keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Piparkakkutalo askartelumassasta


Vihdoin ja viimein sain tehtyä tämän piparkakkutalon askartelumassasta. Tarvikkeet ovat olleet kaapissa jo melkein vuoden päivät. Tekijä vaan puuttui tai siis sitä taisi vähän laiskottaa. Täytyi ihan ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa oikein projektiksi tuon tekeminen että sai tuon täksi jouluksi tehtyä. Olis varmaan muutoin koko massa kuivahtanut jo ensi jouluksi pakettiin.


Tälläinenhän siitä sitten tuli. Ei mikään kaunis luomus. Ihan rehellisesti sanottuna vähän surkea, mutta eipä parempaakaan nyt saanut aikaiseksi. Askartelumassan kanssa kävi vielä niin, että laitoin ne painon alle kuivumaan ja eivät meinanneet kuivua ollenkaan ja sitten kun otin painot pois niin palat olivat käppyräisiä parissa tunnissa. No talokin siis sen mukainen. Tuo pohjapalakin mukavasti kupruinen reunoista, mutta siihen se jotenkin sopii.

Joskus (siis parisen kymmentä vuotta sitten) on tullut tehtyä piparkakkutalo savesta. Se tekele on nyt vanhemmillani, jossa se kaivetaan olkkarin pöydälle joka joulu. Voisin joskus ottaa siitäkin muutaman kuvan tänne. Se himpun verran kauniimpi kuin tämä askartelumassasta tehty. Lisäksi sen sisälle voi laittaa aidon kynttilän palamaan kun talo on poltettu polttouunissa.Lopusta askartelumassasta väänsin vielä nämä piparit. No katsotaan laitetaanko näitä esille ensi jouluna :)

Ei taida enää rahkeet riittää oikean piparkakkutalon tekemiseksi täksi jouluksi. Taidan ostaa sellaisen vain jostain myyjäisistä ja tehdä vaan noita muumipipareita uusilla muoteilla. Ihan jo sormet syyhyää, että pääsis kokeilemaan niitä, mutta nyt torttuja paistelemaan.

3 kommenttia:

 1. Te ette taida päästä maistelemaan tätä piparitaloa! =)

  Missasin tuon Adalmiinan Helmen nissetarjouksen... Jos niitä sattuu olemaan sun käydessä alessa, voisin ottaa. Asulla ei niin väliä. ja ei ehkä sellaista megaisoa.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea tuommoinen "iki" piparitalo:-))

  Mukavaa keskiviikko iltaa<3

  VastaaPoista
 3. Nonna: ok, katson mitä siellä on tarjolla kun käväisen.

  Arja: joo tosiaan tuli aika iki versio. Tosin saas nähdä onko sitä ensi jouluna esillä. Täytynee hankkia vielä piparistakin tehty oikea versio.

  VastaaPoista