maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen kuulumisia

 

Toivottavasti teillä on ollut oikein rentouttava pääsiäinen. Itse korkkasin nyt pääsiäisenä mökki- ja grillauskauden. Grillatut ribsit ja maissi, oi nam! Niitä voisi syödä ihan loputtomiin ja kesän aikana noita tuleekin grillattua tosi usein. Meillä ei siis ole ollut mitään perinteisiä pääsiäisruokia tai siis jollei mämmi nyt lasketa ruoaksi ja sitä herkkua voisin syödä läpi vuoden. Meillä ei oikein kukaan perusta lampaan päälle, joten mitäs sitä turhaan sitten laittamaan ja en oikein osaisikaan siitä edes laittaa mitään.


Pääsiäiseen kuuluvat ehdottomasti narsissit, jotka ovat yksi lempikukistani. Tuovat kivasti kevääseen lisää väriä. Laittelinkin yhden niistä tähän lyhtyyn ja olkkarin kaapin päälle. Erinomaisia kukkia myös siinä mielessä, että kestävät hieman pakkasta. Harmi vaan, että kestävät sisällä niin vähän aikaa. Olenkin nostellut nämä aina yöksi ulos, joten saa tuota kukinta-aikaa vähän pidennettyä. Kukinnan päätyttyä olen istuttanut sipulit aina pihallemme, joten saa nauttia niiden loisteesta sitten seuraavinakin vuosina ns. koko rahan edestä :) Nytkin ulkosalla puskee jo mukavat narssien alut. Mukavaa aurinkoista pääsiäisen jatkoa! Aurinko ja lämpö onkin hellinyt ihanasti. Lapsetkin jo juoksivat t-paidat päällä mökillä ja kahlasivat paljain varpain meressä. Saas nähdä ollaanko meillä kohta kuumeessa, kun tuo meri on aika vilpoista vielä, mutta pakko oli siellä läträillä kielloista huolimatta. 

2 kommenttia:

 1. Kauniita narsissiasetelmia, ne ovatkin ihania kevätkukkia! Meilläkin narskut päätyivät parvekkeelle juurikin, että säilyisivät pitempään. :)

  Mukavaa lyhyttä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narssit ovat kyllä niin ihania ja mukavia väriläiskiä nyt keväällä :)

   Poista