torstai 25. toukokuuta 2017

Silja Linen 60-vuotisjuhlassa


Silja Line juhlii tänä vuonna 60-vuotista risteilytaivaltaan. Minulla oli ilo saada olla juhlimassa heidän juhlavuottaan viiden ruokalajin menun kera. Juhlamenu on viralliseltaan nimeltään Menu Nordic by Tommy Myllymäki, Tribute to Silja 60. Ruotsalaisen keittiömestarin menu pohjautuu kauden parhaisiin ja tunnetuimpiin makuihin. Myllymäki on perustanut Tukholmaan useita ravintoloita ja esiintyy säännöllisesti Ruotsin television ruokaohjelmissa. Hän on mm. voittanut ruotsalaisen Kockarnas kamp -kilpailun.

Oy Siljavarustamo - Ab Siljarederiet perustetiin 20.5.2057. Ensimmäinen matkujastajalaiva liikennöi Turun ja Tukholman välillä. Laiva oli silloin s/s Silja, johon mahtui n. 400 matkustajaa ja 25 autoa, jotka nostetiin laivaan nosturilla. Tänä päivänä laivoihin mahtuu lähes 3.000 matkustajaa ja autojakin yli 400, joten aikamoinen harppaus on tultu 60 vuodessa eteenpäin.

Silja Linen juhlavuosi näkyy laivojen ravintoloissa, kaupoissa ja hyteissä. Marimekko on tuottaa juhlavuoden kunniaksi erikoisvärityksellä Pikku Lokki ja Mini Unikko -kuosisia tuotteita, jotka ovat esillä Commodore-hyteissä, sviiteissä, laivan ravintoloissa ja kahviloissa sekä myynnissä laivan myymälöissä. Laivoilla on myös myynnissä erikoistuotteita, kuten Gagun juhlaleivos, Kultasuklaan suklaata sekä Helsinki Distilling Companyn Silja 60 -juhlatuote.Menun kokonaisuus on seuraavanlainen

Tomato & Feta
Kylmää tomaattikeittoa, fetajuustoa ja basilikaa

Veal & Tarragon
Tartar vasikanlihasta, rakuunakastiketta, herneitä ja retiisiä

Pike Perch & Ginger
Paistettua kuhaa, ruskistetulla voilla maustettua sabayonkastiketta, hapatettua kaalia ja inkivääriä

Beef & Onion
Grillattu pihvi härän ulkofileestä, grillattua ja friteerattua sipulia, sieniä ja sitruunatinjamia

Rhubarb & Onion
Raparperijäätä ja kompottia, mascaponejäätelöä, sitruunaverbenaa ja kuivattua marenkia


Menu oli mielestäni oikein onnistunut ja konstailematon ja erityisesti mieleeni oli paistettu kuha, joka oikein suli suussa. 


Tilaisuudessa oli esittelyssä monia yhteistyökumppaneiden tuotteita, jotka ovat tehty nimenomaan Silja Linen juhlavuoden kunniaksi. Erityisesti omaa silmääni miellyttivät nämä Marimekon Mini Unikko -kuosiset tuotteet, jotka on toteutettu Silja Linelle ja ovat vain siellä myynnissä. Täytyy tunnustaa, että olen  aikamoinen unikko-fani ja kotoa löytyy unikko-kuosisia pussilakanoita kolmessa eri värissä ja kaikenlaista muutakin unikko-kuosista, joten ehkäpä pitää omaa kokoelmaa kasvattaa vielä näillä Mini Unikko-tuotteilla.

Kotiin viemisiksi saatiin mm. näitä Kultasuklaan valmistamia suklaita. Näistä salmiakki valkosuklaa oli niin namia, että se katosi alta aikayksikön parempiin suihin, vaikka olivat nuo kaksi muutakin makua hyviä.


Oikein isot onnittelut vielä Silja Linen 60 vuotis risteilytaipaleelle ja kiitos Tallink Siljalle kutsusta!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihania herkkuja siellä on ollut tarjolla. Minä tykkään suklaan ja suolan yhdistelmästä, joten tuo yksi suklaa olisi kadonnut minun suuhuni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kanssa todella hyvää ja katosi aika nopeasti parempiin suihin :)

   Poista
 2. Voi että, harmittaa kun oli jo täynnä enkä päässyt. Tuollaiset herkut! Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi tosiaan! Olisi ollut kyllä kiva, jos olisi päässyt mukaan nauttimaan.

   Poista