maanantai 14. lokakuuta 2013

Leikkimökki

Johan taas mulla kestää näiden postauksien saaminen näistä kesällä valmistuneista jutuista tänne blogiin saakka. Yksi loman isoimmista ja mielekkäimmistä projekteista oli tämän leikkimökin kasaaminen mökillä ja sen maalaaminen. Pitihän sitä sitten vähän sisustellakin, mutta ne sisäkuvat saatte sitten ihan eri postauksessa.


Juuri loman alettua heinäkuun alussa sain päähäni, että nyt meidän mökille on saatava leikkimökki ja sehän tarkoitttaa, että se on oltava sitten aika nopeasti. Kärsimätön kun olen, niin toimeen on päästävä heti. Aikani kun selvittelin, niin todella monessa paikassa toimitusajat olivat muutaman kuukauden luokkaa ja mitäs me sillä leikkimökillä sitten enää loman loputta tehtäisiin tai siis ehkä ensi kesänä, mutta kun minä halusin sen jo täksi kesäksi. Heti ensimmäiseksi luovuin ajatuksesta sellaisesta pienestä leikkimökistä, jonne aikuinen ei edes mahdu kunnolla sisälle, saatikka seisomaan suorassa. Leikkimökissä pitää olla kokoa ja korkeutta sen verran, että itsekin mahtuu seisomaan ihan suorassa. Aikani kun sitten googlasin, niin löytyihän sitten sopiva 6,9 neliön vierasmaja, joka oli vielä sopivasti rautakaupan hyllyllä odottamassa. Eikun isäni taas autoon ja peräkärryllä hakemaan lautakasa pois. Aika nopsaan isäni pikkumiehen avustuksella tuon kyllä sitten kasaan saikin ja suurin työ olikin melkein maalaus. Ainakin omasta näkökulmastani, kun en osallistunut kuin maalaukseen ja kattohuovan laittamiseen :)


Aikani pähkäiltyä tätä leikkimökin värisävyä päädyin ruskeaan, vaikka tosiasiassa olisin halunnut sellaisen ihanan vaaleanpunaisen tai vaaleansinisen mökin, mutta nyt järki vei voiton. Meidän kaikki muut rakennukset ovat nimittäin ruskeita ja kun oli vielä sopivasti jäänyt meidän kodin aitamaalauksesta ruskeaa maalia jäljelle, niin mökistä tuli sitten ruskea. Säästyi siinäkin sitten jokunen pennonen. Sulautuuhan tuo kieltämättä nyt paremmin luontoon kuin ne hempeä värit, mutta olishan se ollut niin ihana saada sellainen vaaleanpunainen leikkimökki :)


 
Leikkimökin eteen kaivoin meidän mökin varastosta löytyneet nämä aidot lasten retrotuolit 70-luvulta. Ovat nimittäin olleet omassa lapsuudessani käytössä ja olivat vielä todella hyvässä kunnossa. Nyt omat lapset saavat istuskella niissä. Nämä on helppo heittää aina varastoon, kun menevät kasaan ja kevyt myös lasten itse kanniskella niitä.

 
Leikkimökin terassille roudasin tämän kesällä huutokaupasta ostamani vanhan maitotonkan, johon hain noita osmankäämejä. Ovi sai tuunaamani tervetuloa kyltin, joka on ollut alunperin joulukoriste, mutta pienellä muutoksella siitä sai tuollaisen tervetuloa kyltin. Maalasin tuohon liitutauluun vain tuon tekstin ja punaisen joulunauhan tilalle ruskea nauha ja rusetti.


Jotta tuohon ruskeaa mökkiin sai vähän leikkimökkimäisyyttä, niin laiton vähän kukkia myös ulkosalle. Tosin nämä ovat näitä Tiimarin ikikukkasia eli ei tarvitse kastella ja kestävät vuodesta toiseen. Ehkä ensi kesänä sitten ihan aidot kukat. En enää viitsinyt loppukesästä leikkimökin valmistuttua lähteä ostamaan kesäkukkia mökille.


