keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Piparkakkutalon koristeluPiparkakkutalo urakka olisi nyt takana ja tällainen vaaleanpunainen mökki siitä sitten kehkeytyi. Oijoin vähän tuon tekemisessä ja käytin Ikean valmista piparkakkutalopakettia eli sellaista pakettia, josta löytyy valmiiksi paistetut osat. Ei ollut vaan rahkeita lähteä leipomaan noita osia itse. Kuvissa vilahtavat kuuset ja kirjaimet riittivät nyt leipomisurakaksi. Ehkä sitten ensi vuonna oikein itse tehty alusta loppuun asti. Talo jäi myös ilman savupiippua, kun tuo pikeeri loppui ja en sitten enää jaksanut ruveta tekemään uutta satsia, joten nyt on piiputon talo tai enemmänkin tuo näyttää Hannu ja Kerttu -tyyliseltä mökiltä. 


Kokeilin ensimmäistä kertaa tuota pikeerillä tehtyä täyttämistekniikkaa. Kaapista kun löytyi valmiiksi vaaleanpunaista pastaväriä, jolla värjäsin tuon täyttöpikeerin, joten piparkakkutalosta tuli sitten vaaleanpunainen. Muut kaapista löytyvät värit kun olisivat olleet musta, keltainen, ruskea ja sellainen oudon vaaleansininen, niin ei tarvinnut tuotakaan värivaihtoehtoa kauaa pohtia näin vaaleanpunaisen ystävänä.


Ensi vuonna tosiaan sitten oikein kunnon omilla kaavoilla tehty piparkakkutalo. Tekisi oikein mieli pitää piparkakkutalotalkoot kaveriporukalla, mutta saas nähdä, että innostuuko kukaan tuosta siinä vaiheessa kun ollaan joulukuussa. Tuppaa vaan kaikilla olevan aina niin kiireinen joulukuu. Sen verran työlästä tuon teko myös, että koko päivä siinä sitten vierähtäisi, mutta mikäs sen kivempi tapa viettää päivä hyvien ystävien kera. Laitetaan siis tuo ensi vuoden varalle hautumaan.

10 kommenttia:

 1. Kylläpä siitä tulikin kaunis mökki. Vaaleanpunainen on söpö väri, ja koristeetkin houkuttelevat herkuttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun olen erityisesti vaaleanpunaisen ystävä, niin tuo väri miellyttää ja tuli ihanan lapsellinen :)

   Poista
 2. Onpas suloisen näköinen mökki! ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Todella upeasti koristeltu :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana piparkakkutalo! <3 Täälläkin ahkeroitiin tytön kanssa valmiista seinistä talo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 onneksi tosiaan noita valmiita paketteja löytyy, niin helpottuu vähän tuo homma.

   Poista
 5. Ihana mökki, kunpa itsekin jaksaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita valmispaketteja löytyy ihan kivasti onneksi kaupoista ja se helpottaa hieman tuota urakkaa. Olishan tuo aikamoinen rutistus, jos lähtisi ihan omasta taikista koko mökin leipomaan, vaikka haaveilen, että ensi jouluna sitten se urakka :)

   Poista