sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Heleän kirpeät punaposket

Nyt näitäkin punaposkisia sulostuksia saa jo. Mansikat rupeavat jo vähenemään, mutta ei hätää, uusia tulokkaita jo tulossa. Tosin ei ihan niin makoisia kuin mansikat.

Vanhemmillani nämä punaposket olivat jo kypsyneet ja kerättiinkin ne jo pakkaseen.

Itse teen noista punaisista viinimarjoista visipipuuroa. Tulee itseasiassa mielestäni parempaa kuin puolukoista. Välillä laitan puolet puolukoita ja puolet viinimarjoja, mutta melkeinpä paras vispipuuro tulee pelkistä punaisista viinimarjoista.

Suosin vispipuuroa tehtäessä aina tummia runsaskuituisia mannasuurimoita, koska ne ovat ravintoarvoltaan parempia kuin tavalliset mannasuurimot ja maistuvat ihan yhtä hyviltä, jollei jopa paremmilta. Näin vispipuurosta saa vielä entistä terveellisemmänkin. Kuvassa oleva vispipuuro on tehty gluteenittomista jauhoista, joka ei ole koostumukseltaan ei niin kuohkeaa kuin normaali vispipuuro.

Vatkattu vispipuuro

1 l vettä
1 1/2 dl tummia runsaskuituisia mannasuurimoita
3 dl  punaisia viinimarjoja (tai puolukoita tai puolet ja puolet)
1-1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa

Vispilöi kiehuvaan veteen suurimot, punaiset viinimarjat, sokeri ja suola. Keitä n. 7 min sekoittaen. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.


Testaan tämän tekstin osalta nyt ajastettua toimintoa. Laitoin julkaisupäiväksi maanantain klo 19. Katsotaan miten onnistuu tältä poropeukalolta. Nyt kun vielä tietäis, että painanko tuossa heti julkaise teksti vai tallennanko sen vain.

2 kommenttia:

  1. Mun sisäinen kello on ainakin vielä sunnuntaissa... Ei toimi ajastus aina bloggerissa, oon monet postaukset joutunut julkaseen erikseen kun ei ookkaan ilmestynyt tänne :(
    Ainakin mä oon aina painanut julkaise teksti nappia ja se on mennyt ajastukseen!

    VastaaPoista
  2. Senni: joo mäkin sitten pähkäilyn jälkeen painoin ajastuksen jälkeen julkaise teksti painiketta ja ei ainakaan heti teksti ilmestynyt eli ilmeisesti toimi tältä poropeukaloltakin tuo.

    VastaaPoista