maanantai 7. lokakuuta 2013

Arkun uusi ilme


Meidän mökille valmistunut leikkimökki sai sisustukseensa tämän entisöimäni arkun, jonka olin ostanut edellisenä kesänä huutokaupasta muutamalla kympillä. Arkku oli alunperin  väritykseltään musta ja sitä taisi peittää ainakin kolme eri maalikerrosta, mutta kyllä niiden kerrosten alta kuoriutui sitten ihan puutakin näkyville. Sikli ja kuumaliimapuhallin vaan käyttöön, niin johan maali lähtee. En oikein tykkää käyttää mitään maalinpoistoaineita, vaan olen todennut nuo työkalut toimiviksi maalinpoistoon.

 
Olin jokunen aika sitten ostanut kotiin kaappiin odottamaan näitä puisia tähtiä ja nyt sain ne käyttöönkin. Maalasin ne vain ensiksi vaaleansinisiksi ja liimasin arkkuun ja noihin pieniin laatikoihin, josta olisin postaus jokunen aika sitten. "Lelut" -tekstin hahmottelin ensin lyijykynällä arkkuun ennen kuin uskalsin lähteä sitä maalailemaan.


Tuo peilistä tekemäni liitutaulukin sopii ihan kivasti nyt noiden laatikoiden ja arkkujen kaveriksi. Liitutaulun teostakin löytyy postaus jokunen tovi sitten.

 
Arkkuun on myös nyt löytynyt sopivat vetimet sivuille, jotka tosin eivät vielä kuvaushetkellä olleet paikoillaan. Löysin ihan sepän takomat raudat, vaikka eivät kyllä vanhat olleetkaan, mutta sentään suomalaista käsityötä ja vanhan oloiset.


Näistä tuli kyllä sen verran kivat, että en taida raskia jättää niitä talveksi tuonne mökin leikkimökkiin, vaan taidanpa roudata ne pikkumiehen huoneeseen kotiin. Tuleepahan leluille sitten taas lisää säilytystilaa.
 
 
Tältä tämä arkkuvanhus näytti ennen käsittelyä. Joidenkin mielestä olisi varmaan ollut ihan kiva noinkin, mutta tuossa kuvassa ei näy kuinka pahasti tuo musta maali kupruilee tuossa pinnassa, joten päätin ottaa koko maalin pois ja ei tuo musta olisi oikein sopinut pikkuherran huoneeseen taikka leikkimökkiin, niinpä arkusta tuli sitten valkoinen tähtiarkku.
 
Tuli muuten mieleen, että taitaa olla vielä tekemättä ne postauksetkin meidän mökin uudesta leikkimökistä. Kuvat on jo onneksi otettu ajat sitten, mutta olen vaan vähän hidas saamaan niitä tänne postaukseen asti.
 
Ihanan lämmintä uutta viikkoa! Olipas muuten mukavan lämmintä viikonloppuna, vaikka olaankin jo lokakuussa.


8 kommenttia:

 1. Tulipas tosi kiva. Oletko tosiaan itse käsin kirjoittanut tuon lelut tekstin? Aivan kuin sabluunalla tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan käsin maalasin tuon tekstin ja vielä kaksi kertaa, mutta oli minulla kyllä malli vieressä. Kaksi kertaa sen takia, että lapset ehtivät suttaamaan ensimmäisen version ennen kuin se ehti kuivua kunnolla, joten ei auttanut kuin maalata se uudelleen. Onneksi on vesiohenteista maalia, joka lähti sitten vielä hyvin pois.

   Poista
 2. Upea uudistus, vaikka varmasti työsarkaa on riittänyt vanhojen maalien poistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä onhan tuo maalien poisto aina vähän työlästä ja välillä tuo sikli uppoaa vähän liian syvälle, mutta onhan se niin kiva nähdä kun sieltä kaikkien kerrosten alta kuoriutuu sitten ihan aito puu.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Marianne ja onneksi pikkumies oli myös tyytyväinen uuteen arkkuunsa.

   Poista
 4. Tosi kaunis arkku ja valtava muutos. Sai varmaan vähän aikaa puhallella, että sai kaikki maalit pois. Mutta työ palkittiin. Kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo kieltämättä vähän työlästä tuolla siklillä ja kuumailmapuhaltimella, mutta kesällä mökillä on aina kuitenkin aikaa ja aina pitää olla jotain pientä puuhastelua :)

   Poista