maanantai 29. toukokuuta 2017

Pokemon Go 9-vuotissynttärit


Meillä vietettiin eilen esikoisen 9 v synttäreitä Pokemon Go -teemalla. Aurinko ja lämpökin helli meitä kivasti juhlapäivänä, joten päästiin nauttimaan myös terassilla synttärikaffeita. 

Sankarin toiveena oli saada synttäreilleen Pokemon Go -kakku, kun kerran synttäreiden teemana oli Pokemon.  Erityisenä toiveena oli pokepallokakku, mutta tämä äippä piti vähän oman päänsä ja teki tämän hempeän vaaleansinisen version. Kakun päällä olevat Pokemon aiheiset koristeet löytyivät juuri ennen synttäreitä kirppikseltä, joten päätin hyödyntää niitä kakun koristelussa. Toki piti kaikille vieraille vähän vihjata, että kyseiset koristeet eivät ole syötäviä, ettei kukaan vaan erehdy niitä popsaisemaan. Kakun täytteenä oli prinsessakakun sisällys eli vadelmaa ja vaniljakreemi ja päällä tosin prinsessakakusta poiketen sokerimassaa eikä marsipaania, kun marsipaania ei valitettavasti saa puhtaan valkoisena toisin kuin sokerimassaa. Lisäksi itse tykkään sokerimassan mausta enemmän kuin marsipaanista.

Lopputulos oli onneksi ihan sankarin mieleen, vaikka kakun teossa olikin aikamoisia haasteita, kiitos meidän 3-vuotiaan vintiön. Olin tehnyt synttäreitä edeltävänä iltana kakun viittä vaille valmiiksi jääkaappiin, siten että kakun päällä oli jo voikreemi ja enää riittäisi sokerimassan laitto ja koristeet. Eikös tämä meidän pikku vintiö ollut käynyt syömässä kakusta ison palan takaosasta sen ollessa jääkaapin alimmalla hyllyllä ja ilman mitään kakkukupua. Ei sitten auttanut kuin väsätä lisää voikreemiä, että sain täytettyä tuon ison puuttuvan osan, kun ei ollut enää aikaa ruveta tekemään uutta kakkua. Onneksi sain aika hyvin sitten loven paikattua, vaikka aika paksu kerros voikreemiä siihen sitten tulikin. Tähän ei sitten ihan kakunteon haasteet loppuneet, kun pikkumiehen piti vielä käydä painamassa kakkuun omat nyrkin jälkensä ja lohkaista pala sokerimassaa siinä vaiheessa kun olin saanut sen tasaisesti kakun päälle. Ja eikä tässä vielä kaikki. Samainen vintiö ehti sitten vielä popsia suihinsa sankarin nimen, jonka olin tehnyt valmiiksi odottamaan kakun päälle laittoa.  Hetkeksi kun käänsin katseeni, niin kaikki kirjaimet olivat hävinneet pikkumiehen suuhun, joten ei auttanut kuin tehdä uudet kirjaimet, että saatiin kakkuun sankarin nimi. Meinasi kyllä jo kieltämättä epätoivo iskeä, että mahtaakohan tämä kakku ikinä valmistua tai pysyä ehjänä juhlahetkeen saakka, mutta onneksi sentään synttäripöytään asti sentään jotain säilyi ehjänä ja onneksi noilla Pokemon hahmoilla sai vähän peitettyä pahimpia kuoppia ja lovia. Nyt onneksi voi jo nauraa noille koettelemuksille, vaikka tuolloin ei kyllä yhtään naurattanut.


Synttäritarjoiluna oli myös mm. näitä leipomiani mokkapala muffinsseja, jonka kukkiin hyödynsin samaa vaaleansinistä sokerimassaa, jota olin jo kakkuunkin värjännyt. Kieltämättä normaali mokkapala pellillinen olisi ollut paljon helpompi ja nopeampi tehdä, mutta näistä muffinssimuodoista tai ehkäpä noita voi sanoa jo mokkapala cup cakeiksi, saa kahvipöytään paljon kivemman näköisiä ja kun tykkään näpertelystä, niin mikäs noita tekiessä.Pikkuneiti kaivoi kaapistaan helmikuun Jenkkireissulta ostetun uuden juhlamekon, jossa on vähän tuollaista vintage henkeä.


Vielä olisi kaverisynttärit edessä, joten ihan ei vielä näistä koitoksista selvitty. Niiden osalta ei onneksi tarvitse niin stressata, kun tunnetusti lapsille ei oikein kakut maistu, joten mennään helpolla shipsi/poppari, keksi ja jätski linjalla tuolloin. 

2 kommenttia:

 1. Kaikesta huolimatta, kakku on upea ❤️
  Lapset kyllä osaavat välillä olla varsinaisia riiviöitä, mutta silti niin vietävän söpöisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, eihän ilman noita osaisi olla, vaikka aika usein hermot meneekin niiden kanssa :)

   Poista