tiistai 5. heinäkuuta 2011

Merellinen Uusikaupunki

Käytiin eilen tuolla Uudessakaupungissa retkellä ja päätinkin tehdä tänne myös kaupungista pienen tietoiskun, jos joku innostuu siellä käymään.

Merellinen Uusikaupunki tai kuten paikalliset sanovat Uki on pieni idyllinen yli 390 vuotta vanha puutalokaupunki Varsinais-Suomen länsirannikolla. Kaupunki  n. tunnin ajomatkan päässä Turusta tai Raumalta. Mikäli Turun hälinä rupeaa häiritsemään lomalla, niin ottakaapas päiväretken kohteeksi Uusikaupunki. 

Uuteenkaupunkiin on myös helppo tulla veneellä ja mukava vierasvenesatama löytyy mukavuuksineen, jos ihan yöksi haluaa jäädä. Vierasvenesatamassa toimivan Pakkahuoneen munkkeja ei voi reissulla ohittaa. Munkit ovat paikan päällä paistettuja ja niitä menee yleensä sitä tahtia, että saat yleensä aina uunituoreen kuuman munkin, nam!

Uudenkaupungin keskusta on pieni,  mutta silti sieltä löytyy nähtävää ja kivoja kauppoja. Pääostoskatu on Alinenkatu, jossa oikeastaan suurin osa liikkeistä sijaitseekin. Aliseltakadulta löytyy myös tämä aivan ihastuttava sisustusliike nimeltään Gistu. Liike on avoinna ympäri vuoden ja sisustuksesta kiinnostuneiden ihmisten ehdoton käymispaikka. Liike on pullollaan kaikkea ihanaa sisustustavaraa. 

Uusikaupunki on erittäin kaunis vanha puutalokaupunki. Siellä on ihan keskustassa vieri vieressä suloisia puutaloja, joista on pidetty hyvää huolta.  Kerrostaloja ei paljoa kaupungin keskustassa näy. 

Ihan  keskustasta löytyy myös tämä iso kangaskauppa, josta löytyy runsas verhokangasvalikoima.

Hivenen ydinkeskustan ulkopuolelta löytyy tämä antiikkiliike tai ehkä sitä voisi kutsua myös osittain romuliikkeeksi (toivottavasti nyt ei kukaan pahastunut). Sieltä voi tehdä vaikka mitä löytöjä ja paikka myy myös näitä vanhoihin ikkunan pokiin tehtyjä peilejä edullisesti. Itsellekin on tarttunut sieltä peili mukaan. Siitä sitten kuvia myöhemmin uuden postauksen merkeissä.


Gasthaus Pookista löytyy myös majoitusta sekä ruokaravintola kesäisine pihaterasseineen.
Nälkään ei tarvitse Uudessakaupungissa kuolla, vaan rannasta löytyy vieri vierestä mielenkiintoisia ruokapaikkoja.

Jos visiitillä jää vielä aikaa, niin käykääpäs tässä Bonk –museossa.

Nämä vanhat tuulimyllytkin ovat vielä pystyssä.

Rannan tunnelmia. Ihania vanhoja Seura -lehtiä 1950 luvulta.

Kaikki nämä ovat kätevästi kävelyetäisyyden päässä toisistaan eli veneellä tulijankin on helppo liikkua kyseisessä kaupungissa.

Niin ja jos auton takakonttiin tai veneeseen on eksynyt vielä golfbägi mukaan, niin keskustan liepeillä löytyy myös erittäin viehättävä 18 –reikäinen golfkenttä. Kentällä on tuskin koskaan ruuhkaa ja green fee erittäin kohtuullinen. Nyt kun kentälle on tullut toiset 9 -reikää lisää, niin kenttään on tullut haastavuutta entisen 9 -reikäisen peltokentän tilalle. Suosittelen kenttää lämpimästi!


2 kommenttia:

  1. Voi vieläkö tuo ihanainen romutaivas on hengissä ?? Siitä on varmaan jottain kaheksantoistavuotta kun olimme perheen kanssa Uuvessakaupungissa. Löysimme sattumalta liikkeen ja ostin sieltä maitotonkan ja pikkuhyllyn...Siis oli tavaraa kyllä joka lähtöön. Bonkissakin kävimme ja ihhailimme rantamakasiineja. Kiva pikkukaupunki :)

    VastaaPoista
  2. Lovviisa: juu sehän siellä vielä oli. Kaikkea sieltä voi löytää edelleenkin. Hauskaa, että joku tunnisti paikan :)

    VastaaPoista