lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lontoon terveiset!


Kotiuduttiin Lontoosta jo jokunen tovi sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä tämän postauksen. Shoppailuvinkkien osalta ajattelin tehdä ihan oman postauksen kunhan tässä kerkiää.


Oltiin reissussa neljä yötä, mikä ehkä oli hieman turhan lyhyt aika Lontooseen, vaikka tuolla kylillä on tullut käytyä aikaisemminkin. Kummasti sitä aikaa vaan aina menee. Ihan kiva reissu siinä mielessä, että lennot olivat ilmaiset eli maksettiin vain hotelli itse. Mies nimittäin voitti golfkisoista nuo lennot businessluokassa viime kesänä ja pantattiin niiden käyttöä tähän kesään asti. Olihan sitä kiva odottaa, vaikka viime metreillä reissu meinasikin peruuntua, mutta matkaan päästiin kuitenkin.


Ensimmäinen Lontoo päivä meillä meni Wimbledonissa. Ihan mielenkiintoinen kokemus ja mukava nähdä nuo maailman tennistähdetkin ihan livenä. Jos tänne haluaa mennä, niin suosittelen kyllä lippujen hankkimista jotenkin etukäteen. Aivan mielettömät jonot (monia satoja metrejä) nimittäin lippuluukulle. Oma kärsivällisyys ei siinä jonossa olisi ainakaan kestänyt.

Tässä pelaamassa Federer ja Youzhny

Tässä puolestaan huitovat Llodra ja Djokovic. Jälkimmäinen taisi voittaakin koko Wimbelin. Serena Williamsin peliäkin tuli seurattua jonkin verran.

Nämä juomat olivat aika kuumaa sanaa Wimbelin helteessä. Harmi ettei tuota PIMM´Siä saa Suomesta. Täytyy aina reissuilta rahdata sitä kotiin, jotta saa valmistettua ihanan raikasta boolia myös kotosalla. Perinteisesti PIMM´Sin sekaan kuuluu spriten lisäksi mm. kurkkua, appelsiinia, minttua ja paljon jäitä. Jollei ole vielä tullut maistettua, niin seuraavalla reissulla se on kyllä ihan must!
Seuraavana päivänä päädyttiin ihan vahingossa Westfieldin ostoskeskukseen. Lontoossa ei oikeastaan tarvitse muualle mennä shoppailemaan kuin tänne. Tämän paikan voisi kiteyttää sanalla ISO.  Elämäni aikana on tullut käytyä isoissa ostoskeskuksissa mm.  Jenkeissä, jossa kaikki on suurta, mutta nekään eivät vetäneet vertoja tälle Lontoon ostoskeskukselle.  Kuten jo mainitsinkin, niin teen shoppailuvinkit postauksen sitten erikseen, joten tässä ei sen enempää tuosta.
Tässä vielä Lontoon tunnelmia. Kaikki merkittävät nähtävyydet piti tietysti taas käydä pällistelemässä.


Houses of Parliament ja Big Ben

 Westminster Abbey. Vähän myöhästyttiin kuninkaallisista häistä :)

Vartijan ilmekään ei värähtänyt, vaikka lienee noissa tamineissa aika kuuma yli 30 asteen helteessä.

Trafalgar Square

Piccadilly Circus

Tower Bridge lentokoneesta käsin kuvattuna. Lennettiin mennessä Lontoon kaupungin yli ja näki jo kaupungin tunnelmia ilmasta käsin.


Aidossa pubissakin piti tietysti käydä tunnelmoimassa ja nauttimassa perinteiset fish & chipsit.

Ihan onnistunut reissu kaikin puolin, mutta onhan se aina niin mukava kuitenkin palata kotiinkin ja unelmoida taas seuraavasta reissusta.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, varsinkin tuo ilmasta otettu!!
  Ja tuo PIMM´s, voi ei, kun edes mainitsit!! Se on NIIN ihanaa ja on NIIN kamalaa, kun sitä ei täältä saa!!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen reissu!!HMM.....itsellänikin tekisi niin mieli lähteä.

  VastaaPoista
 3. Kivat reissukuvat! Lentokoneesta otettu kuva teki vaikutuksen minuunkin :) Letkeää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Jarna: kiitos :)

  Riikka: Niinpä! Aina pitää matkalaukussa raahata tuota PIMM´Siä kotiin. Minulle ei ainakaan ole vielä selvinnyt, että mistä se kyseinen juoma on edes tehty. Taitaa olla aikaste salainen resepti.

  gone to the beach: reissaaminen on kyllä niin mukavaa, mutta onhan täällä Suomessakin näin kesällä aivan mahtavaa, jos kelit ovat vain ok.

  Virpi: Kiitos. Harvoin lentokoneesta käsin saakaan otettua nähtävyyksistä kuvia tai sitten kamera on pakattu jonnekin hattuhyllyn laukkuun, josta sitä ei ehdi enää hakemaan. Onneksi sattui kamera olemaan hollilla juuri tuolloin ja ehdin napata kuvan.

  Letkeää viikkoa kaikille!

  VastaaPoista