sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikonlopun kuvatMeidän pihan huima marjasatokin on nyt sitten korjattu. Eipä ole tässä ihan hirmuista hurraamista. Tosin vadelmia tuli enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta kirsikoita vain yläkuvassa näkyvä määrä, karviaisia tasan kaksi ja punaisia viinimarjoja kourallinen. Lieneekö mitään vaikutusta asialla, että en ole viitsinyt tikkua laittaa ristiin noiden eteen.


Jättipallokrysänteemitkin on jo hankittu kun kesäkukat vetelivät jo viimeisiään. Nämä ovat vähän vielä nupussa, mutta kaipa ne tuosta vielä aukeavat oikein kunnolla.


Pikkuneiti rupesti heti kasteluhommiin.


Sunnuntaina suunnattiin Suomenlinnaan Jenkkivieraamme kanssa. Lounas Panimoravintolassa ja sitten kierreltiin vielä vähän aikaa maisemia katsomassa. Olisi ehkä pitänyt tutustua paremmin sen historiaan etukäteen, jotta olisi osannut kertoa siitä vähän enemmän vieraallemme.


Pikkumiehellä Jenkeistä viime reissulta ostetut Ralph Laurenin lippis ja verkkatakki. 


Jalassa olivat nämä Gantin tennarit, jotka ostin edellisestä Gantin ystiksestä. Meinasivat ihan unohtua kaappiin kun olin kätkenyt laatikkoon kaapin perälle. Onneksi löytyivät ennen kuin ovat pienet.


Voi näitä hanhiparkoja kun pikkuneiti vähän innostui juoksemaan niiden perässä. Onneksi eivät nokkaisseet neitiä, vaan juoksivat vain karkuun :) Patsaan päällekin piti kiivetä ja äippä heti tikkana paikalla kameran kanssa.


Aika herkullisen värisiä kukkia, vai mitä? Lajista ei ole kyllä mitään tietoa.


Juuri muuten näytti tuo säämies lupailevan erinomaista keliä alkuviikolle. Jippii! Ei se kesä olekaan ihan vielä ohi! :)


5 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Meillä jäi myös marjasato ihan liian pieneksi kun ei kenenkään inspis riittänyt niiden poimimiseen :D Ja pakko kommentoida tuota kukka-asiaa.. Näyttävät ihan samoilta cosmoskukilta kun mitä minä laitoin mökillä, ja ottaen huomioon omat puutarhurintaidot, huokasin hämmästyksestä kun näin kuinka runsaasti ni viime viikolla kukkivat!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, joo tuo cosmoskukka kuulostaa juuri tuon kukan nimeltä. Kiitos kun vinkkasit. Onkos ne muuten jotain monivuotisia ja mistä ne laitetaan? Siemen, perenna vai mikä? Nyt kysyy täysin poropeukalo :) Noita olisi kyllä kiva laittaa mökille ensi kesänä ja poimia muutama sisälle maljakkoon. Näyttivät niin hyvältä.

   Poista
  2. Meillä laitettiin niinkin vaikeasti, että prismasta ostettu jo käytännössä valmis kukka ja siirretty pieneen metalliämpäriin huussin portaille. :D Eli ainakin meidän tapauksessa vain yksivuotisia, en tiedä sitten jos maahan laittaisi että selviäisivätkö talvenkin yli (:

   Poista
 2. Pakko tulla kommentoimaan satojuttua. Mä en laita tikkua ristiin marjapuskien eteen mut punaista viinimarjaa runsaasti, karviaista tulossa (ei ollu täysin kypsiä...) ja vatuista osa pilalla ja ne, mitä keräsin maistu kovin vetisille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kävi vadelmien kanssa osittain samoin, että osa oli ehtinyt jo pilaantua, mutta nyt oli kyllä todella isoja vadelmia. Meillä ehkä syynä huonoon viinimarja ja karviaissatoon myös se, että en ole vieläkään saanut laitettau noiden ympärille sellaisia kehikkoja vaan osa oksista makaa maassa. No eipä niihin taida paljon marjoja tulla. Laiskuutta! No ensi kesänä sitten :)

   Poista