Ja maistui kyllä sitten hyvältä uusista Green Gaten astioista ;) |
4 luomukananmunaa
1 litra maitoa
50 g voita
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
n. 2-3 tl suolaa
Vatkaa munat kulhossa ja lisää maito. Sulata voi. Sekoita jauhot ja sokeri munamaitoon koko ajan vatkaten. Lisää suola ja voisula. Huomasite varmaan, että tässä ohjeessa on tuota suolaa normaalia enemmän, mutta muutoin siihen ei oikein tahdo saada makua. Suolan määrää voi tietysti itse vähentää.
Jätä taikina lepäämään n. 30 minuutiksi. Itse olen aina niin hätäinen, että en koskaan jaksa odottaa tuota aikaa. Laita leivinpaperi uuninpellin päälle ja kaada taikina sinne. Paista 175 asteessa n. tunti. Peitä leivinpaperilla lopuksi jos saa liikaa väriä pintaan.
Tarjoile hillon ja vaniljavaahdon/jätskin/kermavaahdon kera.
Ihana jälkkäri pienellä vaivalla. Niin ja seuraavaa kikkaa ei sitten kannata kokeilla kuten joskus sorruin tekemään. Nimittäin ajatella niin, että laittaa uunin 150 asteeseen ja mennä yli tunnin päiväunille siksi aikaa. Laitoin kyllä herätyskellon soimaan, ettei vaan nuku pommiin. Juu ei palanut, mutta pannukakku oli kuin mikäkin lättänä kakku. Ei mitään sellaista normaalia pannukakun kuohkeutta, jos sitä nyt voi kuohkeudeksi sanoa. Elikkäs paisto vähintään 175 astetta niin saa vähän nousuakin siihen :)
Meilläkin paistui tänään pannari, ja lähes samalla ohjeella - itse nakkasin taikinan sekaan lisäksi vaniljasokeria makua antamaan :)
VastaaPoista