torstai 30. elokuuta 2012

Kärpäsenä katossa


Pikkuneidin huoneen katossa lentelee nyt tällainen ihku vaaleanpunainen kärpänen. Kyseessä on Jalo Helsingin Lento -niminen optinen palovaroitin. Siis miksi tällaisia palovaroittimia ei ole ollut ennen? On kyllä todellakin tilaus näille design varoittimille. Aikaisemmat varoittimet ovat olleet vuodesta toiseen sellaisia tylsiä pyöreän valkoisia. Tämä toimii  oikeana katseenvangitsijana tuolla katossa. Jopa meidän iskä kehui sitä kun katsasti pikkuneidin kattoon :)


Tämän kärpäsen laittaminen kattoon oli kyllä superhelppoa. Jollei halua porata ruuveja kattoon, niin varoittimen voi laittaa mukana olleella 3M:n tarralla ja hyvin pysyy. Siellä katossa se nyt paistattelee tarralla kiinnitettynä. Koko kärpäsen ulkokuori toimii testipainikkeena, joten ei tarvitse etsiä pieniä nappeja testatakseen sen toiminnan.

Lento -palovaroittimen on suunnittelut Paola Suhonen. Muistin virkistykseksi vielä, että  Paola Suhosen perustama muotitalo Ivana Helsinki oli ensimmäinen pohjoismainen vaatemerkki, jonka kokoelma on esitetty Pariisin muotiviikkojen päänäytöksessä eli kyseessä on yksi suomalaisen muotoilun kiinnostavista nimistä. 

Jos haluat hankkia oman Lento palovaroittimen, niin käyhän kurkkaamassa Jalo Helsingin nettisivut, josta löydät jälleenmyyjät. Ainakin Stokkalta löytyy kyseistä varoitinta.


Ja sitten lopuksi aivan mahtava uutinen. Sain blogiini arvottavaksi myös teille ihanat lukijani kyseisen Lento -palovaroittimen. Voittaja saa valita oman suosikkivärinsä mukaisen kärpäsen. Kyseinen arvonta polkaistaan käyntiin kohtapuolin, mutta sitä ennen muistakaahan osallistua Barbapapa arvontaan ja kahden Habitare -messulipun arvontaan.

11 kommenttia:

 1. Tää on ihana, meillä on olkkarissa valkoisena. Meillä ei vain ihan iisi asennettava kun on joku mikälie massakatto rypyläpinnalla. Ensimmäisen Lennon sain jopa rikki asentaessani :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit kun eka meni rikki, mutta onneksi toka sentään onnistui. Hauska varoitin totta tosiaan :)

   Poista
 2. Toi on kyllä niin suloinen!! Toimii kivana katseenvangitsijana katossa :) Jos ei arvonnassa satu voitto kohdalle, niin tilaan ehdottomasti meille kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan nyt meneillään olevat arvonnat on suoritettu, niin laitan tuon kärpäspalovaroitinta koskevan arvonnan täällä käyntiin, joten tervetuloa osallistumaan. Ei koskaan tiedä vaikka onni osuisi kohdalle :) Se on kyllä oikea katseenvangitsija.

   Poista
 3. saanko kysyä mistä tuo kristallikruunu/lamppu on ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kristallikruunu on monen vuoden vanha ja taitaa olla muistaakseni Kodin 1:stä ja se on itseasiassa vain kynttiläkruunu eli siinä ei ole valoa ollenkaan eli vain ihana tunnelmanluoja. Pitäisi jossain vaiheessa ostaa kunnon lamppu pikkuneidin huoneeseen eli sitten kun pikkuneiti rupeaa enemmän oleilemaan huoneessaan. Eli tuo kynttiläkruunu voisi tulla kohtapuolin myyntiikin. Pidänkö sinut mielessä sen osalta?

   Poista
  2. pidä ihmeessä :) en vain tiedä sitten paljonko posit/rahti maksais kun kuitenkin asutaa eri puolilla suomea:)

   Poista
 4. Aika kiva palovaroitin! Nykyään löytää kyllä kaikkea kivaa ja erikoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ajattele mikä tilanne oli silloin joskus. Nyt on vaikka mitä kivaa, jopa vähän liikaakin kun tulee erilaisia houkutuksia :)

   Poista
 5. Moi,
  Kiva, ajattelin osta itsellen samanlaisen, mutta eri värisenä. Näitä olen nähnyt Kodin Anttilassa, eri värisenä, myös tätä väriä siellä oli.Hintakin on ok. T:) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä taisi olla ainakin valkoinen ja harmaa ja jokin muukin väri, mutta nyt en saa mieleeni mikä. Totta, että tuon hinta on ihan ok kun vertaa mitä ne tylsätkin varoittimet voivat maksaa.

   Poista