lauantai 16. heinäkuuta 2011

Mökin keittiörempan tuloksia


Tämä mökin keittiöremppa tai enemmänkin keittokomeron remppa valmistui jo jokunen tovi sitten, mutta olen näköjään vähän hidas näissä postauksen tekemisissä.
Isäni avustuksella laitettiin keittiö uuteen kuosiin aluksi mentaliteetilla tehdään puretaan, tehdään puretaan :) Mm. yläkaapistot asennettiin seinälle kunnes huomattiin, että oho, unohdettiin laittaa kuivatuskaapin sisäosat ennen kokoamista sisään. No ei auttanut muu kuin ottaa kaapit pois seinältä ja korjata unohdus. Lisäksi toisen seinusta kaapit otettiin alas kun tuuletuskaappi oli aivan liian matala. Uskottiin Ikean myyjää ja otettiin pienempi kaappi ja eihän se sopinut sitten alkuunsa. No taas Ikeaan ostamaan isompi kaappi ja uusi ovi.
Vanhat mäntypaneelit maalasin ensin kuultovalkoisella, mutta vaikka olin jo vetänyt ainakin neljä kerrosta, niin en ollut lopputulokseen tyytyväinen. Päätinkin sitten lopulta vetää paneelit valkoisella peittävällä maalilla ja olen siihen lopputulokseen paljon tyytyväisempi.
Keittiö ja kodinkoneet hankittiin Ikeasta. Keväällä oli tarjous, että kun ostaa esim. 4 kodinkonetta, niin sai 500 euron edestä lahjakortin Ikeaan. Tietysti hyödynsimme tuon tarjouksen ja otettiin siitä syystä myös nuo koneet sieltä. Vähän kyllä mietitytti kodinkoneiden ostaminen Ikeasta, mutta uuniinkin sai 5 vuoden takuun ja sitten kun kuulin, että koneet ovat Electroluxin ja Whirlpoolin valmistamia, niin se vähän loi enemmän uskoa ja tietysti myös tuo 500 euron lahjakortti oli se painava asia myös vaakakupissa.
Tämän projektin aikana tuli juostua Ikeassa varmaan ainakin 30 kertaa kun jotain puuttui tai piti käydä vaihtamassa jotain. Yhtä kaapinoveakin odotettiin yli 3 kuukautta. Kaiken kukkuraksi astianpesukone oli heti eka kerrasta rikki ja vuoti vedet lattialle. Onneksi sentään konetta ei tarvinnut lähteä roudaamaan takaisin Ikeaan vaan sieltä tuli korjaajaa.
 Oli muuten ihana saada astianpesukone mökille. 45 cm leveä rosterikone. Pientä luksusta mökkielämään.


Meillä oli mökillä aikaisemmin kaasuliesi ja nyt tilalle hankittiin erillinen uuni ja keittotaso.  Keittotasoksi valittiin tämä kahden levyn taso, joka on ihan riittävästi mökillä ja säästää tilaa tasolla.

Tämä iso valkoinen roskakori on myös Ikeasta. Kätevän iso eikä tarvitse koko ajan olla roskista tyhjentämässä. Verhoihin sopiva Svaneforsin keittiöpyyhkeen tilasin sisustus Country Heartista. Oli muuten erittäin nopea toimitus. Tilasin tuotteet n. klo 13 ja seuraavana päivänä tuotteet olivat jo postissa noudettavissa. Paketissa oli myös kivana yllätyksenä tämä huumaavan laventelin tuoksuinen saippua.  Taidan laittaa sen liinavaatekaappiin hajustamaan vähäksi aikaa.
Svaneforsin omenankukka rullakappa myös samaisesta sisustus Country Heartista. Olivat siellä kivassa tarjouksessa. Kapassa on vanha vihkitodistus omenankukan rinnalla. Tosin en ole sitä vielä ehtinyt sen tarkemmin tavaamaan, että kukas siinä ovat menneet naimisiin ja koska. 

Tällaisesta lähdettiin. Alkuperäinen 70 –luvun keittiö oli palvellut meitä hyvin, mutta oli aika tehdä päivitykset nykyaikaan. Aikaste herkulliset värit vai mitä? Niin 70 –lukua J


Nyt on ilo kokkailla möksällä! :)

7 kommenttia:

 1. Niin sulosen raikas uusi köksä ! Namiverhot ja essu ja vau vaan tuota paitaasi etellisessä postauksessa...Ois kuule vientiä tanssiloissa :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis muutos teidän mökkikeittiössä! Ihanan valoisaa.

  VastaaPoista
 3. No olipas muutos! Melko räväkät, ei niin sun näköiset, nuo vanhat kaapistot! =)

  Kyllä nyt passaa kokkailla, ja tuo astianpesukone on kyllä ihan mahtava juttu!

  VastaaPoista
 4. Todella onnistunut keittiöremontti. Kaunis, harkittu kokonaisuus. Nyt vain nauttimaan kokkaamisesta mökillä!

  VastaaPoista
 5. Lovviisa: kiitos kiitos :) Joo tuolla tanssilavoilla voiskin olla kova vienti tuolla paidalla ;)

  Ekaterina: kiitos kiitos. valkoinen väri tuo kyllä kivasti valoisuutta.

  Nonna: joo nyt passaa kokkailla siellä ihan uudella innolla. Toi astianpesukone on kyllä se paras juttu tuossa keittiössä.

  Fanny: kiitos. Nyt on uutta puhkua kokkailuun.

  VastaaPoista
 6. Onnistunut remppa- minulle tuo kelpaisi jo kotiinkin :)

  VastaaPoista
 7. Hieno muutos kyllä mökkikeittiössänne :)
  Upea, tyylikäs, siisti, valosa, kodikas ja toimivan näkönen kokonaisuus :)

  Terkuin,
  Satu

  VastaaPoista