sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Virpomisvalmistelut

Nyt on karkkikulho täytetty virpojia varten. Vielä kun nuo olisivat syömättä ensi viikon sunnuntaihin asti. Tulee aikamoisia kiusauksia tuon ohi kävellessä....itsekuria...jota mulla ei ole! No mutta saahan noita kaupasta lisää jos niin käy ja itselleen saa muutaman lisämakkaran tuon määrän karkkia syötyään.


Kulhossa on odottamassa jo lasten pääsiäismunat. Olipas taas valikoima kaupassa. Jokaiselle luulisi löytyvän ainakin sopiva. Miehellä meinas menna jo hermot kun valkkasin sopivia munia. Aina löytyi kivempi ja kivempi ja ihan niinkuin noi lapset edes sekunttia pidempää vilkaisee mikä kuva siinä päällä on. Paperit revitaan heti pois ja suklaan kimppuun.Virpomisrekvisiitatkin on jo ostettuna. Höyhenet vitsoja varten ja kasvomaalit virpojien naamaan. Löysin myös kirppikseltä kivat kissa ja koirapuvut virpojille, joten meillä ei perinteisiä noitia nähdä.


Vielä kun joku jaksais hakea pajunoksat ja tehdä nuo vitsat valmiiksi. Muu sitten olisikin valmiina. Taitaa äippä olla enemmän innoissaan virpomisesta kuin nuo lapsukaiset, vaikka en ajatellutkaan pihistää lasten karkkisaalista...tai no ehkä jokunen pitää maistaa, että ovat ok :)

8 kommenttia:

 1. Sinullahan on jo hyvässä vauhdissa pääsiäisvalmistelut. Minäkin aloitin eilen neulomalla pääsiäismunia. Täällä Italiassa ne ei virpomisesta varmaan tiedä mitään, joten namuihin ei ole tarvinnut varautua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä Italiassa ei taideta paljon virpomisen päälle ymmärtää. Voisivat olla asukkaat aika yllättyneitä jos noita pieniä noitia ilmaantuisi oven taakse virpomaan :) Sain myös tänään jo haettua nuo pajunoksat valmiiks. Toivottavasti ovat hengissä siihen asti.

   Poista
 2. Meilläkin oli tyttären ollessa virpomisikänen oikiat talakoot kun oksia somisteltiin. Tänä vuonna matkaammekin mökille ja Rukalle joten virpomiset taitaa jäähä siihen mitä päiväkojilla touhutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauskaa touhuahan tuo virpomistalkoot on vaikka taitaa käydä niin, että saan kyllä yksin tehdä ne vitsat, mutta eipä se taida menoa haitata. Mukavaa Rukan reissua sinne!

   Poista
 3. Sen takia virpojille pitääkin ostaa vain karkkia, joita ei itse siedä, että jotain olisi jäljellä vielä JOS joku eksyy virpomaan. Meillä on aina ollut vähän huono virpojasaldo, en tiedä, eikö täällä etelässä ole tapana käydä kuin tutuilla? Me lapsena Pohjanmaalla kierrettiin kyllä ihan poikkeuksetta aivan kaikki talot (paitsi jos oli tooooooosi pelottava omistaja ;)

  Tai sitten pitää ryhtyä miettimään omaa pelottavuusastetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Onneksi tuolla kulhossa on paljon maitosuklaamunia ja itse en pidä yhtään maitosuklaasta, joten ne saavat onneksi olla minulta rauhassa. Toisin sitten on tuon miehen kädet, jotka varmaan käyvät tuolla rokottamassa. Teippasin nyt tuon kannen kiinni, että ihan heti sieltä ei saa ainakaan sieltä varastettua namuja ;) Musta kanssa tuntuu, että nykyään ei enää taideta paljon käydä virpomassa mikä on harmi. Itse muistan omasta lapsuudesta kuinka hauskaa se oli.

   Poista
 4. Niin teillä tosiaan virvotaan jo ensi viikonloppuna. Meillä se tehdään vasta pääsiäislauantaina.

  Itsekkin olen aivan tohkeissani lapsien pukemisesta ja kuskaamisista (käydään vain tutuilla):) Harmi vain kun itse ei oikein enää voi mennä;) Voishan sitä tutuilla käydä=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa tämä äippä olla enemmän tohkeissaan tuosta kuin lapset. Nyt ajattelin ihan rohkeasti käydä ihan vieraidenkin naapureiden ovella täällä Espoossa. Viime vuonna tehtiin se virhe, että mentiin Turussa keskustan kerrostaloon virpomaan (kun oltiin mummolassa juuri silloin käymässä) ja n. 100 ovesta aukesi ovi vain alle kymmenestä. Aivan turhaa ajan hukkaa ja kiukkuisia vanhoja ihmisiä ovella, jotka eivät yhtään tykänneet, että heidän sunnuntairauhaansa häirittiin. Nyt siis tänä vuonna täällä lapsiystävällisellä omakotialueella:)

   Poista