Pirtsakkaa uutta viikkoa kaikille! Minä jään haikailemaan kesää! :)

16 kommenttia:

 1. Tosi ihastuttava ! Noi retrotuolit kyllä kruunaa kuistin :) Saat olla kyllä onnellinen kun teillä asiat tapahtuu nopeasti, meillä mies niin hitaasti sopeutuu uusiin ideoihin saati sitten toteuttaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jos meillä olisi kanssa tuosta meidän miehestä kiinni nuo hommat, niin meillä ei koskaan tapahtuisi mitään. Hänellä on kun tuo peukalo keskellä kämmentä ja vähän laiskakin noissa asioissa, mutta onneksi saan aina isäni innostumaan kaikesta mitä keksin, niin saa toteutettua nuo haaveeni :)

   Poista
 2. Siis, täytyy todeta, että aivan mahtavan upean ihana leikkimökki. Todella järkevä ajatus, että sellainen aikuisen
  mahtuva mökki heti. Sitä voi käyttää vaikka tilapäisesti vierasmajana. Kyllä todella mahtavasti sopii tuo väri luontoon.
  Onnistunut täyden kympin arvoiseksi. Voi todeta, että täydellistä. Hyvää syksyä ja kesän odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta tosiaan tuo oli vähän taka-ajatuksena, että tuota voi käyttää tilapäisenä vierasmajana ja ties vaikka sitten lapset haluaisivat joskus nukkuakin siellä vähän isompana. Sänky jos toinekin mahtuu sinne ihan hyvin.

   Poista
 3. Miten kaunis mökki. Mustakin on kivaa, että leikkimökissä mahtuu aikuinenkin olemaan kunnolla. Siellä tulee kuitenkin aikuistenkin viettyä aikaa, vaikka minkälaisilla kahvikutsuilla ainakin meillä. Odotan kovasti kuvia sisältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on kun itsekin haluaisi mennä sinne sisälle lasten kanssa touhuamaan ja kiva, että ei tarvitse heti ensimmäiseksi kyyristellä kun tulee sisään. Voi ihan suorassa seistä ja osallistua lasten touhuihin. Täytyykin ruveta kaivelemaan noita sisäkuvia postausta varten :)

   Poista
 4. Hieno mökki. Retrotuolit on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin nuo retrotuolit kruunan tuon terassin ja tuo vähän tuota lapsenomaisuutta tuohon niin tylsään ruskeaan väriin :)

   Poista
 5. Hieno mökki. Kivan kokoinen ja sillä on varmasti käyttöä sittenkin kun lasten leikkimökki-ikä on mennyt ohi. Tuollahan saa teinikin ihanasti oman rauhan. :)
  Voi että nuo tuolit on hienot! Meilläkin on jotkut vastaavat joskus ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja taka-ajatuksena olisin vähän se, että kun lapset kasvavat, niin tuota voi käyttää varastona tai jopa tilapäisenä nukkumispaikkana, kun sinne mahtuu kuitenkin sänkykin. Harmi, että teidän tuolit ovat jo hävinneet. Meilläkin oli ihan sattumalta jääneet ne varastoon ja olivat pysyneet todella hyväkuntoisina.

   Poista
 6. Nuo tuolit on NIIIN uppeet jotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö olekin hauskat ja vielä kun ovat omasta lapsuudestani :) Harmi vaan, että yksi niistä jäi vähän nyt sateeseen ja meni tuo kangas vähän homeeseen :( Mahtaakohan sitä saada enää siitä mitenkään pois? Täytyisi vähän tutkailla, että josko sen saisi vielä pelastettua.

   Poista
 7. Ihana mökki! Meillä on kanssa leikkimökin metsästys käynnissä. Ja mulla on myös kriteerinä tuo koko. Itselläni on ollut hirsistä tehty leikkimökki, jonka isäni on tehnyt. EIkä hänelle tullut tekovaiheessa mieleen, että vaikka ulkoa mökki on suuri, niin sisätilat on pienemmät. Joten minä innokas ulkona nukkuja nukuin mökissäni aina kulmasta kulmaan, kun muuten ei mitta riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tuo oli varmaan hauska kokemus nukkua siellä :) Sitä kokoa kanssa mietin ja kun kerran rakentamaan lähtee, niin miksi tehdä sitten tosi pientä, vaan kerralla sitten tarpeeksi suuri. Hinnassa ei ole kuitenkaan hirvittävän isoa eroa sitten loppujen lopuksi ja melkeinpä samalla vaivalla rakentuu tuonkin kokoinen.

   Poista
 8. Ihana mökki! Meillekin hankittiin menneenä kesänä mökki vähän samoin kriteerein eli kokoa ja korkeutta oli peruslähtökohdat:) Olisin kiinnostunut mistä olet hankkinut tuon postilaatikon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä lähtökohta :)Tuo postilaatikko on Brukan ja se oli yhdestä sisustusliikkeestä. Niitä on ollut monissa sisustusliikkeissä ja väriskaala on tosi iso. Muistaakseni sitä oli vielä kahta eri kokoakin, mutta tuo on se pienempi. Kannattaa katsastaa paikkakuntasi sisustusliikkeet tai nettikaupat, joissa myydään Brukanin tuotteita. Toivottavasti löytyy :)

   Poista