimme paketoimaan niitä oikein urakalla.
Tälläinen kasa meillä sitten tuli. Joululahjoiksi laitoimme ihan uusia tavaroita ja tosiaan joulupaketteihin. Lopuksi keräsimme mukaan vielä muuta mahdollista tarpeellista ja hyväkuntoista omista nurkistamme samalla kertaa annettavaksi kun veimme joululahjat perheelle.  Aikamoinen läjä tästä sitten tulikin. Toivottavasti näistä oli perheelle iso ilo!


Yhtenä hyväntekeväisyysteemana meillä on ollut martoissa myös näiden Äiti Teresa -peittojen kutominen. Jotkut ovatkin intoutuneet kutomaan monia kymmeniä paloja ja kaksi valmista peittoa lähtikin sitten taas kirkolle eteenpäin toimitettavaksi.


Joulustressiä taitaa meillä kullakin jo pukata, mutta onneksi sentään ihmisiltä löytyy hyväntahtoisuutta auttaa myös avun tarpeessa olevia. Parisen päivää sitten tulikin muuten uutisissa juttua näistä ryhmistä, joita mm. tuolta facebookista löytyy useita. Ryhmissä voi sitten kukin vastata apua tarvitsevalle, että mitä voisi kyseiselle perheelle toimittaa toivomuslistalta.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa että auttamishaluisia ihmisiä ja hyväntahtoisuutta vielä löytyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan maailmasta näitäkin ihmisiä vielä löytyy :) Ihanaa joulun aikaa sinne!

   Poista
 2. Tämä on äärimmäisen hieno juttu. Kuten myös Jouluapu sivusto <3 Ja Joulupuu-keräys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kaikkia noita sivustoja löytyy helposti, niin auttamiskynnyskin madaltuu. Ihanaista joulun aikaa sinne päin!

   Poista
 3. Siis wau, ihan mahtavan hieno juttu. Perhe on taatusti onnellinen näistä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä oli ovella vastassa, kun ystäväni veivät kaikki kassit ja oli aika otettu, kun olimme vielä paketoineetkin lahjat :)

   Poista
 4. Olipa hieno juttu! Minäkin osallistuin tänä vuonna jouluapua keräykseen. Valitsin avustettavaksi yksinhuoltaja äidin. Vein myös paketteja Joulupuu keräykseen. Mukavaa joulunodotusta koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo avustettavan perheen valkaaminen onkin sitten haasteellista, kun apua tarvitsevia on kuitenkin aika paljon. Toisaalta minkä tahansa kohteen sieltä valitsee, niin apu menee varmaankin oikeaan osoitteeseen ja tarpeeseen. Hienoa kuulla, että auttamishalua on sieltäkin päästä löytynyt :)

   Poista
 5. Upeaa ja esimerkillistä toimintaa teiltä. Itse osallistuin myös kahden perheen auttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka kiva kuulla, että olet itsekin osallistunut avun antamiseen. Ihanaista joulun odotusta <3

   Poista
 6. Voi vau! Olinpa ollut mukana siellä kotikylällä ;-) Nyt sain laitettua Jouluavun kautta useammalle perheelle paketteja, kun Suomessa pari ihmistä auttoi toteutuksesta ja itse tilasin lahjoja Prisman verkkokaupasta suoraan lahjansaajille. Ens vuonna täytyy olla aikaisessa ja laittaa jo kesällä valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Sua kyllä kaivataan jo kovasti näille kylille <3 Eipä muuten ole tullut mieleenkään, että voisi muuten suoraan verkkokaupasta tilata avustettavalle suoraan paketin. Toisaalta noihan sen on juuri kätevää, kun turhaa lähetellä samaista tavaraa monta kertaa ja nyt menee suoraan. Ihanaista joulun aikaa sinne Jenkkilään! :)

   Poista