keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Huuhaatako?

Kävin viime viikolla jännässä MSAS-laitteessa. Vähän ristiriitaiset fiilikset siitä. Oliko se sittenkin huuhaata vai eikö. Joku osa minusta sai kuitenkin vakuuttuneeksi, että ei se ihan kokonaan ainakaan huuhaata ollut ja sen verran uskon sen tuloksiin, että otin neuvoista vaarin ja siirryin kokonaan gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon kolmen kk ajaksi, jonka jälkeen tehdään testi uudelleen ja katsotaan mitkä ruoka-aineet sopivat ja voidaanko mm. joitakin viljatuotteita ottaa takaisin. Aika koville tämä dieetti kyllä ottaa ihmiselle, joka rakastaa vaaleaa leipää ja syö jätskiä joka päivä.

Kuvassa Elina Isakson sekä ruudulla näkyviä testituloksiani.
Syy tähän käyntiin MSAS -laitteessa Elina Isakssonilla oli se, että vatsani normaali olotila on se, että se on sekaisin ja nyt on tullut vielä aivan tajuton päivittäinen väsymys. Diagnoosi oli, että suolistoni on todella huonossa jamassa tällä hetkellä ja laitteen mukaan suolistoni ei siedä viljatuotteita kauraa lukuunottamatta eikä myöskään mm. maitoa, soija, kalaa eikä pähkinöitä. Nyt tällä gluteenittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla yritetään saada suolistoni normaaliin olotilaan, että myös ruoka-aineet sulaisivat ja vitamiinit myös imeytyisivät.

Laitteella pystytään katsomaan eri elinten toimivuus ja mitkä ruoka-aineet eivät sovi sekä vitamiinien imeytyvyys. Tällä keinoin pystyy siis täysin kivuttomasti tarkistamaan oman kehonsa tilanteen ja saa selville mm. mitä lisäravinteita kehosi ehkä tarvitsee. Hintaa yhdellä kerralla on 99 euroa, mikä ei ole mielestäni ollenkaan paha siihen nähden, jos oikeasti saa apua vaivoihinsa. Kolmen kk päästä ensimmäisestä käynnistä olisi hyvä tehdä tarkastuskäynti, jotta pystytään kartoittamaan lopullisesti, että mitkä ruoka-aineet oikeasti eivät sovi keholle kunhan keho on saatu ensin korjattua.

Elina Isakssonille on tällä hetkellä n. puolen vuoden jono eli ilmeisen suosittu hän ainakin on. Laitteita on myös muualla Suomessa kuin Kaarinassa, mutta koulukunnissa on kuulemma suuriakin eroja. Elina vaikutti ainakin asiantuntevalta ja voin suositella lämpimästi.

Tämän näköinen laite on. Toisessa kädessä pidetään isoa kapulaa ja toisella Elina tutkii käsien ja jalkojen akupisteiden kautta eri asioita kehostasi.
Alla vähän virallista tietoa kyseisestä laitteesta:

"MSAS-Professional eli Meridian Stress Assessment System

MSAS- Professional on BioMeridian yrityksen kehittämä laite, joka edustaa huipputeknologiaa
bioenergisen lääketieteen alalla.

Laitteen juuret ulottuvat 1950-luvulle saksalaisen lääkärin Rheinhold Vollin tutkimuksiin.
Tri Voll kiinalaiseen lääketieteeseen nojautuen tutki ihon akupunktiopisteiden sähkönjohtokykyä.
Kiinalaisen lääketieteen mukaan kehossa on meridiaaneja eli energiakanavia, ja nämä ovat
sähköisesti mitattavissa. Tietyn ihopisteen sähkönjohtokyky kertoo siihen yhteydessä olevan
elimen terveydentilasta.

Akupunktiopisteiden sähkönjohtokyky ja niiden yhteys sisäelimiin on todistettu useilla tutkimuksilla.
Akupunktio on 1970-luvulla saanut Suomessa virallisen hoitomuodon aseman.
Ensimmäinen hyväksytty menetelmä, joka on lähtöisin länsimaisen koululääketieteen ulkopuolelta.

MSAS-Professionalissa ei käytetä neuloja vaan sähköimpulssia.
Hoidossa tehdään peruskartoitus mittaamalla noin 60 akupisteen sähkönjohtokyky käsistä sekä jaloista.
Tällä kattavalla testillä saadaan hyvä analyysi asiakkaan toiminnallisesta terveydestä.
Sähköisellä akupunktiolla saadaan myös luotettavia tuloksia yliherkkyyksistä ja allergioista.
Toimintaperiaatteena on eri aineiden ominaisvärähtelyllä eli sähköisellä signaalilla testaaminen.
Sähköisen yliherkkyystestin luotettavuus on vähintään yhtä hyvä kuin altistustestien tai verikokeiden.
Reaktio tietylle aineelle näkyy nopeasti elimistön sähköisinä muutoksina vaikka varsinainen yliherkkyysoire
voi ilmetä viiveellä sekä usealla eri tavalla mm. iho, suolisto tai käytösoireina.
Etuna on myös menetelmän helppous ja kivuttomuus. Puolessa tunnissa voidaan jo kartoittaa yli sata ainetta,
ilman altistumista häiritseville aineille ja ilman neulan pistoja.

