perjantai 2. joulukuuta 2011

Ameriikan terveiset


Onnistunut loma takana Jenkeissä, vaikka onhan se aina niin mukava kuitenkin palata kotiinkin. Pikkuneidin osalta kävi valitettavasti siten, että hän ei päässytkään matkaan kun oli juuri ennen reissua korvatulehdus ja infektioastma, joka äityi niin pahaksi että oltiin jopa sairaalassa yksi yö. Lääkäri sitten kielsi hänen osaltaan reissun, mikä oli varmaan loppujen lopuksi kaikkien osapuolten kannalta oikea ratkaisu. Olisi tuolla ollut aikamoista rumpaa kahden pienen kanssa.

Tämä kymmen tunnin aikaerosta toipuminen kestää kyllä ihmeen pitkään. Pikkumies heräillynyt nyt pari yötä klo 2.30 ja viime yönä klo 4.30. Aika väsynyttä porukkaa meillä siis ollut tällä viikolla kun tuohon aikaan joutuu heräilemään eikä sen jälkeen enää pääse nukkumaan.

Lennot meillä oli San Franciscoon, josta matka jatkui heti Los Angelesiin. Voitte vaan kuvitella kuinka puutunut pehva oli kun ensin olit istunut lentokoneessa n. 15 tuntia ja sen päälle vielä 9 tunnin automatka, johon tosin sisältyi kahden tunnin ruokapysähdys. British Airways - lentoyhtiötä täytyy muuten kyllä kehua matkalaukkupolitiikan osalta. Ruumaan saa nimittäin laittaa maksutta kaksi 23 kg matkalaukkua ja käsimatkavarakin saa painaa jopa 23 kg eli meidän perhelläkin olisi saanut olla ruumassa 6 matkalaukkua, 3 kpl 23 kg painoista käsimatkatavaraa, läppäri, vaunut ja auton turvaistuin. Ei pitäis ainakaan loppua kilomäärä kesken tuolla reissulla.

Ensimmäinen varsinainen päivä Jenkeissä vietettiin Disneylandissa synttäreitteni merkeissä, josta alla oleva kuvasarja.

Prinsessa Ruususen linnaAamupala nautiin Disneylandin ravintolassa, jossa kiertelelivät kaikki tunnetut Disney -hahmot halattavina.
Oi ja niin herttainen Nalle Puh

Ja eihän Disneylandissa voi olla ilman, että törmäisi itse Mikki Hiireen. Pikkuneidin suosikki Helinä Keiju, vaikka hän ei itse sitä nyt ollutkaan näkemässä.

San Franciscon alapuolella ajateltiin myös tämä 17 mile drive, joka kulkee Carmelin ja Montereyn välillä. Aivan uskomattoman ihanat postikorttimaisemat.


 Los Angelesista matka jatkui sitten kohti Arizonan osavaltiota Scottsdaleen, josta meille oli vuokrattuna asunto Jenkeissä asustelevan tuttavaperheen kanssa. Näitä kaktuksia näkyi sitten joka puolella ja kokoakin niillä oli ihan kiitettävästi.Arizonassa käytiin myös ihastelemassa Sedonan uskomattomia maisemia. Alue on tunnettu neljästä voimakkaasta Vortexista, jota on vähän vaikea oikeastaan selittää että mitä ne ovat. Lyhykäisyydessään selitettynä voit tuntea siellä maapallon sisältä tulevan energian. Kyseiset paikat eivät ole mitenkään tarkkaan merkattu karttaan, vaan ne pitää itse etsiä kallioiden päälle kiipeämällä ja rauhoittumalla ja etsiä omia tuntemuksiaan. Tiedemiehetkään eivät ole oikein pystyneet selittämään, että mitä nuo oikeastaan ovat. Aikamoisia mysteerejä siis.


Valitettavasti nämä kuvat eivät tee oikeutta sille miltä tuolla oikeasti näytti. Siis aivan uskottaman kaunis paikka. Käykää ehdottamasti Sedonassa jos Arizonan suunnalle joskus eksytte.
Yläkuvassa Bell Rock jossa on alueen voimakkain Vortex. Tätä ei kyetty kiipeämään ihan hirvittävän ylös 3 -vuotiaan kanssa, koska aurinko rupesi jo laskemaan tässä vaiheessa. Lisäksi kärsin korkean paikan kammosta, joten ihan hyvä vaan ettei tuonne ylös asti tarvinnut mennä.

Arizona viikon jälkeen olikin sitten paluu takaisin San Franciscoon, jossa ehdittiin viettämään yksi päivä. Onneksi paluumatkalla oli parin yön pysähdys Losissa shoppailun merkeissä, joten automatka ei tuntunut enää niin pitkältä. Ajokilometrjeä taisi reisulla kerääntyä lähemmäksi 5000, mutta tulipahan taas paljon nähtyä. Tosin ensi reissulla ei kyllä TODELLAKAAN ajeta noin paljon!

Shoppailtuakin tuli taas ihan hirveästi. Osuihan meidän reissulle juuri sopivasti Black Friday, joka on Jenkkien vilkkain kauppapäivä ja lähes joka liikkeessä on silloin alennusmyynnit. Ostoksista sitten joskus oma postauksensa.

Nyt taitaa nukkumatti kutsua meidän perhettä! Viikonloppuja kaikille!


6 kommenttia:

 1. Makeita maisemia! Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Huisi reissu teillä ! Lepposata viikendiä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania reissukuvia! Amerikka on kiva matkailumaa. Paljon nähtävää :)
  Kivaa Viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hienoja maisemia! Kiva että reissunne oli onnistunut!
  H-M

  VastaaPoista
 5. Varmasti ollut ihana loma, ainakin maisemat aivan mielettömän upeita ja Disneyland nyt on upea tottakai!!
  T.pikkuriikkisen kateellinen =D
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille kommentin jättäneille. Mukavaa viikonloppua myös sinne päin kaikille.

  VastaaPoista