maanantai 12. joulukuuta 2011

Adalmiinan Helmessä

Körröttelin mummolasta tullessani ihanaisen Adalminan Helmen kautta. Paikkaan ei kyllä tule muuten eksyttyä jollei sitä oikein ota ohjelmaansa. On nimittäin sen verran syrjässä Turun motarilta, että paikka pitää kyllä tietää sinne löytääkseen, mutta on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Oikein piti kartasta taas katsoa koordinaatit muistin virkistämiseksi ja löytyihän paikka helposti. Pois pääsy olikin sitten meikäläiselle vähän ongelmallisempi. Kaupassa ollessani oli ehtinyt tulla pimeä ja räntäkuuro päälle ja siinä kelissä kaikki pikkutiet näyttivät samalta. Jostain kumman syystä otin vahinossa jonkun pikkutien ja soppa olikin valmis. Siellä sitten pyörin vähän aikaa, jotta löysin tieni pois Paimion pikkuteiden perukoilta, mutta kotiin asti päästiin turvallisesti.

Ja kuka voi vastustaa näitä ihania Mailegin Nissejä. En ainakaan minä :)


Adalmiinan Helmi toimii Paimion perukoilla Turun kupeessa vanhassa kivinavetassa , joka tuo kauppaan oman tunnelmansa. Paikka pursuaa maalaisromanttista sisustustuotteita sekä talonpoikaisantiikkia. Paikka on ollut myös usein tv:ssä eri sisustusohjelmissa.


Eihän tästä ovesta voi olla kuin astumatta sisään. Sen verran kutsuva näkymä sisällä.

Adalmiinan Helmellä on myös oma nettikauppansa jollet tuonne asti pääse käymään. Käykääpäs kurkkaamassa http://www.adalmiinanhelmi.fi/.  Sieltä löytyy myös tarkka osoite kaupalle kartan kera, joka kummasti helpottaa paikan löytämistä. Vaikka kaupassa on tullut käytyä ennenkin, niin piti itsekin vähän virkistää muistia sijainnista. Paikkaan on kuitenkin helppo löytää vaikka pikkuteitä körrötellässä tulee sellainen olo, että onkohan sitä oikealla tiellä.

Niin ja tämä ei ollut sitten mikään maksettu mainos ;)

13 kommenttia:

 1. Ihana paikka!
  Kerran olen käynyt ja vuosi sitten jouluna ajelin motarilla,mutten hölmö kääntynyt Adalmiinaan asti.

  VastaaPoista
 2. Tuonne ko pääsis paksun lompsan kanssa :) Ihanan näkönen putiikki !
  Jos joskus vaan on liikettä Turkkuseen päin niin sinne pitää kyllä löytää (vaikka ilman sitä paksua lompsaakin ).

  VastaaPoista
 3. Siellähän niitä nissejä olisi ollut. Helsingissä tuntuivat olevan kovin lopussa...

  VastaaPoista
 4. Voi, että tuo on ihana paikka, tuonne on kyllä pakko tehdä reissu ens kesänä viimeistään. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat näkymät! Tahtoo kans ;)

  VastaaPoista
 6. Siis tuo alakaa olla niin kulttipaikka että pakko vierailla kun seuraavalla lomareissulla ohi ajellaan ! Minullakin ihan onneton hämäränökö, hirvittää aina ajella jos pimmeetä ja märkä asvaltti immee kaiken valon...

  VastaaPoista
 7. Kamomilla: no ensi kerralla muistat sitten kääntyä Adalmiinan Helmeen :)

  KoivukujanRiikka: joo olisi kiva mennä tuonne sen paksun lompsan kanssa. Sen verran kaikkea kivaa siellä oli. Vielä tosin täytyy odotella sitä lompsan täyttymistä kun paksuus johtuu vain kuiteista ;)

  Nonna: juu tuolla oli noite Nissejä. Itse tilasin juuri eilen tarjouksessa olleen raitapaita Nissen. Käyn hakemassa sen kun ajellaan joulun viettoon Turun suunnalle. Voin ottaa sullekin sieltä Nissen, mutta saisit tosin sen sitten vasta joulun jälkeen.

  Villa Brikyard: joo tuo on kiva ottaa ohjelmaan samalla jos Turun suunnalle suuntaa.

  Sally: suosittelen lämpimästi käyntiä :)

  Lovviisa: sama vika, että hämäränäkö tosi huono ja en tykkää ajalla pimeässä varsinkaan liukkaita pikkuteitä, jotka nyt jouduin kokemaan, mutta onneksi hyvin selvittiin. Kaamea räntäkuuro iski päälle juuri kun astuin ulos kaupasta.

  VastaaPoista
 8. Oi...Olen kovin heikkona tuollaisiin puoteihin....liiankin heikkona...voi miten paljon kaikkea ihanaa tuolla olisi <3

  VastaaPoista
 9. Ihmettelen kovasti missä kaikki asiakkaat ovat, kun kuvissa ei näy?

  VastaaPoista
 10. Heh, niin minäkin, mutta toisaalta on hienoa, että blogistit ovat niin huomaavaisia, etteivät julkaise muiden liikkeessä olevien asiakkaiden kuvia. Usein vinkkaamme erikseen liikkeessä, ettemme salli asiakkaitamme kuvattavan.. Kiitos siis kivasta blogikulttuurista, jossa huomioidaan myös muut ihmiset :) Ja kiitos kauniista kommenteistannekin, niitä on ilahduttavaa lukea !

  Ihastuttavaa joulun aikaa, Adalmiinan Helmi, Annarina

  VastaaPoista
 11. Nina: Tiedän tuon tunteen kun tuollaiseen liikkeeseen pääsee. On vaikea hillitä itseään kun on niin paljon kaikkea ihanaa.

  Kiitoksia Adalmiinan Helmen Annariinalle kommentistasi. Anonyymille ihmettelijälle myös kommenttina, että pyrin ottamaan kuvat siten, että vieraita ihmisiä ei joutuisi laittamaan kuviin, koska heiltä tulisi saada erikseen lupa kuvien julkaisemiiseen mikäli niitä tänne nettiin laittelee. Helpompi siis ottaa kuvia siten että vieraita ihmisiä ei näy. Olin liikkeessä keskellä päivää viikolla joten ymmärrettävästi silloin myös hiljaisempaa liikkeessä, joka helpottaa kuvien ottamista. Vilkkaana kauppapäivänä ei ihan tuollaisia kuvia saa otettua.

  VastaaPoista
 12. Olen kerran käynyt tuolla liikkeessä, ja seuraavalla Turun matkalla olen ehdottomasti uudelleen menossa.Ihana paikka:)

  Tein muuten "puhdistusta" lukemistani blogeista ja jostain kumman syystä en ole blogissasi pitkään aikaan vieraillut. Nyt päätin käydä kaikki läpi ja poistaa sellaiset, jotka eivät enää kiinnostaneet.

  Jäin ihan lumoihin, kun avasin blogisi. Mitä kaikkea oletkaan tehnyt, ihania ideoita. kauniita kuvia. Ehdottomasti laitan tämän muistilistalle :)

  Oikein ihanaa joulun alusviikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 13. Mia-Willa Oliviasta: Oli mennyt tämä kommenttisi ihan ohi. Itsekin pitäisi tehdä samainen puhdistus omalle listalle kun on monta sellaista joita oikeasti ei enää lue. Jäisi enemmän aikaa niihin enemmän sydäntä lähellä olevien blogien lukemiseen. Kiva, että blogini pääsee muistilistallesi :) Oikein ihanaista joulua!

  VastaaPoista