maanantai 7. huhtikuuta 2014

Vauvalle nimi


Täällä pitäisi kovasti ruveta miettiä meidän uudelle tulokkaalle nimeä tai siis oikeastaan kolme nimeä, kun sisaruksillakin on kolme nimeä, joten sama kolme nimeä sitten täytyisi olla tälläkin perheenjäsenellä. Ristiäiset olisivat tämän viikon sunnuntaina ja torstaina tulee jo pappi käymään, joka haluaisi nimet jo tietoonsa. Ei vaan millään päästä täällä mistään nimestä yksimielisyyteen, joten saas nähdä minkälainen vääntö tästä vielä tulee. Varmaan vielä papin ollessa meillä väännetään kättä miehen kanssa tuosta nimestä :)

Tein jo oman suosikkilistani, joista kolme top vaihtoehtoa olisivat Noel, Jasper tai Casimir. Nyt kun vielä saisin tuon tahtoni läpi :) Ei vaan ole löytynyt vielä sellaista nimeä, jonka molemmat hyväksyisivät, joten ei auta kuin ruveta ajamaan tuota asiaani vähän painokkaammin ;) Miehen tekemässä listassa oli tasan kolme nimeä, jotka tyrmäsin kaikki heti kättelyssä. Ykkösvaihtoehtoni olisi ehkä Noel, joka taitaa olla aika suosittu nimi nykyään ja sehän tuo mukavasti myös joulun mieleen, koska se tarkoittaa myös joulua ranskaksi. On tämä nimen valinta kyllä aika haasteellista. Sitten kun joku sopiva nimi löytyy, niin pitää vielä ruveta miettimään, että minkälaiseksi lempinimeksi se mahdollisesti sitten vielä taipuu ja sattuuko jompikumpi tuntemaan jonkun ihmisen, joka tuo epämiellyttäviä muistoja mieleen, joten ne nimet sitten putoavat sitten heti kättelyssä pois. Lisäksi nimen pitäisi vielä sointua sisarusten nimiin, joten ihan perussuomalaista nimeä ei sitten oikein voi edes valita. 


 Hih, olen myös lukenut jo todella monen maan nimipäiväkalenterit ja äitini ristisanatehtäviä koskevasta ns. pikkujättiläisestä eri maiden miesten nimiä, joista poimin nuo suosikkilistani nimet, joten vaihtoehtoja kyllä olisi. Ei vaan ole vielä tullut sitä ahaa elämystä, että juuri tuo on se oikea nimi. Sitä tunnetta siis vielä odotellaan :)

Messulippujen voittaja on myös selvinnyt. Voittoarpa osui Kriistiina K:lle. Ottaisitko yhteyttä pikaisesti kristallinhohtoa@gmail.com, niin saadaan liput postiin. Onnea voittajalle!

20 kommenttia:

 1. Meillä päästiin yksimielisyyteen onneksi ennen papin tuloa, lähellä sekin oli :) jos olisi ollut tyttö, tuskin olisi nimeä vieläkään.

  Meiltä jäi nimet Patrik, Daniel, Elias, Topias, Niklas ja Paulus käyttämättä.

  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja meillä tosiaan pappi tulossa huomenna ja ei vielä hajuakaan nimestä. Kiitos tosiaan nimivinkeistä. Tuo Topias muuten löytyi kanssa omalta listaltani :)

   Poista
 2. Oma lempparini on tuo Casimir.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja tuo Casimir ei sitten millään meinaa mennä mieheltä läpi. Höh!

   Poista
 3. Noel on minusta tosi kaunis nimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan yksi vahva vaihtoehto. Saas nähdä saanko tahtoni läpi sen suhteen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos ehtoduksesta. Tuota ei vielä löytynytkään listaltani :)

   Poista
  2. Siis ehdotuksesta...meni vähän sanat sekaisin :)

   Poista
 5. Mä näin unta tässä joskus että poikanne nimeksi tuli Jerry. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti ei vaan ollut painajainen, vaan ihan mukava uni :)

   Poista
 6. Voi miten tuttua! Meillä on molempien lasten kohdalla jahkattu nimeä ihan viime sekunneille asti :D Olen epäröinyt vielä ennen papin aamentakin, mutta heti ristiäisten jälkeen valitsema nimi on kuitenkin tuntunut hyvälle :) Tsemppiä pähkäilyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on, että jotenkin niin vaikeaa tuo nimen valinta, kun ei oikein mukamas mikään sovi, mutta sitten se nimi rupeaa kuitenkin tuntumaan omalta kunhan siihen vain tottuu :)

   Poista
 7. Mähän väänsin noita nimiä ihan viimeiseen hetkeen asti. N:n nimen keksin siinä Vehaksentien risteyksessä ihan yhtäkkiä edellisenä päivänä ennen ristiäisiä ja soitin anopille sattumalta samaan aikaan ja sanoin, että nyt tiedän nimen. Anoppi sanoi et hyvä nimi ja se oli sit siinä :-D Ja sitten kuulin, et meidän äiti oli ajatellut samaa nimeä, muttei ollut sanonut. Kuuli sen vasta ristiäisissä. Mutta alunperinhän N:stä piti tulla ihan vaan Ville tai Wiljam, mutta E taas oli tiedossa jo ennen kuin oli syntynyt. Mäkin "tuhlasin" parhaat nimet jo esikoisen kakkosnimiksi. Olis pitänyt vaan tajuta :-D Sillon tosin osasin säästä J:n nimen, H:sta kun piti tulla joku J tai H. Sorry sekava viestini, ehkä tästä jotain selkoa ottaa. Tsemppiä, jään odottamaan nimipäätöstä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja mulla taitaa aika loppua kesken, kun tosiaan huomenna pitäisi se nimi olla tiedossa. Pappi haluaisi sen tietoonsa jo etukäteen, joten varmaan huomenna iltasella hänen läsnäollessaan väännetään kättä siitä ;) Heh, mun isänihän yrittää kovasti ajaa tuota Wiljam nimeä meidän vaaville :)

   Poista
 8. Arthur, Simon, Filip, Verner, Pontus, Wilson, Adam....

  Tsemppiä nimen valintaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo Adam löytyy miehen suosikkilistalta, mutta meikäläinenhän tyrmäsi sen heti kättelyssä :) Täytyykin laittaa noita muita nimiä harkintaan :)

   Poista
 9. Entä Nooa? Leo? Leon?


  t. Kati

  VastaaPoista