Laitteella voidaan tarkastella ihmiskehon häiriötiloja, kartoittaa vitamiini- ja mineraalipuutoksia
sekä yliherkkyyksiä ja allergioita.

Länsimainen lääketiede on keskittynyt mittaamaan kehon biokemiaa ja hoitamaan sairauksia kemian
keinoin lääkkeillä. Kokonaisvaltainen lääketiede huomioi myös fysikaaliset ilmiöt, joita voidaan mitata
mm. tällä uudella MSAS-menetelmällä. Yhdessä muodostetaan tulevaisuuden lääketiedettä.

MSAS Professional on yksi mielenkiintoinen tapa tasapainottaa elimistön toimintaa ja tukea terveyttä."

Katsotaan nyt sitten miten olotila tästä tokenee. Parissa viikossa pitäisi näkyä muutoksia jos oikeasti tuosta ruokavalion muutoksesta on apua. Kotiin tuliaisiksi saa ison kasan testituloksia, joita voi sitten rauhassa kotona tutkailla ja tehdä omat päätökset sen mukaisesti.

Mikäli kiinnostuit asiasta, niin Elina Isakssonille on aukeamassa lähiaikoina omat nettisivut http://www.terveysanalyysi.fi/. Kurkkasin, että vielä ne eivät ainakaan olleet auki.

Tulipas nyt pitkät höpötykset, mutta ehkä joku lukijakin innostuu tuolla käymään ja kuulen myös mielelläni minkä tuomion on saanut :)

6 kommenttia:

 1. Todella kiinnostavaa! Tekisi kovasti mieli mennä kuulemaan oma tuomio! Täytyykin lueskella tarkemmin...

  Ja mielelläni luen täällä lisää tuntemuksiasi lähiviikkoina!

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Aikoinaan olin itsekin aikoinaan erikoisruokavaliolla, kun meidän neidillä on kaikenlaisia allergioita (ja silloin vielä imetin). Olin puoli vuotta gluteenittomalla, maidottomalla, kananmunattomalla ja soijattomalla ruokavaliolla ja arvaas mitä? Ikinä eläessäni en ole voinut niin hyvin fyysisesti :) Suurin vaikutus omaan olotilaan taisi olla viljojen pois jättämisellä. Oon useasti miettinyt jälkikäteen, että pitäisi ehkä uudestaan jättää viljat pois ja kokeilla, onko sillä vaikutusta samallalailla...

  VastaaPoista
 3. Nonna: olisi tosiaan mukava kuulla jonkun muunkin tuomio :) Katsotaas miten olotila tästä kehittyy.

  Marika: olin itseasiassa kanssa esikoiseni kanssa samanlaisella dieetillä, tosin vain kaksi viikkoa. Oli muuten aika vaikea löytää oikein mitään syötävää kun piti olla vielä luontaisesti gluteenitonta eli normaali gluteenitonkaan ei käynyt. Tumma suklaa oli ainoa herkku jota suurinpiirtein voi silloin syödä. Aika hyvä dietti :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen käynyt myös samaisessa testissä. Vuoden ajan ennen testiä olen noudattanut tiukkaa maidoton ja gluteeniton ruokavaliota. Tulokset jotka sain testistä ovat täsmälleen samanlaiset kuin bologin kirjoittajalla: Gluteeniton, maidoton ja soijaton. Lisäksi erikseen mainittiin että minulle ei käy yksikään kaali, kala, pähkinä ja naudanliha. Soijaa olen tämän vuoden aikana käyttänyt vaihtelevassa määrin.
  Nyt sitten olisi tuo 3kk aika menossa. Noin tekniikan ihmisen silmin on vaikea uskoa homman pelaavan. Mutta mitään ei teilata ennen kuin on kokeiltu.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Joo tiedän tuon tunteen, että mahtaakohan testiin olla oikeasti luottamista ja mitä olen kuullut niin kaikki suurinpiirtein saavat tuon saman tuomion että gluteeniton ja maidoton dietti. Olin tosiaan tuolla dieetillä 3kk ja sitten kävin uusinta testissä. Kaikki muu palautettiin mutta viljatuotteet jäivät pois. Olen nyt ollut periaatteessa ollut gluteenittomalla dieetillä jo aika pitkään ja maha on kieltämättä ollut parempi. Välillä kuitenkin pitää herkutella myös muulla ruoalla. Välillä maha reagoi ja välillä kestää taas tosi hyvin. Tiedä sitten kuinka luotettava tuo testi oikeasti on.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Olen myös ollut samaisessa testissä, mulle ei sopinu aspartaami, asesulfaami-K eikä natriumglutamaatti mutta noita en söisi muutenkaan tietoisesti. Lisäksi kielletyksi tuli sorbitoli, mikä oli uus juttu mulle.

  Mutta siksi oikeastaan lähdin kommentoimaan, että oletko tietoinen aloe veran positiivisesta vaikutuksesta vatsan toimintaan? Se koittaa aina saada kaiken kehossa tasapainoon ja uskon että tasapainottaisi myös sinun ailahtelevaa vatsaa. Katso lisää www.myaloevera.fi/anunaloe. :)

  VastaaPoista