tiistai 27. joulukuuta 2011

Meidän joulukodin tunnelmia
  Tässä vielä kuvapläjäys meidän kodin joulun tunnelmista näin joulun jälkeen. Kaikenmaailman jouluhässäköitä löytyy. Kauheella vaivalla saa ne aina kaivettua esiin vaatehuoneen perimmäisestä nurkasta. Koristeiden päälle on vuoden mittaan aina kasattu kaikkea muuta tavaraa vuoden varrelta, joten pitää suurinpiirtein tyhjentää koko vaatehuone aina ensin, että saa nämä koristeet sieltä pois. Kaiken kukkuraksi pitää kuukauden jälkeen taas jaksaa kerätä ne taas poiskin odottamaan ensi joulua. Mikä tietää taas koko vaatehuoneen tyhjennystä että saa ne taas takaisin sinne perimmäiseen nurkkaan. Ehkä tämä kertoo, että meillä on TODELLAKIN liikaa tavaraa ängettynä tuonne vaatehuoneeseen. Mutta onhan se niin ihanaa kun saa joulukuun alussa kaivaa ensimmäisiä joulukoristeita esiin (vaikka siinä onkin tämä oma hommansa) ja varsinkin ne jouluvalojen sytyttäminen on yksi kohokohdista joulun odottamisessa, vaikka niiden laittamisessa meinaa aina mennä hermot. Jotenkin ne johdot ovat aina hirveässä solmussa kun ottaa ne esiin viime vuoden jäljiltä ja niitä sitten selvitellään sormet kohmeina ulkosalla.
Viime jouluna Lohjalta Menneen Ajan joulumarkkinoilta ostettu joulukoriste. Kuvassa näkyvää koristeomenaa on kyllä tänä jouluna joutunut koville, mutta vielä se on tallessa. Lapset nimittäin iskivät silmänsä siihen.


Tämä meidän joulupukki on ollut oikein lasten mieleen. Sen kanssa on tanssittu ja jopa syötetty ruokaa sille pikkuneidin toimesta ja juteltu kaikkea kivaa.


Tämän vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyvän pehmopiparkakku-ukkelin ompelin viime jouluna. Piti tehdä tänä jouluna niitä lahjaksi, mutta enpäs sitten ehtinyt siihen hommaan.


Näistä sammaltekeleistä olikin joskus omat postauksensa aikaisemmin jos haluat kurkata.


Meille joulupukki saapuu laskuvarjolla kuten oikeanpuoleisesta kuvasta näkyy. Tämä pukki leijailee pikkuneidin huoneessa ja soittaa joulumusiikkia kun kuuluu kova ääni kuten esim. käsien taputus.

Vielä saa hetkien nauttia näistä koristeista kunnes se uurastus näiden poiskeräämiseksi alkaa.

Jokos olette käyneet alennusmyynneissä? Itse suuntasin aamuselle heti kaupoille ja jotain sieltä löytyikin.

7 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia <3 Mie jo aloin pakkaan osaa rekvisiitasta pois,kuusi se saa vielä tuossa nököttää :) Alennusmyynnit kiehtoo mutta koitan olla sortumatta kun en oikeasti mitään nyt tarttis....

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunista ja ihanaa tunnelmaa <3 Mä yritän välttää alemyyntiä tänä vuonna :) Saas nähdä...!

  VastaaPoista
 3. Olipas siellä teillä monenmoista sommaa...Heti aamusella meinaan ale-laareille :)

  VastaaPoista
 4. Hei,
  käväisin lukemassa; onpa kivannäköistä (piipahdan toistenkin...)!

  Mä kyllästyin eilen koko Jouluun, eli terassin jouluvaloja lukuunottamatta olen korjannut Joulun kaappeihin!

  Alennusmyynneissä on tullu käväistyä, ja ehkä vielä pyörähdän kurkkaamassa jospa jotain löytyisi...

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 5. Nina: olis kyllä hyvä meikäläisenkin jättää ne alennusmyynnit välistä kun oikeasti ei mitään tarvitse ja sitten vaan sortuu heräteostoksiin.

  Marika: kiitos. Niinkuin Ninalle jo totesinkin, että olis kyllä viisasta kiertää noi alet vaan kaukaa jollei oikeasti jotain tarvitse.

  Sarppa: kiitos kiitos :)

  Lovviisa:Kiitos. Toivottavasti löytyi jotain kivaa ja tarpeellista ale-laareista.

  Hanna-Maija: kiva kun tulit kyläilemään ja vielä kivempi jos tulet toistekin :) Jotenkin itsekin rupeaa olemaan noita joulukoristeita jo mieli täynnä ja pitäis vaan kerätä voimia, että saa ne taas kaikki kerättyä pois.

  VastaaPoista
 6. Käväisin pikaisesti alennusmyynneissä, mutta luovutin pian..ei siellä tungoksessa löytänyt mitään:-((

  Mukavaa loppuvuotta♥

  VastaaPoista