maanantai 4. tammikuuta 2016

Pähkinä maitosuklaafudge

Päätin testata ekaa kertaa fudgen tekoa joulupöydän herkkupöytään. Tulikin oikein hyviä ja hävisivät aika nopsaa parempiin suihin. Aika makeita nuo tosin ovat, joten ei ihan hirmuista määrää pysty kerralla niitä syömään. Tässä teillekin tämä ohje, jos innostutte kokeilemaan.

Ohjeen nappasin Kinuskikissan sivuilta ja muuttelin sitä ihan hitusen. Tein tuon pähkinämaitosuklaasta, mutta ohjeen voi tehdä myös ihan normaalista maitosuklaasta.


Pähkinä-maitosuklaa fudge

200 g pähkinämaitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
50 g voita
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
(pinnalle hasselpähkinärouhetta)

Paloittele suklaa rouheeksi. Laita kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Lisää voi ja hunaja. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. Itselläni ei ollut mitään mittaria käytössä, vaan testasin valmiutta tiputtamalla muutaman pisaran seosta kylmän veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa. Itselläni keittoaika taisi olla n. 40 minuuttia. Jäähdyttele seosta muutama minuutti sekoitellen, että seoksen lämpötila laskee 110 asteeseen. Sekoita tai vatkaa rauhallisesti joukkoon suklaa- ja hasselpähkinärouhe. Kaada seos n. 18 x 18 cm kokoiseen reunalliseen uunivuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Tasoittele ja ripottele päälle halutessasi hasselpähkinärouhetta.
Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa terävällä veitsellä n. 2 x 2 cm paloja ja tarjoile. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa. Ja eikun herkuttelemaan!



Onkos teillä tullut tehtyä fudgea? Olisi kiva testata myös joitakin muitakin ohjeita, nyt kun kerran pääsi vauhtiin.

2 kommenttia: