keskiviikko 8. elokuuta 2012

Marseille saippuan esiäiti

Ranskalainen Najel on erikoistunut vanhan itämaisen perinteen mukaisen kosmetiikan valmistukseen. Syyriassa, Alepon kaupungissa, oliiviöljy-laakerinlehtisaippuaa (Aleppo-saippuaa) on valmistettu jo tuhansia vuosia. Valmistusresepti on säilynyt muuttumattomana jo antiikin ajoista lähtien. Meilläkin otettiin tämä saippua nyt testikäyttöön. Ihan positiiviset kommentit ainakin näin ensimmäisen kokeilukerran jälkeen.


Aleppo-oliivisaippua sisältää oliiviöljyä, vettä ja merisuolaa. Aleppo-saippuat sopivat lapsille ja aikuisille, sekä kasvojen että vartalon pesuun. Myös erilaisten iho-ongelmien hoitoon kuten akne, psoriasis ja atooppinen iho. Itselläni on se ongelma, että kaikki voimakkaat pesuaineet ärsyttävät ihoa ja pyykkikin pitää pestä sensitive -pesuaineilla, jotta yleensäkin pystyy laittamaan vaatteet päälle. On muuten sellaista raapimista koko päivä. Talviaika on muuten ihan kauhea kun iho kuivuu niin kamalasti. Miehellä on myös lievää psoriasista, joten katsotaan miten se tuohonkin vaikuttaa.

Kasvispohjainen saippua valmistetaan keittämällä oliiviöljyä, vettä ja lipeää useita päiviä. Joihinkin versioihin lisätään vielä lopuksi laakeripuun marjoista puristettua öljyä. Saippuaharkkojen annetaan kuivua auringossa. Kuulostaa hieman eksoottiselta ja ei tuo saippua kyllä ulkonäöllä ja tuoksulla ole pilattu, mutta eihän sen niin väliä kun vaan on toimiva.

Najelin sarjaan kuuluu myös tämä sokerointivaha hellävaraiseen karvanpoistoon. Iiiiks! Mä en ole sitä vielä uskaltanut kokeilla. Täytynee varmaan ensin varoittaa vieressä olijoita, että kohta voi huuto raikaa kun äippä vähän testailee sokerointivahaa.

Najelin sarjaa myy mm. Ruohonjuuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti